Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

1lekziya

.pdf
Скачиваний:
11
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
1.04 Mб
Скачать

Відповідальність за стан охорони праці в кабінеті покладено на завідуючого кабінетом, який залучає до цієї роботи лаборанта, якого повинен відповідно проінструктувати.

1.2Не можна заходити й знаходитися в дисплейному кабінеті без викладача.

1.3Робота в дисплейному кабінеті повинна проводитись тільки в суворій відповідності з розкладом занять і графіком самостійної роботи вчителя і студентів.

1.4Студентам заборонено відчиняти шафи живлення і комп’ютерів як тоді, коли ПК працюють, так і тоді, коли вони вимкнені.

Вимоги безпеки перед початком роботи

2.1. Чекаючи початок занять перед кабінетом, стояти з одного боку, не сідати на підвіконня, не ставити туди свої речі, не здійснювати галас, щоб не заважати проведенню занять, бути обережним, проходячи біля дверей (можливе різке відкривання). Виходячи з кабінету, дотримуватися правої сторони, давати дорогу дорослим.

2.2Заходити до кабінету і виходити з нього можна лише з дозволу викладача.

2.3Заборонено заходити до кабінету у верхньому одязі чи приносити його.

2.4Заборонено приносити на робоче місце особисті речі, дискети і т.п., окрім ручки та зошита.

2.5В кабінеті можна працювати лише з дозволу викладача і лише за тими комп’ютерами, на які вказав викладач.

2.6Сидіти за робочим місцем так, щоб можна було, не нахиляючись, кори-стуватися клавіатурою і водночас зручно дивитися зображення на екрані дисплея.

2.7Починати роботу лише за вказівкою викладача або лаборанта.

3.Вимоги безпеки під час роботи

3.1Під час роботи виконувати всі вимоги інструкції, а також поточні вимоги викладача або лаборанта.

3.2Під час роботи забороняється пересування по дисплейному кабінету.

3.3Під час роботи в дисплейному кабінеті виконувати тільки доручену роботу. Категорично забороняється виконувати інші роботи.

3.4Під час сеансу роботи з комп’ютером можна працювати лише з тим програмним

продуктом і виконувати лише ті дії, які дозволив викладач.

3.5Користуватися друкувальним пристроєм лише з дозволу викладача та при безпосередній присутності викладача або лаборанта.

3.6У випадку виникнення несправності повідомити викладача або лаборанта.

3.7Не намагатися самостійно робити регулювання апаратури або усувати в ній несправності.

4 Вимоги безпеки після закінчення роботи

4.1Після закінчення роботи про недоліки та несправності, помічені під час роботи, слід зробити записи у відповідних журналах.

4.2Після закінчення роботи, на робочому місці не повинні залишатися зайві предмети.

4.3По закінченню роботи в кабінеті робочі місця слід привести до належного стану.

5 Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях

5.1В РАЗІ ПОЯВИ ЗАПАХУ ГОРІЛОГО, НЕЗВИЧАЙНИХ ЗВУКІВ АБО САМОВІЛЬНОГО ВИМИКАННЯ АПАРАТУРИ ТРЕБА НЕГАЙНО ВИМКНУТИ КОМП’ЮТЕР І ПОВІДОМИТИ ПРО ЦЕ ВИКЛАДАЧА.

5.2При виникненні пожежі необхідно обезструмити дисплейний клас, евакуювати

студентів, дотримуючись плану евакуації, викликати пожежну команду і приступити до гасіння пожежі підручними засобами.

5.3При потраплянні людини під напругу необхідно обезструмити відповідне робоче місце, надати першу долікарську допомогу і викликати „швидку допомогу”.

5.4Якщо стався нещасний випадок, або комусь стало погано, викликати медичну сестру або невідкладну швидку допомогу, подзвонивши по телефону 103.

5.5Надання долікарської допомоги дозволяється окремими видами (тимчасове зупинення кровотечі, перев’язка рани, опіку, іммобілізація перелому, штучне дихання). Забороняється самостійно знімати інородні тіла з рани та скупчуватися біля потерпілого. В разі необхідності відкрити вікна.

За недотримання студентами вимог, правил і норм з охорони праці та пожежної безпеки адміністрація коледжу може притягнути їх до дисциплінарної та адміністративної відповідальності.

НЕПРАВИЛЬНЕ ПОВОДЖЕННЯ З ЕЛЕКТРОННОЮ АПАРАТУРОЮ МОЖЕ ПРИВЕСТИ ДО ТЯЖКИХ УРАЖЕНЬ ЕЛЕКТРИЧНИМ СТРУМОМ, СПРИЧИНИТИ ЗАГОРЯННЯ АПАРАТУРИ. Через це

КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

Заходити до кабінету у верхньому одязі.

Працювати на комп’ютері у вологому одязі або з вологими чи брудними руками. Класти на апаратуру сторонні предмети, а на стіл зайві речі.

Торкатися до екрана і тильного боку дисплея, проводів живлення і пристроїв заземлення, з’єднувальних кабелів.

Переміщуватись по кабінету без дозволу викладача. Вживати їжу та напої в кабінеті.

Переміщуватись вздовж стінок та вікон, біля яких стоять комп’ютери. Студентам знаходитись під час перерви в кабінеті.

Без дозволу викладача працювати з власними накопичувачами інформації на гнучких магнітних дисках.

Під час навчальних занять виконувати громадські доручення, займатися іншими справами.

Інструкція № проведення інструктажу на робочому місці в кабінеті інформатики

та обчислювальної техніки №39

Правила техніки безпеки під час роботи на персональному комп'ютері:

1.В кабінеті встановлена апаратура, яка потребує обережного поводження.

2.Перед початком роботи переконатись у відсутності пошкоджень апаратури, встановленої на вашому робочому місці. При виявленні пошкоджень негайно повідомити викладача.

3.Під час роботи променева трубка монітора є джерелом електромагнітного випромінювання, яке несприятливо діє на зір, тому необхідно:

- працювати на відстані 60-70см від монітора; - студентам, які носять окуляри, працювати в окулярах.

Тривала робота на комп'ютері призводить до перенапруження зору, тому тривалість безперервної роботи для дітей не повинна перевищувати 25хв. Тривалість роботи за комп'ютером не повинна перевищувати 3 год. на робочий день. Через кожні 20-30 хв. роботи необхідно виконувати комплекс вправ для очей.

4.Сидіти за робочим місцем так, щоб можна було, не нахиляючись, користуватися клавіатурою і водночас зручно дивитися на зображення на екрані монітора.

5.Робота з ПЕОМ вимагає уваги, чітких дій, тому не можна працювати при поганому освітленні, при поганому самопочутті.

Під час роботи на комп'ютері необхідно:

1.Суворо дотримуватись положень інструкції з експлуатації апаратури

2.Уважно слідкувати за справністю основних блоків і пристроїв

3.Працювати на клавіатурі чистими сухими руками, не натискаючи на ті чи інші клавіші без потреби або навмання, натискувати плавно, не припускаючи ударів.

4.Працюючи з дискетами, оберігати їх від ударів, скручення, дії магнітного поля або тепла, не торкатись дискети, яка виступає з конверта, вставляти дискету в

дисковод тільки після його ввімкнення, переконавшись в

правильному

орієнтуванні дискети відносно щілини дисковода

 

5.Категорично забороняється порушувати порядок вмикання і вимикання апаратурних блоків, намагатися самостійно усувати несправність в роботі апаратури, перезавантажувати операційну систему.

6.Закінчивши роботу, не забудьте відключити комп’ютер від електромережі.

2.1.6. Експерименти МОН України з впровадження комп’ютерних технологій в навчально-виховний процес.

Особливості программ «Intel® Навчання для майбутнього»

Основна мета тренінгу – комплексне навчання інноваційним педагогічним та інформаційнокомунікаційним технологіям.

Мета навчання за Програмою: сформувати у вчителів навички ефективного використання інформаційно-комунікаційних технологій при навчанні різних навчальних предметів учнів різних вікових категорій за допомогою ефективних інноваційних педагогічних технологій, якими передбачається самостійна (індивідуальна чи групова) дослідницька діяльність учнів, використання методу навчальних проектів тощо.

Результатами ефективного навчання на тренінгу програми є розроблення та захист перед колегами кожним учасником власного Портфоліо навчального проекту з використанням ІКТ, що відповідає спеціальним вимогам до його вмісту та подальше впровадження цього та інших навчальних проектів при навчанні учнів свого предмету.

Концептуальні засади Програми:

ефективне використання ІКТ у навчальному процесі;

проектна методика на основі самостійної (індивідуальної чи групової) дослідницькопошукової діяльності учнів;

розвиток учня – формування навичок мислення високого рівня та навичок критичного мислення за допомогою формулювання ключових та тематичних питань для учнів;

формування в учнів цілісної картини світу;

практична спрямованість знань та навичок учнів;

розвиток навичок, які сприяють підвищенню конкурентноздатності учнів на ринку праці в умовах економіки, яка ґрунтується на новітніх технологіях та знаннях;

орієнтування при плануванні навчального проекту на вимоги державних загальноосвітніх стандартів та зміст державних навчальних програм з різних навчальних предметів;

циклічна побудова навчання вчителів на тренінгу щодо використання інформаційнокомунікаційних технологій; врахування досягнень сучасної психології;

альтернативна система оцінювання та самооцінювання всіх видів діяльності учнів, на базі розробки власних критеріїв та форм оцінювання навчальних досягнень;

можливість застосування Програми для навчання вчителів будь-якого фаху та віку учнів;

система післядипломній педагогічної підготовки щодо надання вчителям навичок ефективного впровадження ИКТ; система, яка передбачає 48-годинні інтерактивні

тренінги за принципом „навчи вчителя”; майстер-класи для тренерів, семінари для вчителів та адміністраторів шкіл та інших освітніх установ, форуми та обговорення в режимі онлайн, обмін досвідом, конкурси для учасників Програми, а також експертну оцінку ефективності впровадження Програми.

Основна, принципова відмінність між програмою «Intel® Навчання для майбутнього» та іншими програмами перепідготовки вчителів полягає в тому, що, навчаючись за даною програмою, вчителі не лише оволодівають знаннями і вміннями в галузі ІКТ, а й навчаються, як використовувати ці технологи у шкільному кабінеті, включати їх до загального педагогічного процесу, як найкращим чином передати учням власні знання, використовуючи інноваційні педагогічні технологи. Тобто вчителі навчаються комплексно інноваційним педагогічним та інформаційно-комунікаційним технологіям (Див. Додаток 1O).

При навчанні за іншими програмами вчителі одержують лише знання з галузі самих інформаційнокомунікаційних технологій, навички робота з комп’ютером і програмним забезпеченням, а пізніше вже самі вирішують, як можна використати на випадок необхідності набуття знання і вміння. I часто потрібно багато часу, щоб зрозуміти, як можна використовувати ці вміння в своїй практичній педагогічній діяльності. За програмою «Intel® Навчання для майбутнього» вчителі не лише оволодівають технічними навичками, а й одержують інформацію про принципи застосування інноваційних педагогічних технологій у процесі навчання, що дозволить їм використовувати одержані знання відразу ж по закінченні тренінгу, що і передбачено програмою - вчитель після закінчення навчання повинен у своєму навчальному закладі реалізувати разом з учнями навчальний проект, ідею та план якого разом з навчально-методичним забезпеченням ним було розроблено на тренінгу. Проведення такого кроку мотивується участю не лише вчителів, але й учнів у різних конкурсах.

4.Аналітична довідка щодо стану та результатів впровадження міжнародних освітніх ініціатив Intel в Україні Cтаном на 01.08.2011р.

«Фундаментальні знання з математики і природничих наук, у поєднанні з основними навичками 21 століття такими як: вирішення проблем, критичне мислення і співробітництво, створюють основу для інновацій. За останнє десятиліття корпорація Intel та благодійний фонд Intel інвестували понад 1 млрд. дол. США у розвиток освіти в усьому світі. У співпраці з освітянами, урядами та іншими компаніями Intel розробила низку інноваційних

програм та технологічних рішень для реформування освіти і буде продовжувати сприяти покращенню економічної та екологічної сталості, а також трансформації освіти та забезпеченню доступу до технологій у всьому світі.»

Пол С.Отелліні, Президент та головний виконавчий директop

Протягом останніх 7 років в Україні успішно впроваджуються серед освітянського загалу три міжнародні освітні програми Intel:

Intel «Навчання для майбутнього» - для працюючих та майбутніх учителів

Intel «Шлях до успіху» - для роботи з учнями загальноосвітніх навчальних закладів та позашкільних навчальних закладів

Intel ISEF (конкурс науково-технічної творчості школярів, майбутніх вчених) - для талановитої молоді та науково-методичний проект з опробування концепції інноваційної моделі електронного навчання в середовищі

Проект електронного навчання в моделі «1 учень - 1 комп’ютер».

Конкурси для вчителів:

Конкурс на кращий створений на курсах Портфоліо – комплекс навчально-методичних матеріалів до навчального проекту;

Конкурс на кращий реалізований навчальний проект разом з учнями – «Історії успіху» (див.

умови на сайті www.iteach.com/ua).

Конкурси для учнів:

Конкурс на кращий опис своєї власної самостійної дослідницької роботи при реалізації проекту з використанням ІКТ тощо;

Конкурс Intel ISEF з науково-дослідницький діяльності учнів з природно-математичних та технічних дисциплін (див. www.intel.com/education/isef ).

І. Програма Intel «Навчання для майбутнього» у світі та в Україні

Програма Intel «Навчання для майбутнього» - сучасна система підготовки та підвищення кваліфікації педагогічних кадрів за новітніми інтерактивними, визнаними у 65 країнах світу (в тому числі у 12 країнах Євросоюзу) методиками, зміст яких було локалізовано та адаптовано до Державних стандартів освіти України. Програма має міжнародний сертифікат та відповідає світовим стандартам.

Ця ініціатива Intel, яку було проголошено в 2000 році, сьогодні охоплює понад 10 млн. учителів з 65 країн з різних континентів

У рамках програми проводяться тренінги для вчителів та студентів, майстер – класи для тренерів, міні-

тренінги «Елементи» для самостійного навчання, конкурси на краще впровадження ІКТ, координаційні наради, Скайп -конференції,форуми «Нові горизонти ІКТ в освіті», виставки, круглі столи, вебінари, здійснюється науково-методичний супровід, веб-підтримка (онлайн ресурси та онлайн спільноти), постійно здійснюється незалежна експертиза та моніторинг якості впровадження програми.

веб-сайт програми http://www.iteach.com.ua/ вікі-сайт http://www.iteach.com.ua/mediawiki

1. Впровадження програми Intel «Навчання для майбутнього» в системі середньої та післядипломної освіти

Загальна кількість освітян України, які пройшли навчання за 7 років – 201 876 осіб. В тому числі: середня освіта 148 351;вища освіта – 43 525; професійно-технічна освіта – майже 9833.

Діаграма 2. Загальна кількість вчителів (працюючих та майбутніх), які пройшли підготовку за програмою INTEL у 2004 – 2011 р.р. по областях України

2. Впровадження програми Intel «Навчання для майбутнього» в системі вищої педагогічної освіти

Програма Intel «Навчання для майбутнього» активно впроваджується у вищих навчальних педагогічних закладах. Міністерство освіти і науки своїм наказом №248 від 22.04.2005р. залучило до участі в програмі 70 ВНЗ. В кожному з цих вищих навчальних закладів було проведено тренінги для тренерів, які потім стали навчати студентів та застосовувати новітні технології на практиці.

Аналізуючи стан реалізації програми у 2010-2011 навчальному році, ми можемо відмітити, що понад 30 вищих навчальних закладів продовжують активно працювати в Програмі, знаходячи для себе найбільш прийнятні форми та моделі впровадження, приймають участь у конкурсах, які організовуються Дирекцією освітніх програм Intel, обмінюються досвідом в онлайн спільнотах, використовують онлайн ресурси для

допомоги тренерам.

Наукові дослідження та навчальна діяльність студентів здійснюються на основі проектної методики, з використанням новітніх технологій, у тому числі і різноманітних сервісів Web 2.0, соціальних мережевих спільнот. Під впливом Програми суттєво корегується контент існуючих навчальних програм з використанням інформаційно-

комунікаційних технологій, вносяться зміни до навчальних планів різних факультетів з метою поширення експерименту для студентів всіх спеціальностей. Аналізуючи інформацію про стан реалізації програми у вищих навчальних закладах, слід звернути увагу на те, що всі учасники підкреслюють позитивний вплив програми на формування особистості студента та викладача, розвиток у студентів навичок мислення високого рівня, креативного творчого мислення, вміння оперувати інформацією (отримувати, обробляли оцінювати та застосовувати у навчальному процесі) використовуючи ІКТ, розвиток навичок ефективної комунікації, сприяння інтерактивному застосуванню новітніх інформаційних засобів навчання (ІКТ, інформаційні мережі, тощо),розширює можливості викладача та розвиває вміння та навички студента, розширює можливості студентів та викладачів для самоосвіти, урізноманітнює роботу викладача і зацікавлює студентів, використовує підхід, який базується на дослідженні, впроваджує методи викладання, з наголосом на самостійній роботі учнів (студентів) (проведення досліджень, виконання довготермінових проектів, можливість обирати ресурси) та багато іншого.

За весь період впровадження програми у вищих навчальних закладах України підготовлено 43 525 викладачів та студентів. В тому числі у 1 семестрі 2010-2011 н.р. навчено 4 100 майбутніх вчителів.

Діаграма 4. Кількість вчителів, підготовлених за програмою в 2004-2011р.р. у вищих педагогічних навчальних закладах України

Практикою доведено, що інформаційні технології – це такий інструмент, ефективність застосування якого стає зрозумілою не відразу, а лише через деякий час, інколи достатньо довгий. Враховуючи ці особливості, корпорація Intel бере довготермінові зобов’язання перед вчителями, не лише навчаючи їх на тренінгу, а й забезпечуючи підтримку та допомогу протягом довгого часу в рамках різних програм, у тому числі мережеву кооперацію вчителів, співробітництво з урядовими установами тощо. Все робиться задля того, щоб забезпечити дійсно ефективні зміни у школі з використанням інноваційних технологій. Intel навчає вчителів – як сьогоднішніх, так і майбутніх (у педагогічних університетах) – протягом довгого часу. І у цьому полягає одна з основних відмінностей програми «Intel® Навчання для майбутнього» від програм, що проводяться іншими компаніями, організаціями чи установами, які лише навчають вчителів на курсах протягом, наприклад, місяцю або року, а потім забувають про них. Intel же разом з МОН України відслідковує та підтримує діяльність випускників курсів за Програмою протягом кількох років, оскільки потрібен час для того, щоб оцінити внесок нових технологій у життя школи, відчути результативність їх впровадження.

Програмою передбачається зовнішня та внутрішня експертиза якості проведення тренінгів (до та після), а також ефективності впровадження вчителями навичок використання ІКТ через півроку після закінчення тренінгу. Моніторинг проводиться у формі анкетування в режимі он-лайн на сайті www.iteach.com.ua (пароль для учасників: ITEACH), а також застосування інших сучасних форм, методів та підходів.

Програма має вдале психологічне підґрунтя, яке є основою взаємодії вчителів та учнів.

Одним із положень програми є твердження: щоб змінити світ на краще, треба в першу чергу змінити себе і своє ставлення до світу. Ця програма вчить бути позитивними за будь-яких зовнішніх обставин, які часто не залежать від нас. Це досягається завдяки вихованню оптимістичного ставлення до життєвих проблем та створення комфортних умов для сприйняття великої кількості нового матеріалу і надбання різноманітних навичок вчителями за досить короткий час проведення тренінгу.

Структура навчання за програмою «Intel® Навчання для майбутнього»

Навчання за кожним модулем має схожу структуру:

Обговорення в парах чи у малих трупах - завдань для домашнього виконання та внесення до складових Портфоліо відповідних змін.

Педради з метою обговорення актуальних проблем, пов’язаних з ефективним використанням інформаційно-комунікаційних та інноваційних педагогічних технологій у навчальному процесі.

Розроблення складових Портфоліо навчального проекту з використанням ІКТ (при вивченні кожного модуля окремої складової): аналіз Портфоліо, розроблених іншими вчителями за допомогою спеціальних завдань практичного характеру; висування власних ідей та їх обговорення в парах; проектування вмісту відповідної складової Портфоліо шляхом заповнення спеціального шаблону (орієнтованої основи дій); створення на комп’ютері спроектованої складової Портфоліо при самостійній роботі; обговорення створеної складової

впарах з колегами.

Розроблення критеріїв та форм оцінювання навчальної діяльності учнів щодо створення ними окремих складових Портфоліо - презентацій, публікацій, веб-сайтів.

Оцінювання в групах розроблених складових Портфоліо за спеціальними критеріями та вимогами до них, що включають чотири основних групи вимог:

1.Ефективне застосування комп’ютерних технологій.

2.Навчання і розвиток учнів (розвиток навичок мислення високого рівня) завдяки їх самостійній дослідницькій діяльності із застосуванням знань з різних галузей наук, спрямованих на вирішення вагомої для них проблеми.

3.Можливість впровадження навчального проекту у навчальний процес загальноосвітніх

навчальних закладів.

4.Комплексне застосування засобів оцінювання всіх видів діяльності учнів.

Внесення змін до плану навчального проекту.

Виконання домашнього завдання.

Для навчання за тренінгом розроблено спеціальний посібник який має потрійне призначення:

бути робочим зошитом при навчанні;

слугувати довідником у подальшій роботі в школі при застосуванні проектної методики та використанні ІКТ для реалізації методичних та навчальних цілей та завдань;

бути планом проведення майбутніх тренінгів за програмою.

Посібник супроводжується спеціально розробленим компакт-диском та має такі особливості:

модульний принцип побудови;

використання спеціально створеного компакт-диску, що доповнює вміст посібника та містить достатню кількість прикладів складових Портфоліо, розроблених іншими вчителями, та додаткові інформаційні й методичні інформаційні джерела для вчителя;

систематичне використання Інтернет-ресурсів;

можливість використання посібника як зошита для нотування власних думок та пропозицій

колег;

передбачення в кожному модулі різних форм діяльності вчителів: самостійна робота за комп’ютером, робота в парах, малих групах на основі інтерактивних методик, колективне обговорення питань;

регламентування часу на виконання кожного окремого завдання;

чітке формулювання завдань для всіх форм діяльності, що досягається за рахунок наявності спеціальних запитань та сформульованих конкретних завдань;

використання шаблонів для розроблення сценаріїв презентацій, публікацій та веб-сайтів; застосування форм оцінювання плану навчального проекту та плану його реалізації;

наявність завдань для самостійної робота з комп’ютером, які супроводжуються чіткими алгоритмами до їх виконання.

Слід звернути увагу на такі важливі моменти:

1.Для тренінгу розроблено спеціальний посібник; його треба читати вдома, готуючись до наступного аудиторного заняття, користуватися ним слід також на самих заняттях. План, основні питання, задачі програмні засоби, що використовуватимуться, та структура кожного модуля містяться на початку кожного з 12 модулів. Про те, що передбачатиметься при роботі з наступним модулем, кожному слухачеві слід знати наприкінці попереднього. Це важливо зауважити вчителям, які не звикли, що навчальна діяльність на тренінгу може організовуватися точно за конкретним часом (незалежно від того, чи доведена до досконалого закінчення робота кожного слухача) та з постійною зміною їх діяльності.

2.Відвідування та активна участь у всіх заняттях тренінгу є обов’язковими для кожного слухача.

3.Незалежно від початкового рівня знань та вмінь вчителів (особливо, які стосуються комп’ютерних технологій) кожен повинен виконувати всі запропоновані на тренінгу завдання та вправи.

4.Кожний учасник тренінгу створює свою власну практичну роботу за вимогами державних освітніх стандартів та державних програм – навчально-методичний комплекс (Портфоліо) для учнів, який вчитель використовуватиме у конкретному навчальному закладі. Така робота захищається перед колегами при публічному захисті, який проводиться в останній день тренінгу.

Основна мета тренінгу – комплексне навчання інноваційним педагогічним та інформаційнокомунікаційним технологіям

5. Заключна частина:

5.1.Узагальнення і систематизація знань, запам’ятання, закріплення знань

5.2.Підсумки заняття

5.3.Повідомлення домашнього завдання

На веб-сайті програми «Intel® Навчання для майбутнього» http://www.iteach.com.ua/

На головній сторінці ознайомитися з

Аналітична довідка щодо стану та результатів впровадження міжнародних освітніх ініціатив Intel в Україні Cтаном на 01.08.2011р.

За результатами заповнити таку таблицю:

Особливості програми «Intel® Навчання для майбутнього»

Критерії

 

 

Традиційний підхід

до

Інноваційний

підхід

 

 

 

навчання

 

компанії Intel

 

Дидактичні

принципи

 

 

 

 

способу передачі знань

 

 

 

 

 

Результати навчання

та

 

 

 

 

його завершення

 

 

 

 

 

Обовязковість

 

 

 

 

 

 

застосування

набутих

 

 

 

 

знань

 

 

 

 

 

 

Методична

підтримка

 

 

 

 

після закінчення навчання

 

 

 

 

Мета програми

 

 

 

 

 

 

Акцентування

уваги

при

 

 

 

 

навчанні

 

 

 

 

 

 

Формування навичок

 

 

 

 

 

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]