Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichni_rekomendatsiyi.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
192 Кб
Скачать

Міністерство ОСВІТИ І НАУКИ України

Дніпропетровський державний аграрно-ЕКОНОМІЧНИЙ університет

Факультет ОБЛІКУ І ФІНАНСІВ

Кафедра ОБЛІКУ ТА АУДИТУ

Методичні рекомендації

по написанню розрахунково-графічних робіт з дисципліни

АУДИТ”

для студентів напряму підготовки: 6.030509 « Облік і аудит»

спеціальності «Облік і аудит»

ОКР «Бакалавр»

Денної та заочної форми навчання

Дніпропетровськ, 2014

Методичні рекомендації до написання курсових робіт з дисципліни “Аудит” складені на основі освітньо- кваліфікаційної характеристики (ОКХ) і освітньо-професійної програми (ОПП) підготовки бакалаврів за спеціальностями напряму 0501 – “Економіка та підприємництво”

Методичні рекомендації по написанню розрахунково-графічних робіт складені доцентом кафедри обліку і аудиту Погорєлова Т.П. та асистентом Якубенко Ю.Л.

Розглянуто на засіданні кафедри обліку та аудиту:

Протокол № 1 від «30» серпня 2013 р.

Зав. кафедрою, д.держ.упр., професор Приходько І.П.

(підпис)

Схвалено науково-методичною радою факультету обліку і фінансів:

Протокол № від « » ________ 2013р.

Голова НМР, к.е.н., доцент Дуброва Н.П.

(підпис)

Зміст

  1. Загальні положення

  2. Мета і вимоги, які ставляться до розрахунково-графічної роботи

  3. Вибір теми розрахунково-графічної роботи

  4. Складання плану розрахунково-графічної роботи

  5. Оформлення, представлення і захист розрахунково-графічної роботи

  6. Тематика розрахунково-графічних робіт

  7. Навчально-методична література

Методичні вказівки і тематика розрахунково-графічних робіт з курсу "аудит"

1. Загальні положення

Відповідно до навчального плану спеціальності 6.030509 «Облік і аудит» студенти ІІІ курсу виконують розрахунково-графічну роботу з дисципліни "Аудит", що припускає поглиблення і закріплення теоретичних знань студентів при вивченні даної дисципліни.

У процесі підготовки розрахунково-графічної роботи студенти знайомляться і вивчають закони України, Положення, які регулюють аудиторську діяльність, методику вітчизняного і закордонного аудиту, національні нормативи аудиту, міжнародні стандарти, праці вітчизняних і закордонних економістів. Це дозволяє самостійно осмислити ту або іншу проблему в області аудиту, намітити шляхи його розвитку й удосконалювання, зробити певні висновки.

2. Мета і вимоги, які ставляться до розрахунково-графічної роботи

Розрахунково-графічна робота - результат дослідження однієї з тем курсу. Мета написання розрахунково-графічної роботи - закріплення і поглиблення знань студентів за конкретним розділом курсу, який вивчається й оволодіння навичками самостійної науково-дослідницької роботи. До виконання розрахунково-графічної роботи з дисципліни "Аудит" ставляться наступні вимоги:

1. При написанні роботи повинні бути використані закони, положення, нормативи, що регулюють аудиторську діяльність в Україні, міжнародні аудиторські стандарти, закордонний досвід організації і методики аудиту.

2. У розрахунково-графічній роботі необхідне глибоке теоретичне висвітлення теми; при цьому основна увага повинна бути приділена опису методики аудиту за рекомендованою нижче схемою.

3. У роботі у вигляді таблиць повинні бути представлені форми робочих документів аудитора.

4. Розрахунково-графічна робота являє собою рукописний текст обсягом 30-40 сторінок, написаний або надрукований на стандартних аркушах. Сторінки повинні бути пронумеровані, текст варто писати на одній стороні листа, залишаючи поля для зауважень наукового керівника.

5. Наприкінці висновку студент підписує розрахунково-графічну роботу, указуючи дату її подання на кафедру.

Розрахунково-графічна робота виконується при безпосередньому науковому і методичному керівництві кафедри. Наукові керівники з підготовки і перевірки розрахунково-графічних робіт затверджуються кафедрою.

Процес виконання розрахунково-графічної роботи складається з наступних основних етапів: вибір теми, підбір і вивчення літератури, складання плану роботи, написання роботи, її оформлення і захист.