Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт.docx
Скачиваний:
46
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
70.14 Кб
Скачать

3.3. Грошова оцінка окремої земельної ділянки

Кінцевим результатом грошової оцінки завжди є оцінка земельної ділянки. На величину рентного доходу конкретної ділянки впливають зональні, локальні фактори та функціональне використання земельної ділянки.

Локальні особливості розташування земельної ділянки в межах економіко-планувальної зони (квартал, виробнича зона) мають відігравати певне значення при оцінці земельної ділянки. Ситуаційне розташування земельної ділянки; наявність чи відсутність мереж інженерної інфраструктури; розташування на території ділянки пам’яток архітектури, чи їх відсутність, можуть (до 1,5 рази) збільшити або зменшити її цінність і тим самим впливають на кінцеву грошову оцінку земельної ділянки.

Грошова оцінка окремих земельних ділянок, що перебувають у власності чи користуванні юридичних та фізичних осіб, визначається на основі шкал грошової оцінки арго виробничих груп ґрунтів, які визначаються за формулою:

, де

Гагр – грошова оцінка гектара агровиробничої групи ґрунтів, грн.;

Г – грошова оцінка гектара відповідних угідь по сільськогосподарському підприємству, грн.;

Багр. – бал бонітету агровиробничої групи ґрунтів, число;

Б – бал бонітету гектара відповідних угідь по сільськогосподарському підприємству.

Бал бонітету гектара орних земель по підприємству обчислюється на підставі експлікації агровиробничих груп ґрунтів за допомогою шкал бонітетів ґрунтів за формулою:

, де

Б – бал бонітету гектара орних земель по підприємству;

Багр. – бал бонітету агровиробничої групи ґрунтів;

Пагр. – площа агровиробничої групи, га.

Грошова оцінка окремої земельної ділянки сільськогосподарських угідь розраховується як сума добутків вартості одного гектара відповідних агровиробничих груп ґрунтів на їх площі за формулою:

, де:

Гзд. – грошова оцінка окремої земельної ділянки сільськогосподарських угідь, грн.;

Гагр.(j) – грошова оцінка гектара j-ої арговиробничої групи ґрунтів, грн.;

П j - площа ґрунтів j-ої арговиробничої групи в межах земельної ділянки, га.;

N – кількість контурів агровиробничих груп ґрунтів в межах земельної ділянки.

При цьому повинна виконуватись умова:

, де

Пзд. – площа окремої земельної ділянки, га.

Висновок

В результаті проходження виробничої практики в відділі Держкомзему у Зачепилівському районі Харківської області, я ознайомився із структурою, функціями, задачами та організацією праці. Поглибив та закріпив теоретичні знання із землевпорядного проектування, земельного кадастру, земельного права та інших дисциплін, набула практичних навиків по складанню, проектів землеустрою, проведенню робіт по земельному кадастру.

Розібралась з питаннями щодо відведення земельної ділянки в оренду та, відведення земельної ділянки та нормативної грошової оцінки.

При проходженні виробничої практики велика увага приділялась ознайомленню та вивченню інформаційних технологій та програмних забезпечень необхідних для якісної та швидкої роботи землевпорядника, зокрема «Земля» версії 2.7.

Значна частина часу виробничої практики була використана для збору даних та графічних матеріалів, необхідних для розробки звіту.

Дана практика сприяла поглибленню, удосконаленню та закріпленню усіх теоретичних та практичних знань, необхідних мені для подальшого розвитку як спеціаліста у цій галузі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]