Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MR_D_OTsyAP_EK.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
546.3 Кб
Скачать

Тема 7.Державна служба в Україні.

Служба у суспільстві та державна служба. Поняття посади і посадової особи,класифікація посад. Управління державною службою. Служба в органах місцевого самоврядування: загальна характеристика . Проходження державної служби: загальне поняття. Стадії проходження державної служби. Соціальне забезпечення державних службовців. Дисциплінарна відповідальність державних службовців. Особливості дисциплінарної відповідальності окремих видів державних службовців.

Тема 8.Адміністративне правопорушення за законодавством України.

Поняття адміністративної відповідальності. Основні риси адміністративної відповідальності. Законодавчі основи адміністративної відповідальності. Підстави адміністративної відповідальності. Адміністративне правопорушення (проступок) та його ознаки. Склад адміністративного правопорушення. Об'єкт адміністративного правопорушення. Об'єктивна сторона адміністративного правопорушення. Суб'єктивна сторона адміністративного правопорушення. Суб'єкт адміністративного правопорушення.

Загальні правила накладення адміністративного стягнення. Обставини, що пом’якшують відповідальність за адміністративне правопорушення. Обставини, що пом'якшують відповідальність за адміністративне правопорушення. Строки притягнення до адміністративної відповідальності. Адміністративна відповідальність юридичних осіб.

Дисциплінарна відповідальність. Підстави дисциплінарної відповідальності.

9.Адміністративно-процесуальне право

Поняття адміністративного процесу. Характерні ознаки адміністративного процесу.

Мета й завдання адміністративного процесу. Суб'єкти адміністративного процесу. Учасники адміністративного процесу. Принципи адміністративного процесу. Структура адміністративного процесу.

Характеристика окремих адміністративних правопорушень. Стадії адміністративно-процесуальної діяльності.

Адміністративна юрисдикція. Поняття адміністративної юстиції.

Завдання і порядок провадження в справах про адміністративні правопорушення. Засоби забезпечення провадження в справах про адміністративні правопорушення.

Доставляння порушника. Привід порушника. Адміністративне затримання. Особистий огляд і огляд речей. Вилучення речей і документів. Порушення справи про адміністративне правопорушення. Розгляд справи про адміністративне правопорушення і винесення по справі постанови. Оскарження (або опротестування) постанови по справі про адміністративне правопорушення. Виконання постанови про накладення адміністративного стягнення.

Органи (посадові особи), уповноважені розглядати справи про адміністративні правопорушення. Підвідомчість справ про адміністративні правопорушення.

1.Теми практичних занять

№ з/п

Назва теми

Кількість годин

1

Тема 1. Цивільне законодавство України

2

2

Тема 2.Субєкти та об’єкти цивільних правовідносин

2

3

Тема 3.Правочини. Визначення та обчислення строків. Право власності.

2

4

Тема 4.Зобовязальне право. Поняття та умови договору. Недоговірні зобов’язання.

2

5

Тема 5. Спадкове право.

2

6

Тема 6. Виконавча влада, державне управління та адміністративне право.

2

7

Тема 7. Державна служба в Україні.

2

8

Тема 8. Адміністративне правопорушення за законодавством України.

9

Виконання модульної контрольної роботи

2

Разом

18

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]