Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Філос.навч.-метод.посіб..docx
Скачиваний:
25
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
198.62 Кб
Скачать

Післямова

Сьогодні людство живе у третьому тисячолітті і це, хочемо ми того чи ні, змушуємо кожного із нас замислитись над ходом історії, здобутками і втратами в розвитку суспільства, взаємовідносинах між людиною і природою. Дещо перефразувавши нашого славетного співвітчизника Миколу Гоголя, хочеться запитати: “Людство! Куди ти йдеш?.. Дай відповідь!..” далі – точно за текстом Гоголя: “Не дає відповіді”. А так багато запитань, на які вона вкрай потрібна!

Своєрідно відбивається плин часу на долі України. Українська держава сьогодні перебуває на шляху до вільної, справді незалежної демократичної держави. Але справді незалежну і заможну українську державу ще тільки розпочали будувати. І ми віримо – впевнені! – що активну участь у розбудові цієї держави візьмете і Ви.

Філософія ніколи не може бути завершеною в осмисленні ні минулого, ні сучасного, ні майбутнього людства, як не може бути завершеною в осмисленні природи людини, проблем пізнання, будови Всесвіту, багатьох інших сфер буття.

На кожному новому етапі розвитку людства відкриваються нові факти, стають відомі нові явища, виникають нові проблеми, які вимагають від нових поколінь нових підходів, творчого осмислення духовної, в тому числі і філософської, спадщини, історії людства і прийняття нових абсолютно оригінальних і неповтор­них конкретних рішень. Така природа людини, суспільства, наукового і філо­софського пізнання. Якщо Ви це зрозуміли, ми вважаємо що курс філософії Ви вивчали недарма.

Бажаємо Вам успіхів у власному раціональному осмисленні буття і творчому застосуванні філософських знань на практиці!

Для нотаток

Навчально-методичне видання

(українською мовою)

Кривега Людмила Дмитрівна,Таран Володимир Олександрович,

Cухарева Катерина Володимирівна

ФІЛОСОФІЯ

НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНИЙ ПОСІБНИК для студентів усіх напрямів підготовки

Відповідальний за випуск Кудінов І.О.

Підписано до друку 03.09.2012. Формат 60х84/16. Папір офсетний. Гарнітура Times. Ум. друк. арк. 3,02. Обл.-вид. арк. 3,25. Наклад 100 прим. Зам. №03/09-1. Віддруковано з оригіналів. ____________________________________________ ТОВ «КСК-Альянс» Свідоцтво серія ДК № 3068 від 24.12.2007 р. пр. Леніна, 91/77, м. Запоріжжя, 69095 (095) 601 33 99, (067) 755 93 44

KSK.ALLIANCE

Рецензент: кандидат філософських наук, доцент Утюж І.Г.

Відповідальний за випуск: доктор філософських наук, професор Кривега Л.Д.

Коректор: кандидат філософських наук, доцент Кудінов І.О.