Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсовая.docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
584.05 Кб
Скачать

Вступ

Розділ1. Загальна характеристика готельного комплексу «Національний».

1.1.Загальна характеристика закладу розміщення готельного комплексу «Національний».

1.2. Організаційна структура готельного комплексу «Національний»,служби готелю , їх функції та склад.

1.3. Правила внутрішнього трудового розпорядку готельного комплексу «Національний».

1.4.Вимоги до персоналу готельного комплексу «Національний».

Розділ2. Основні та обслуговуючі технологічні цикли ,що здійснюються в готельному комплексі «Національний».

2.1.Функціональні обов’язки працівників СПО готельного комплексу «Національний» .

2.2.Бронювання номерів та місць в готельному комплексі «Національний».

2.3. Приймання ,розміщення реєстрація споживачів готельних послуг в готельного комплексі «Національний». Надання додаткових послуг.

2.4.Оганізація виїзду та розрахунок при виїзді.

Висновки та пропозиції.

Список використаної літератури.

Додатки

Індивідуальне завдання

Вступ

Тема даної курсової роботи присвячена такій службі готелю, як СПО (служба прийому і розміщення гостей). Специфіка і всі тонкощі роботи цієї служби, її проблеми та шляхи вдосконалення будуть досліджені на прикладі СПО київського ДП «Готельний комплекс «Національний». Актуальність теми курсової роботи полягає у потребі підвищення якості і швидкості готельних послуг, процес надання яких, починається саме із служби прийому і обслуговування. Враження про готель в цілому також починається саме із СПО. Саме тому, високий рівень якості готельних послуг, професійні та моральні навики і додержання основних стандартів є ключовими у роботі цієї служби. Служба прийому і розміщення - нервовий центр готелю через який, проходять майже всі операції спрямовані на задоволення потреб гостей у проживанні, харчуванні, відпочинку і розваг. Основні цілі й стратегії даної служби готелю збігаються з головним завданням всього готелю - це надання гостям найвищої якості послуг.

В курсовій роботі автор розглядає:

  • Організаційна структура готельного комплексу «Національний»,служби готелю , їх функції та склад.

  • Правила внутрішнього трудового розпорядку готельного комплексу «Національний».

  • Вимоги до персоналу готельного комплексу «Національний».

  • Функціональні обов’язки працівників СПО готельного комплексу «Національний» .

  • Бронювання номерів та місць в готельному комплексі «Національний».

  • Приймання ,розміщення реєстрація споживачів готельних послуг в готельного комплексі «Національний». Надання додаткових послуг.

  • Організація виїзду та розрахунок при виїзді.

  • Загальна характеристика закладу розміщення готельного комплексу «Національний».

Розділ1

1.1.Загальна характеристика закладу розміщення готельного комплексу «Національний».

Готель «Національний» знаходиться в самому центрі Києва, на Печерську - район який ще в 19 столітті облюбувала міська аристократія. В даний час Печерськ - адміністративний і діловий центр столиці, де знаходяться Маріїнський Палац - резиденція Президента, Кабінет Міністрів, Верховна Рада, Національний Банк України. Це тихий затишний район, дуже зелений і спокійний, з не дуже жвавим рухом. Але саме в цьому районі, недалеко від цього чотиризіркового готелю Києва зосереджені найважливіші державні установи України і Києва. Крім того, В безпосередній близькості від готелю Національний розташовано багато цікавих пам'яток Києва.

Готельний комплекс "Національний" пропонує гостям столиці 75 комфортабельних номерів вищої категорії. На гостей готелю чекають апартаменти, номери люкс, напівлюкс та одномісні. Номери обладнані телевізорами, міськими телефонами, індивідуальними міні-сейфами з замками системи VingCard, міні-барами або холодильниками, кондиціонерами, системою Інтернет. Ванні кімнати оснащені душем або ваннами, джакузі у люксах, стаціонарними фенами, рушникосушаркою .

Апартаменти Люкс

Одномісний Напівлюкс

Також в готелі працює ресторан, є умови для роботи та проведення різних ділових заходів .У затишних залах ресторану, декорованих в стилі українського бароко, на Вас чекають вибагливі страви національної та європейської кухонь. Кухарям до снаги всі гастрономічні забаганки клієнтів. За Вашим бажанням Ви можете замовити сніданок, обід та вечерю у номер.

До послуг гостей готелю "Національний": бар, бізнес-центр, де у розпорядженні бізнесменів усі сучасні засоби зв’язку ( Інтернет , електронна пошта, факс, телефонний зв’язок, копіювальна техніка), конференц-зали, паркінг, послуги пральні і хімчистки, харчування в номері, перукарня, магазин українських сувенірів, пункт обміну валюти, кіоск свіжої преси, цілодобовий медпункт. Усі ці сервіси допоможуть гостям почувати себе невимушено і комфортно під час перебування в столиці.

Нещодавно готель був повністю реконструйований, і тепер до послуг відвідувачів - прекрасно оформлені номери і найсучасніші зручності. У "Національному", завдяки високим стандартам сервісу, часто зупиняються відомі політики і бізнесмени, відомі спортсмени, артисти і музиканти, гості,які прибувають до Києва на запрошення Президента України, Парламенту та Кабінету Міністрів.

1.2.Організаційна структура готельного комплексу «Національний» служби готелю ,їх функції та склад .

Для ефективної роботи готелю необхідна функціональна організаційна структура. Загальний метод подання структури готелю – це організаційна схема, тобто схема взаємин підрозділів. Вона показує розташування кожної служби і посади в загальній організації готелю та ілюструє розподіл повноважень і обов’язків. (Див. додаток№1)

служба управління номерним фондом;

адміністративна служба;

служба організації харчування;

комерційна служба;

інженерні (технічні) служби;

допоміжні та додаткові служби.

Служба управління номерним фондом (або відділ обслуговування) займається рішенням питань, пов'язаних з бронюванням кімнат відповідної категорії (Додаток 1), прийомом туристів, які прибувають до готелю, їх реєстрацією, розміщенням у кімпатах-номсрах. На цю службу покладається забезпечення обслуговування туристів в номерах, підтримка належного санітарно-гігієнічного етапу кімнат та рівня комфорту в житлових приміщеннях. Зважаючи на високий ступінь диверсифікації сучасних послуг гостинності, досить часто така служба займається наданням побутових послуг гостям, організацією їх відправки до транспортного центру подальшої мандрівки або до наступного пункту туру. До складу цієї служби, за звичай, входять: директор або менеджер по експлуатації номерів,служба прийому і розміщення,служба покоївок,об'єднана сервісна служба (швейцари, коридорні, гардеробники,

службовці гаражного господарства),служба портьє, служба консьєржа,служба посильних,інспектор з прибирання кімнат,служба безпеки. Адміністративна служба відповідає за організацію управління всіма службами готельного комплексу, вирішує фінансові питання, питання кадрового забезпечення, займається створенням відповідних умов праці для персоналу готелю, контролює дотримання відповідних Норм і правил з охорони праці, протипожежної та екологічної безпеки. Найчастіше до складу цієї служби входять:

секретар, фінансова служба,кадрова служба,

еколог, інспектори з протипожежної безпеки та техніки безпеки. Служба організації харчування — забезпечує обслуговування гостей в ресторанах, кафе або барах готелю, вирішує питання з організації та обслуговування банкетів, презентацій і т.ін. До її складу входять: кухня, ресторан(и), бар(и), кафе, служба банкетного обслуговування. Комерційна служба (або відділ маркетингу і продаж) займається питаннями оперативного і стратегічного планування, аналізує результати господарської і фінансової діяльності. Склад служби: комерційний директор, служба маркетингу. Інженерні (технічні) служби створюють умови для функціонування систем кондиціонуванмя, теплопостачання. санітарно-технічного обладнання, електротехнічних установ, служб ремонту і будівництва, систем телебачення і зв'язку. Склад служби: головний інженер, служба поточного ремонту, служба благоустрою території, служба зв'язку тощо. Допоміжні служби забезпечують процес роботи готельного комплексу, пропонуючи послуги прання, кравецької служби, служби прибирання приміщень, служби копіювання, послуги складу тощо. Додаткові служби надають платні послуги. До них відносять: перукарні, басейн, сауну, солярій, аерарій, спортивні заклади та ін.

Служба бронювання

До функцій служби бронювання відносять:

1. Прийом заявок і їхня обробка.

2. Складання необхідної документації: графіків заїзду щоденно (тиждень, місяць, квартал, рік), карти руху номерного фонду.

Прийом заявок здійснюється по телефону, факсу, поштою, за допомогою комп'ютерних систем бронювання. Кожна заявка повинна містити наступну інформацію:

- дату і час заїзду;

- дату і час від'їзду;

- кількість гостей;

- категорію номера (люкс, апартамент, економічний клас, бізнес-клас);

- послуги в номері (наявність ванни, душу, телевізора, холодильника,

сейфа, міні-бару і т.д.);

- послуги харчування (тільки сніданок, напівпансіон, повний пансіон);

- ціну (при вказані ціни варто точно визначити, за що платить гість: за весь час перебування, за один день перебування, за кожного проживаючого і т.д.);

- прізвище того, хто буде оплачувати рахунок (чи назва фірми);

- вид оплати (наявний, безготівковий, з використанням кредитної картки);

- особливі побажання (заздалегідь забронювати стіл у ресторані, трансфер, можливість тримати в номері тварин і т.д.).

Намагаючись знизити збиток від неявки гостей, що здійснили бронювання готель «Турист» приймає наступні рішення:

1. Неявка гостей вважається додатковою витратою і враховується при формуванні цінової політики.

2. При бронюванні потрібна передоплата або інформація про номер кредитної картки.

Служба прийому і розміщення

З цією службою гість контактує більше всього. Сюди звертаються за інформацією і послугами під час перебування в готелі. До найважливіших функцій служби прийому відноситься вітання гостей і виконання необхідних формальностей при розміщенні. Співробітник служби прийому (портьє), що стоїть біля входу, є практично першим співробітником готелю, з яким контактує гість. Від того, як приймуть гостя, як його привітають, як швидко будуть виконані необхідні формальності (перевірка бронювання, заповнення анкети, передоплата), багато в чому залежить перше враження від готелю в цілому. При розміщенні слід ще раз погодити умови попереднього бронювання (категорію номера, наявність зручностей, вид оплати, ціну, термін перебування, передбачувану дату від'їзду). Якщо гостю необхідно заповнити анкету, варто зробити це якомога швидше. Наприклад, якщо гість уже бував у цьому готелі, тоді досить тільки його підпису на анкеті (інформація про гостя збережена з часу його першого перебування в готелі).

До функцій служби прийому і розрахункової частини відносяться також розподіл номерів і облік вільних місць у готелі, виписка рахунків.

До прибуття гостей служба прийому одержує зі служби бронювання оброблені заявки, відповідно до яких складає карту руху номерного фонду, що допомагає вести облік вільних місць у готелі.

Відразу ж після розміщення гостей в готелі розрахункова частина відкриває на його ім'я рахунок. Звичайно гість користується послугами різних служб готелю, пред'являючи візитну картку або називаючи номер кімнати. Ці служби подають зведення про витрати гостей в розрахункову частину, що включає їх у загальний рахунок. Наприкінці перебування гостей розрахункова частина розраховується з ним і інформує про це всі готельні служби.

Одна з функцій служби прийому — ведення картотеки гостей. На кожного гостя після його перебування в готелі заповнюється спеціальна картка, у якій міститься інформація, зібрана з усіх служб готелю, що мали з гостем контакт. При повторному приїзді гостей ця інформація дає можливість персоналу значно підвищити якість обслуговування. Подібна робота дуже важлива для цілей придбання постійних клієнтів і є додатковою рекламою готелю. У готелі «Турист» широко використовуються сучасні комп’ютерні програми, що зберігають бази даних про гостей.

Служба експлуатації номерного фонду

Найважливішою функцією служби експлуатації номерного фонду є підтримка необхідного рівня комфорту і санітарно-гігієнічного стану готельних номерів, а також суспільних приміщень (холів, фойє, переходів, коридорів). По чисельності зайнятого персоналу ця служба є самою великою службою готелю. Як правило, тут працює до 50% усіх службовців готелю.

Службу експлуатації номерів очолює менеджер, якому підлеглі покоївки, чергові по поверху і деякі інші категорії працівників.

Основним обов'язком покоївок є прибирання номерів, незалежно від того, зайняті вони чи вільні.

Служба безпеки готелю

Однією з задач готелю „Турист”, як і інших готелів є забезпечення безпеки гостей і їхньої власності. Даний фактор усе частіше враховується клієнтами при виборі готелю. Розроблювальні і впроваджувані в готельному комплексі міри повинні бути націлені на виконання наступних задач:

- забезпечити охорону і безпеку гостей і їхнього особистого майна під час перебування в готелі;

- захистити майно готелю від ворожих дій (крадіжок, вандалізму і т.д.);

- забезпечити захист готелю (самого будинку і всього, що в ньому знаходиться) від терористичних актів (нападів, саботажу і т.д.);

- підтримувати суспільний порядок і забезпечувати належні рамки поводження у всіх місцях готелю;

- забезпечити гостям спокій і конфіденційність під час їхнього перебування в готелі;

- забезпечити можливість негайного й ефективного реагування у випадку якої-небудь події, що вимагає втручання персоналу чи готелю представників сторонніх відомств (міліції, швидкої допомоги і т.д.);

- гарантувати сумлінність і чесність усього персоналу готелю;

- гарантувати можливість надання готелем спеціальних послуг по забезпеченню підвищеної безпеки високопоставлених осіб, до охорони яких особливі вимоги.

1.3. Правила внутрішнього трудового розпорядку

ПОРЯДОК ПРИЙОМУ І ЗВІЛЬНЕННЯ ПРАЦІВНИКІВ ТА СЛУЖБОВЦІВ.

1. Працівники реалізують своє право на працю шляхом укладання трудового договору про роботу на підприємстві.

2. При прийомі на роботу адміністрація фірми вимагає від того, хто влаштовується на роботу, подавати:

-трудову книжку, оформлену у встановленому порядку (якщо особа влаштовується на роботу вперше, - довідку про останнє заняття, видану за місцем проживання відповідною житлово-експлуатаційною організацією);

-військовий квиток;

-паспорт;

-довідку про присвоєння ідентифікаційного коду;

-диплом (свідоцтво) про закінчення учбового закладу (при необхідності);

-заповнити анкету встановленого зразка.

Прийом на роботу без зазначених документів не допускається.

При прийомі на роботу, що потребує спеціальних знань, адміністрація фірми може вимагати від працівника пред’явлення диплома або іншого документа про здобуту освіту або фахову підготовку.

Прийом на роботу оформлюється наказом директора фірми, що оголошується працівнику під розписку. У наказі зазначається найменування роботи (посади) відповідно до штатного розпису і умов оплати праці.

3. При прийомі працівника на роботу або при переведенні його на інше місце праці у встановленому порядку адміністрація фірми зобов’язана :

а) ознайомити працівника з дорученою роботою, умовами й оплатою праці, роз’яснити його права і обов’язки;

б) ознайомити його з правилами внутрішнього розпорядку і колективного договору, що діє на підприємстві;

в) провести інструктаж з техніки безпеки, виробничої санітарії, гігієни праці, протипожежної безпеки та правил з охорони праці.

4. На всіх працівників, які пропрацювали понад 5 днів, заводять трудові книжки в порядку, встановленому чинним законодавством. Усім працівникам з відрядною оплатою бухгалтер видає під час виплати заробітної плати розрахункові листки.

5. Працівники мають право розірвати трудовий договір, укладений на невизначений термін, попередивши це письмово адміністрацію фірми не менше як за два тижня. При розірванні трудового договору з поважних причин, передбачених чинним законодавством, працівники попереджують про це директора письмово не менше як за один тиждень. Час виконання робіт, на які працівник переведений за порушення трудової дисципліни, у термін попередження не зараховується.

Працівнику, що звільняється, надається час необхідний для передачі справ та матеріальних цінностей, які за ним рахуються, а також розрахунку з всіма службами і відділами. Документальні матеріали та матеріальні цінності передаються по акту, про що робиться відмітка в обхідному листі цього працівника.

По закінченні зазначених термінів попередження працівник має право припинити роботу, а адміністрація підприємства зобов’язана видати йому трудову книжку та здійснити з ним розрахунок.

За домовленістю між працівником і директором трудовий договір може бути розірваний і до закінчення терміну попередження про звільнення. Терміновий трудовий договір підлягає розірванню достроково на вимогу працівника у випадках його хвороби або інвалідності, що перешкоджають виконанню роботи за договором, порушення директором законодавства про працю, колективного або трудового договору й з інших поважних причин.

Припинення трудового договору оформляється наказом директора.

6. День звільнення є останнім днем роботи. Працівник, що звільняється, зобов’язаний представити в цей день обхідний лист встановленого зразка, який свідчить про те, що він передав у встановленому порядку справи та матеріальні цінності, а адміністрація фірми зобов’язана видати працівнику його трудову книжку з внесеним записом про звільнення і зробити з ним остаточний розрахунок.

ОСНОВНІ ОБОВ’ЯЗКИ ПРАЦІВНИКІВ.

7. Працівники зобов’язані:

а) працювати чесно і сумлінно, дотримуватись дисципліни праці, своєчасно і точно виконувати розпорядження адміністрації та вимоги внутрішніх інструкцій та положень;

б) використовувати весь робочий час для продуктивної праці, утримуватися від дій, що заважають іншим працівникам виконувати їхні трудові обов’язки;

б) поліпшувати якість роботи;

в) своєчасно виконувати планові норми з найменшими витратами трудових та фінансових ресурсів;

г) додержуватися вимог з охорони праці, техніки безпеки і протипожежної охорони, працювати у виданому спецодязі;

д) вживати заходів щодо негайного усунення причин і умов, що перешкоджають або ускладнюють нормальну роботу і негайно повідомити про те, що трапилося, адміністрацію фірми;

е) утримувати своє робоче місце, обладнання у порядку, чистоті і передавати їх такими працівнику, який його замінює, а також дотримуватися чистоти у відділі (цеху), встановленого порядку збереження матеріальних цінностей і документів.

Коло обов’язків (робіт), які виконує кожний працівник за своїм фахом, кваліфікацією або посадою, визначається посадовими інструкціями, службовими інструкціями, трудовим та колективним договором та у відповідності до Статуту компанії.

ОСНОВНІ ОБОВ’ЯЗКИ АДМІНІСТРАЦІЇ.

8. Адміністрація компанії зобов’язується:

а) правильно організувати роботу працівників, щоб кожен працював за своєю спеціальністю і кваліфікацією, мав закріплене за ним робоче місце, своєчасно, згідно з встановленим завданням, був забезпечений роботою протягом усього робочого дня, забезпечити здорові і безпечні умови праці, ресурси, необхідні для безперервної ритмічної роботи;

б) здійснювати заходи щодо підвищення ефективності і культури праці;

в) своєчасно доводити планові норми, забезпечувати їх виконання необхідними трудовими і фінансовими ресурсами;

г) постійно удосконалювати організацію оплати праці, широко застосовуючи колективні форми оплати за кінцевим результатами роботи, підвищувати якість нормування праці; забезпечувати матеріальну зацікавленість працівників у результатах їхньої особистої праці й у загальних результатах роботи;

д) видавати заробітну плату у встановлені терміни;

е) забезпечувати суворе дотримання трудової дисципліни;

ж) неухильно дотримувати законодавства про працю і правил охорони праці;

з) вживати необхідних заходів щодо профілактики фахових і інших захворювань робітників;

і) постійно контролювати знання і дотримання робітниками усіх вимог інструкцій із техніки безпеки, виробничої санітарії і гігієни праці, протипожежної охорони.

РЕЖИМ РОБОТИ.

Щоденно з 9 – 00 до 18 – 00

Обідня перерва з 13 – 00 до 14 – 00

Вихідні дні субота, неділя

10. До початку роботи кожен працівник і службовець зобов’язаний зафіксувати свій прихід на роботу, а по закінченні робочого дня – відхід з роботи у книзі обліку.

11. Адміністрація фірми зобов’язана організувати облік явки на роботу і відходу з роботи. Біля місця обліку повинен бути годинник, що правильно вказує час. Працівника, який з’явився на роботу у нетверезому стані, адміністрація фірми не допускає до роботи в цей робочий день.

12. Забороняється в робочий час:

а) відривати робітників від їхньої безпосередньої роботи, викликати або наймати їх для виконання суспільних обов’язків і різного роду заходів, не пов’язаних з діяльністю фірми, без дозволу адміністрації фірми.

б) вживати спиртні напої та наркотичні засоби.

13. Черговість надання щорічних відпусток встановлюється адміністрацією з урахуванням необхідності забезпечення нормальної роботи підприємства і сприятливих умов для відпочинку працівників. Графік відпусток складається на кожен календарний рік не пізніше 25 січня поточного року і доводиться до відома усіх працівників.

ЗАОХОЧЕННЯ ЗА УСПІХИ В РОБОТІ.

14. За зразкове виконання трудових обов’язків, тривалу і бездоганну працю й за інші досягнення в роботі передбачаються такі заохочення.

а) видавання премії;

б) нагородження коштовним подарунком;

в) подяка.

Заохочення оголошується в наказі, доводяться до відома всього колективу і заносяться до трудової книжки працівника.

15. Працівники, які успішно і сумлінно виконують свої трудові обов’язки, мають переваги при просуванні по роботі.

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПОРУШЕННЯ ТРУДОВОЇ ДИСЦИПЛІНИ.

16. Порушення трудової дисципліни, тобто не виконання або неналежне виконання з вини працівника покладених на нього трудових обов’язків, спричиняє вжиття заходів дисциплінарного впливу, а також інших заходів , передбачених чинним законодавством.

17. За порушення трудової дисципліни адміністрація фірми застосовує такі дисциплінарні стягнення:

а) догану;

б) звільнення.

Звільнення, як дисциплінарне стягнення може бути застосоване за не виконання обов’язків, покладених на працівника трудовим договором або правилами внутрішнього трудового розпорядку, незалежно від того, чи до нього раніше вживалися заходи дисциплінарного характеру, в т.ч. за відсутність на роботі більше ніж три години протягом робочого дня без поважних причин, а також за появу на роботі в нетверезому стані.

Прогулом вважається неявка на роботу без поважної причини протягом усього робочого дня. Так само вважаються прогульниками працівники, які були відсутні на роботі понад три години протягом дня без поважних причин, - і до них вживаються такі ж заходи, як і за прогул.

18. За прогул (у т. ч. за відсутність на роботі більше ніж три год. протягом робочого дня) без поважної причини адміністрація фірми застосовує:

-дисциплінарні стягнення, передбачені в п.17. правил;

-зниження в межах, встановлених чинним законодавством, розміру одноразової винагороди за вислугу років (за стаж роботи з фаху на цьому підприємстві) або позбавлення права на одержання відсоткової надвишки за вислугу років на термін до трьох місяців.

Незалежно від дисциплінарних стягнень працівник, який вчинив прогул (у т.ч. був відсутній на роботі понад три год. протягом робочого дня) без поважних причин або з’явився на роботі в нетверезому стані, за рішенням адміністрації фірми може позбавлятися премії цілком.

19. Дисциплінарні стягнення застосовуються директором компанії.

20. До застосування стягнення від порушника трудової дисципліни повинні бути отримані пояснення у письмовій формі. Відмову працівника дати пояснення не може бути перешкодою для застосування стягнення.

Дисциплінарні стягнення застосовуються директором безпосередньо після виявлення провини, але не пізніше ніж протягом одного місяця з дня виявлення, не враховуючи часу хвороби або перебування працівника у відпустці.

Дисциплінарне стягнення не може бути застосоване пізніше ніж через шість місяців з дня вчинення провини. До зазначених термінів не включається час провадження кримінальної справи.

21. За кожне порушення трудової дисципліни може бути застосоване тільки одне дисциплінарне стягнення.

22. Наказ про застосування дисциплінарного стягнення з вказівкою мотивів його застосування повідомляється працівнику, на якого накладено стягнення, під розписку в триденний термін.

23. Якщо протягом року з дня застосування дисциплінарного стягнення на робітника не накладатиметься нове стягнення, то він вважатиметься таким, до якого не застосовано дисциплінарне стягнення.

Директор за своєю ініціативою може видати наказ про зняття стягнення, не очікуючи закінчення року, якщо робітник не допустив нового порушення трудової дисципліни і проявив себе як хороший, сумлінний працівник.

Протягом терміну дії дисциплінарного стягнення заохочення, зазначені в цих правилах, на працівника не поширюються.

Час початку, закінчення роботи і перерви для відпочинку та харчування встановлюється наступний (Таблиця 1).

Таблиця 1

День тижня

Початок роботи

Перерва

Кінець роботи

Понеділок-четвер

9.00

13.00-13.45

18.00

П'ятниця

9.00

13.00-13.45

16.45

15. Кожен працівник зобов'язаний відмітити свій початок та закінчення робочого дня

16. Керівник структурного підрозділу зобов'язаний організувати облік робочого часу на робочому місці та поза межами готелю (Таблиця 2,3).

Таблиця 2

Журнал обліку відпрацювання робочого часу

П.І.Б.

Місяць

Дата

Дата

Початок роботи (розпис)

Кінець роботи (розпис)

Початок роботи (розпис)

Кінець роботи (розпис)

Таблиця З

Журнал тимчасової відсутності на робочому місці

П.І.Б. працівника, що відсутній

Місце та термін відрядження

Підпис керівника, що направив у відрядження