Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
TDP_2014-2015_dlya_studentiv.doc
Скачиваний:
34
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
1.31 Mб
Скачать

Засоби проведення поточного та підсумкового контролю

Поточний контроль – проведення семінарських занять, відпрацювання академічних заборгованостей, тематичні та індивідуальні консультації.

Рубіжний контроль – проводиться по закінченню вивчення модуля, виконання самостійної роботи з тем, що входять до складу модуля, рубіжне письмово-усне опитування, виконання тестових завдань.

Підсумковий контроль – виконання та захист індивідуально-дослідної роботи, екзамен за підсумками навчального року.

Критерії оцінки знань та вмінь студентів

Відмінно” (високий рівень знань) – у випадках, коли студент глибоко й впевнено засвоїв весь матеріал, послідовно, логічно вірно його відтворює. Може пов’язати теоретичні та практичні сторони дисципліни (особливо у контексті діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування), вільно відповідає на нестандартні запитання, показує знання теоретичного матеріалу з питання, вірно обґрунтовує наукові поняття , володіє навичками обґрунтування проблеми, виявляє вміння самостійно узагальнювати матеріал, не допускає при цьому помилки.

Добре” (достатній рівень знань) – у випадках, коли студент знає програмний матеріал, не допускає суттєвих недоліків у відповіді, може вірно використовувати теоретичні положення та наводити приклади їх практичної реалізації.

Задовільно” (середній рівень знань) – у випадках, коли студент засвоїв лише основний матеріал, але погано орієнтується в окремих положеннях, припускається помилок або неточностей у формулюваннях, порушує логіку та послідовність у викладенні програмного матеріалу та має складнощі теоретичний матерал порівнювати з практичною реальністю.

Незадовільно” (початковий рівень знань) – у випадках, коли студент не володіє знаннями щодо значної частини програмного матеріалу , припускається суттєвих помилок, не знає основних положень законодавства.

Методичні вказівки (рекомендації) для викладачів, які проводять семінарські заняття, що визначають методику проведення занять.

Семінарські заняття у навчальному процесі проводяться з метою поглибленого вивчення теорії держави та права, опанування її теоретико-правових та методологічних засад. Це вид навчального заняття, на якому викладач організовує обговорення студентами питань програмного матеріалу.

Семінари мають сприяти розвиткові творчої самостійності студентів, поглибленню їх інтересу до науки і наукових досліджень, вихованню педагогічного такту, розвиткові культури мовлення, формуванню навичок та вмінь публічного виступу, участі в дискусії.

Головна мета семінарських занять – допомогти студентам опанувати курс “Теорія держави і права” й засвоїти предмет цієї галузі та науки.

Основні завдання семінарських занять з навчальної дисципліни «Теорія держави і права» полягають у засвоєнні загальнотеоретичних положень про державотворчі процеси українського суспільства, набуття навичок оцінювати їх з позиції загальнолюдських цінностей. У процесі обговорення питань, студенти навчаються формулювати і викладати свої думки і висновки, застосовувати теоретичні положення відповідно до практичних вимог державно-правового будівництва в Україні в різні часи суспільних формацій.

Основою ефективного розгляду положень теорії держави і права на семінарських заняттях є вивчення лекційного матеріалу та самостійна робота студентів у студіюванні конспектуванні навчальної, наукової літератури курсу, підготовка та виступ з реферативними повідомленнями. Така робота передбачає використання навчальної програми, де кожне питання теми має бути засвоєним.

Викладач готуючись до семінарського заняття складає план-конспект у якому передбачений перелік питань, список рекомендованої літератури, питання для обговорення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]