Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВІТ (2).docx
Скачиваний:
105
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
1.92 Mб
Скачать

Розділ 9. Характеристика системи стратегічного управління на підприємстві прат «гамалія» , м. Київ

Система управління турфірмою містить у собі стратегічне, оперативне і поточне управління, за допомогою яких здійснюється процес постійного руху фірми до найбільшої економічної та управлінської ефективності діяльності.

 Місія туристичної компанії «Гамалія»: забезпечувати якісне і достойне туристичне обслуговування вибагливому туристу, максимально реалізуючи потреби клієнтів.

Метою діяльності турфірми «Гамалія» є надання різноманітних і якісних туристських послуг своїм клієнтам.

Реалізація цієї мети передбачає формулювання певних завдань діяльності, а саме:

  • Формування різноманітного і якісного турпродукту;

  • Ефективну взаємодію з партнерами;

  • Розвиток власної туроператорської діяльності;

  • Забезпечення високого рівня обслуговування населення на основі диференційованого підходу до різних груп клієнтів;

  • Розширення своєї присутності на ринку туріндустрії в Україні.

Для реалізації цих завдань на стратегічному рівні управління власники турфірми і її керівники планують діяльність фірми в усьому обсязі, а саме:

  • здійснюють зовнішній і внутрішній аналіз діяльності фірми;

  • оцінюють власні можливості для поступального розвитку в сформованих умовах зовнішнього і внутрішнього середовища;

  • визначають завдання діяльності на плановий період;

  • визначають стратегію поведінки фірми на ринку туріндустрії.

На тактичному рівні здійснюється реалізація стратегії фірми шляхом досягнення ефективної взаємодії її керівництва та фахівців, керівників лінійного рівня. У рамках прийняття управлінських тактичних рішень розробляються кількісні та якісні обгрунтування цих рішень, заходи щодо їх реалізації, визначаються безпосередні виконавці, форми контролю за виконанням і т.д. На цьому рівні вирішуються завдання управління персоналом фірми, його мотивації, питання матеріально-технічного та фінансового забезпечення підрозділів фірми і пр.

На поточному рівні до управління діяльністю турфірми лінійні керівники визначають конкретні механізми, процедури та алгоритми виконання професійних обов'язків співробітниками фірми, забезпечують віддачу від кожного працівника і в цілому - на кожній ділянці роботи. Ці зусилля дозволяють забезпечити на рівні всієї фірми її безперебійне функціонування, надання клієнтам туристських послуг у повному кількісному і якісному обсязі.

Слід зазначити, що управління діяльністю турфірми «Гамалія» на всіх рівнях здійснюється на підставі обов'язкового аналізу та обліку факторів зовнішнього та внутрішнього середовища, в яких функціонує фірма. Ця робота виконується вже безпосередньо фахівцями з маркетингу турфірми, в рамках системи функцій відділу маркетингу.

Більшість туристичних компаній сьогодні використовує для своїх досліджень саме SWOT-аналіз, системність і комплексність якого допомагає досить точно й ефективно оцінити позицію своєї компанії порівняно з конкурентами. На основі проведеного дослідження за допомогою SWOT-аналізу (табл. 9.1) та EFAS- аналізу(табл. 9.2) можна виокремити основні чинники загроз і можливостей, сильні та слабкі сторони ТК «Гамалія».

Таблиця 9.1