Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

управління Якістю тест

.docx
Скачиваний:
260
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
17.86 Кб
Скачать
  1. Якість сукупність властивостей та характеристик продукції чи послуг, які зумовлюють її придатність задовольняти певні потреби відповідно до призначення.

  2. Особливостями готельної послуги, які визначають її якість, є – ос споживання готельних послуг співпадає з їх виробництвом; якість можна оцінити лише під час споживання; неможливість транспортування, накопичення, зберігання; усі відповіді вірні

  3. Система якості – сукупність організаційної структури, методик,процесів і ресурсів, необхідних для здійснення управління якістю.

  4. Методи управління якістю поділяють на – економічні, технічні, організаційні, правові.

  5. Періодичний контроль за якістю надання готельних і ресторанних послуг (відповідно до плану проведення контролю якості на підприємстві) називається – вибірковим.

  6. Етапом контролю якості готельних та ресторанних послуг є – аналіз даних про якість

  7. Предметом якої науки є кількісні методи оцінки якості продукції та послуг? – кваліметрії.

  8. Який із прийнятих ДСТУ ISO визначає вимоги до систем управління якістю для тих випадків, коли організації необхідно продемонструвати свою здатність поставляти продукцію, що відповідає вимогам споживачів і придатним обов’язковим вимогам, і спрямований на підвищення задоволеності споживачів? – ДСТУ ISO 9000-2001.

  9. Що є об’єктами стандартизації міжнародних стандартів ISO 9000? – елементи систем якості, критерії вибору елементів систем якості, моделі систем забезпечення якості, способи перевірок діючих систем якості та ін.

  10. В залежності від властивостей показники якості продукції розрізняють: - призначення, надійності, ремонтоспроможності, схоронності, технологічності, економічності.

  11. В залежності від кількості властивостей показники якості продукції бувають: - одиничні і комплексні.

  12. В залежності від використання для оцінки показники якості продукції розрізняють: - базові і відносні.

  13. В залежності від стадії визначення значень показники якості продукції розрізняють: - прогнозовані, проектні, виробничі, експлуатаційні.

  14. Відносна характеристика якості продукції, що ґрунтується на порівняння значень показників якості продукції, що оцінюється, з базовими значеннями – це – рівень якості продукції.

  15. Об’єктивна особливість, за якою відрізняють від інших видів продукції - це – характеристика продукції.

  16. Науку, яка вивчає якість продукції та вимірювання якості і називається – кваліметрія.

  17. Розрізняють кваліметрію: - комплексну і диференційну.

  18. Основні фактори, що випливають на якість продукції: - технічні, організаційні, економічні, суб’єктивні.

  19. Реальна досягнута сукупність значень показників якості продукції, що прийнята для порівняння називається: - базовим зразком.

  20. При оцінці рівня якості продукції використовують методи: - диференційний, комплексний, змішаний.

  21. Метод оцінки рівня якості продукції, оснований на використанні одиничних показників якості продукції називається: - диференційним.

  22. Метод оцінки рівня якості продукції, оснований на використанні узагальненого показника якості продукції називається: - комплексним

  23. Встановлення міри відповідності вимогам нормативно-технічної документації фактичних значень показників якості продукції до початку її експлуатації або споживання називають: - оцінкою рівня якості виготовленої продукції.

  24. Які показники характеризують системи «людина-виріб», «людина-робоче місце», «людина-машина» і враховують комплекс гігієнічних, антропометричних, фізіологічних і психологічних властивостей людини? – ергономічні.

  25. Кількісна характеристика однієї властивості продукції, що характеризує її якість, яку розглядають стосовно визначених умов її створення або споживання – це – одиничний показник.

  26. У якому випадку перераховані об’єктивні фактори, що впливають на якість? – конструкція вибору, технічний рівень виробничої бази та бази експлуатації

  27. Який із прийнятих ДСТУ ISO описує основні положення системи управління якістю і визначає термінологію, ідентифікує поняття у сфері управління якістю? – «Системи управління якістю. Основні положення і словник».

  28. Необхідного результату досягають ефективніше, якщо діяльністю і пов’язаними з нею ресурсами керують як процесом, - це: - процес ний підхід.

  29. Показники, що характеризують особливості продукції, які забезпечують її нешкідливість і безпеку для людини при експлуатації чи споживанні, це: - показники безпеки.

  30. На якість продукції впливає значна кількість факторів, які діють як самостійно так і в взаємозв’язку між собою, як на окремих етапах життєвого циклу продукції, так і на кількох. Умовно всі фактори об’єднані в 4 групи: - технічні, організаційні, економічні, суб’єктивні.

  31. Документ, в якому регламентовано конкретні заходи в галузі якості, ресурси і послідовність діяльності стосовно конкретної продукції, проекту чи контракту, - це: - програма якості.

  32. Показник якості продукції, що відноситься до кількох її властивостей, - це – комплексний показник якості продукції.

  33. Ідентифікація, розуміння і управління взаємопов’язаними процесами як системою сприяє організації найбільш результативно й ефективно досягти цілей. Який з принципів управління якістю пояснює це твердження? – процес ний підхід.

  34. В Україні введено методом прямого впровадження і затверджено як національні сімейство стандартів: - ISO серії 9000.

  35. Показники якості, які характеризують властивості продукції, що обумовлюють оптимальний розподіл витрат матеріалів, засобів праці та часу належать до: - технологічні.

  36. Ким, або в якому документі було сформульоване таке визначення: «Якість – ступінь, для якого сукупність відмітних властивостей задовольняє сформульовані потреби або очікування, загальнозрозумілі або обов’язкові»? – ДСТУ ISO 9000-2001.

  37. Стандарти серії 9000 та 14000 розроблені – ISO.

  38. Петля якості охоплює наступну кількість взаємозалежних видів діяльності: - 11.

  39. Одна з основних цілей державного регулювання туристичної діяльності – це: - забезпечення права громадян на відпочинок, свободу пересування інших прав під час здійснення подорожей.

  40. Етапом контролю якості готельних та ресторанних послуг є: - розробка програми підвищення якості; збір даних про якість; аналіз даних про якість; усі відповіді правильні.