Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекція 4.doc
Скачиваний:
112
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
135.17 Кб
Скачать

Ознайомлення з результатами атестації

Після проведення атестації працівника ознайомлюють із змістом атестаційного лис­та під розпис з проставлянням дати ознайомлення. Якщо атестація працівника проводилася за його відсутності, рішення і рекомен­дації комісії доводить до відома такого працівника безпосередній керівник. У разі відмови працівника від підпису про ознайомлен­ня складається відповідний акт.

Усі формулювання висновків комісії в атестаційному листі не­обхідно починати словами: «Комісія вважає за необхідне рекоменду­вати...»; «Комісія вважає за необхідне розглянути питання...» тощо.

У разі, якщо спеціаліст не згоден з висновками атестаційної комісії, він може викласти свою думку в атестаційному листі або в заяві до голови комісії. Комісія зобов'язана розглянути заяву і дати працівникові відповідь. Якщо працівник відмовився від письмового викладу своєї думки, голова комісії дає вказівку про за­несення усного зауваження до протоколу засідання. У разі відмови працівника виконувати дані йому рекомендації комісія, як правило, приймає рішення про його невідповідність займаній посаді.

Результати роботи комісії доводять до відома працівника у день атестації відразу після голосування.

Ведення протоколу засідання атестаційної комісії

Результати атестації пра­цівника (рішення і рекомендації) фіксуються у протоколі засі­дання атестаційної комісії – це основний робочий документ, який містить інформацію, необхідну для підбиття підсумків атестації, складання звітів про хід її проведення і виконання.

Секретар атестаційної комісії веде протокол засідання. У протоколі рекомендується вказувати:

  • дату про­ведення засідання, список членів атестаційної комісії присутніх на засіданні;

  • прізвище, ім'я, по батькові, посаду і місце роботи (підрозділ) працівника, який атестується;

  • коротке повідомлення працівника про його роботу;

  • запитання, поставлені працівникові, відповіді на них;

  • оцінку діяльності працівника і результати голосування (кількість го­лосів «за» і «проти» оцінки діяльності атестованою);

  • рекомендації атестаційної комісії. (зразок протоколу подано в додатку 7)

Протоколи засідань атестаційної комісії підписуються її головою та секретарем. Протокол засідання атестаційної комісії підписують усі члени комісії. Протоколи зберігаються у відділі кадрів.

Порядок ухвалення рішення атестаційної комісії

Рішення атестаційної комісії правомірні за умови присутності на її засіданні не менше двох третин загального числа членів комісії. Кож­на оцінка голосується окремо. Приймається оцінка, за яку подано біль­шу кількість голосів. У випадку рівності голосів щодо оцінки діяльності працівника приймається краща для нього оцінка. Оцінка і рекоменда­ції атестаційної комісії заносяться секретарем в атестаційний лист, який підписується головою і членами комісії, що брали участь у голосуван­ні. Результати атестації повідомляються атестованому працівникові безпосередньо після голосування.

4. Реалізація результатів атестації

Матеріали чергової атестації після її завершення передаються керів­никові підприємства для ухвалення рішення.

Атестаційні листи і відгуки-характеристики на працівників, що пройшли атестацію, зберігаються в їхніх особових справах у відділі кадрів. Другі примірники атестаційних листів передаються керівни­кам підрозділів, працівники яких пройшли атестацію, для здійснення контролю за виконанням ними рекомендацій атестаційних комісій.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]