Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
к.р.фін.обл І.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
352.77 Кб
Скачать

40

Міністерство освіти і науки україни

Запорізький національний технічний університет

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до виконання контрольної роботи

з дисципліни

«Фінансовий облік І»

для студентів спеціальності

6.030509 «Облік і аудит»

заочної форми навчання

2013

Методичні вказівки до виконання контрольної роботи з дисципліни «Фінансовий облік І» для студентів спеціальності 6.030509 „Облік і аудит” заочної форми навчання / Укл. Л.М. Очеретько, І.Я. Максименко – Запоріжжя: ЗНТУ, 2013 – 41 с.

Укладачі: Л.М. Очеретько, к.е.н., доцент

І.Я. Максименко, асист.

Рецензент: Н.М. Левченко, д.держ.упр., професор

Відповідальний за випуск: Н.М. Левченко., д.держ.упр., професор

Затверджено

на засіданні кафедри

„Облік і аудит”

Протокол №

від „” 2013 р.

Затверджено на засіданні

ФЕУ

Протокол №

від „” 2013 р.

ЗМІСТ

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ 1

Запорізький національний технічний університет 1

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ 1

до виконання контрольної роботи 1

з дисципліни 1

«Фінансовий облік І» 1

для студентів спеціальності 1

6.030509 «Облік і аудит» 1

заочної форми навчання 1

2013 1

ВСТУП 4

1.ОСНОВНІ ВИМОГИ ДО НАПИСАННЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ 5

Задача 2 15

ВСТУП

Фінансовий облік - сукупність правил і процедур, які забезпечують підготовку та оприлюднення інформації про фінансовий стан, результати діяльності та рух коштів підприємства відповідно до вимог законодавства.

В Україні термін "фінансовий облік" на законодавчому рівні не застосовується. Аналогом фінансового обліку в Україні є традиційний бухгалтерський облік, правові засади ведення якого визначає Закон України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні".

Фінансовий облік на підприємствах призначений для забезпечення контролю за використанням матеріальних, трудових і фінансових ресурсів, відображення у облікових і звітних документах повної і достовірної інформації про виробничо-господарську діяльність підприємств, дотримання договірної та фінансової дисципліни.

Вивчення принципів фінансового обліку є одним із ключових етапів у підготовці спеціалістів у галузі сільського господарства. Студенти відповідно до встановленого освітньо - кваліфікаційного рівня, повинні знати основні задачі та принципи фінансового обліку, оволодіти методами і прийомами досліджень, вміти робити первинний аналіз бухгалтерської облікової документації, фінансового результату та іншої інформації, що надається суб’єктами господарювання, використовувати у своїй практичній діяльності матеріали фінансового обліку. Метою дисципліни є формування базових знань і практичних навичок з ведення фінансового обліку в кожному структурному підрозділі та галузі діяльності, починаючи з документального відображення господарських операцій і закінчуючи складання фінансової звітності. Основним завданням є вивчення сутності та завдань ведення фінансового обліку -1 складанням наказу про облікову політику підприємства; відображення у обліку об'єктів бухгалтерського обліку; складання фінансової звітності.