Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
self 5.rtf
Скачиваний:
160
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
1.4 Mб
Скачать

Variant 2

11. Добре відомо, що залізничні квитки до спального вагону коштують досить дорогo, але подорож в ньому набагато комфортніше. 12. Дідусь розповідав, як у молодості він, не маючи грошей на квиток, подорожував у багажному вагоні до своєї нареченої. 13. Місіс Браун наказала носильнику занести її речі до купе, будучи особливо обережним з її саквояжем від Луї Віттона. 14. Тільки побачивши контролера в своєму купе, Боб усвідомив, що забув свій квиток вдома. 15. Не отримавши почту, ми захвилювалися. Але згодом стало відомо, що поштовий потяг зійшов з колії через аварію на залізній дорозі. 16. Діти ніяк не могли вирішити кому дістанеться верхня, а кому нижня полки і заспокоїлись лише тоді, коли батько почав погрожувати їм висадкою з поїзду. 17. Джон швидко біг по терміналу, тримаючи в одній руці важкий багаж, а в іншій – розклад руху поїздів та розуміючи, що він запізнюється на потяг. 18. Тільки-но Сімпсони усією родиною стали в чергy, щоб здати свій багаж до камери схову, їх відразу ж пропустили уперед. 19. Відомо, що купляючи квиток туди і назад ви економите не тільки час, але й гроші. 20. Марі любила подорожувати без зайвого багажу, тому ніколи не мала проблем з запізненням на поїзд.

Variant 3

21.-Чому ви поїхали на червоне світло? – Вибачте, пане поліціанте, я переслідую свого чоловіка. 22. Джим припаркував машину і втомлено опустив голову на кермо. Це був кінець. 23. В’їхавши в ліс, Моррісон вимкнув фари, викинув труп з багажнику та швидко натиснув на педаль газу. 24. Не знайшовши іншого приводу для знайомства з Марком, Саллі проколола колесо на дорозі, якою він мав повертатися додому. 25. –Як що до прогулянки в гори на моєму новому Феррарі? – Я не проти, тільки уникай вибоїстої дороги. 26. –Карле, тобі повернули права на керування транспортом? – Ні, мені ще тиждень доведеться їздити на міському транспорті. 27. –Любий, а навіщо в автомобілях встановлюють свічки запалення? Там і так досить світла,- запитала білявка у свого бой-френда. 28. Білл обожнює переганяти інші машини на шосе, не звертаючи увагу на їх марки. 29. Викиди із вихлопних труб старих авто отруюють навколишнє середовище. 30. Я впевнена, що саме цей автомобіль порушив правила дорожнього руху, я запам’ятала цю жахливу фіолетову мишу на його вітровому склі.

c) Translate the following into English in written form.

Я не дуже чекав повернення до Іспанії, бо мені б довелось їхати автобусом, два рази потягом, один раз на метро і дві з половиною години літаком. Я ненавиджу подорожувати і щасливий тільки, коли досягаю місця призначення.

Після прощання з моїм сімейством в Олнвіку, я доїхав на автобусі до Ньюкасла. Там я взяв таксі до залізничного вокзалу, де я сів на свій перший потяг. Після небагатої на події поїздки, що тривала півтори години, ми прибули до Карлізлу. Я мав три години, перед тим, як сісти в нічний потяг до Лондона. Я провів час, п’ючи нескінченні чашки кави.

Нарешті в 2 години ночі потяг прибув на станцію. Я увійшов у вагон і знайшов своє місце. Я сподівався, що зможу поспати, але пасажири в моєму купе були іншої думки і цілу поїздку розмовляли і грали в карти. Коли рано вранці ми досягли Лондона, я був дуже виснажений. Тоді я і гадки не мав, що мої проблеми ще навіть не почались.

Я пішов до метро. Але відразу ж я усвідомив, що щось не так. Здається ніхто, крім мене, не йшов у цьому напрямку. Коли я підійшов ближче, я побачив знак. Це був страйк. Я був змушений взяти таксі до станції Вікторія Стейшн. Якщо до цього моменту я був просто дуже втомлений, то зараз я почав хвилюватися. Довга черга тягнулася на відстані. Я приєднався до неї.

Пройшло декілька хвилин, а моє хвилювання все зростало і зростало. Врешті я кинувся до початку черги і став благати жінку, яка сідала в таксі, дозволити мені сісти з нею в одну машину. Коли я в кінці кінців дістався станції, виявилось, що потяг до аеропорту тільки-но відправився і протягом години більше не буде жодного. Безумовно, я запізнювався на свій рейс.

Я кинувся на стоянку таксі. Плата за проїзд була жахлива, але я не мав вибору. Через годину я стояв задиханий біля стойки відправлення, благаючи клерка пустити мене на борт. Літак був повинен відправитися за п'ятнадцять хвилин. Ви не можете уявити, що я відчув, коли клерк сказала мені, що рейс затримано на шість годин. В той момент мені було однаково, чи буду я ще колись мандрувати.

WRITING

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]