Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Індивідуалка з інформатики.docx
Скачиваний:
17
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
41.77 Кб
Скачать

4.Створення папки

Створення папки (F7) ця команда дозволяє створювати нові папки. Новий каталог створюється як підкаталог поточного каталогу, якщо не був визначений повний шлях для створюваної папки.

5.Операція копіювання файлів або папок.

Копіювання:

на одній з панелі відкриваємо папку куди копіюємо;

перейти в папку -Ant вивести зміст папки, куди копіюємо;

натиснути F5

Enter.

Копіювання під новим ім’ям

виконати пункти 1-3

вкінці шляху ім’я діалогу додати нове ім’я .

WINRAR

    1. Вибіркове розпакування файлів з архіву

Щоб розпакувати з архіву файли, використовуючи графічну оболонку WinRAR, спочатку потрібно відкрити архів у WinRAR.

При відкритті архіву у вікні WinRAR виводиться його вміст. Виділіть файли і папки, які ви хочете отримати. Це можна зробити клавішами керування курсором або лівою кнопкою миші при натиснутій клавіші <Shift> (як у Провіднику та інших Windows-програмах). Виділяти файли у WinRAR можна також клавішами <Пробіл> і <Insert>. Клавіші <+> і <-> на цифровій клавіатурі дозволяють виділяти і знімати виділення з групи файлів за допомогою шаблонів (тобто ставлячи маски файлів символами '*' і'?').

Виділивши один або декілька файлів, натисніть кнопку "Витягти ..." вгорі вікна WinRAR, або ж натисніть <Alt+E>, введіть у діалоговому вікні потрібний шлях, після чого натисніть кнопку OK

2.Sfx-архів. Призначення та методика створення

Створити SFX-архів. Замість звичайного архіву створюється саморозпаковується (SFX). Для його розпакування не потрібна наявність самого пакувальника WinRar. Саморозпаковується має розширення. Ехе і розпаковується запуском цього файлу при натисканні на клавішу Enter.

3.Вибіркове розпакування файлів з sfx-архіву

Саморозпакувальний архів(англ. self-extracting archive, скорочено “SFX archive ”) – файл, комп’ютерна програма, що поєднує в собі архів і виконуваний код для його розпакування. Такі архіви, на відміну від звичайних, не вимагають окремої програми для їх розпакування, якщо виконуваний код можна виконати у зазначеній операційній системі. Це зручно, коли невідомо, чи є у користувача, в якому передається архів, відповідна програма розпакування. Основний спосіб використання архівів, - створення програм для встановлення П3 без використання систем керування ними. Виконуваний код, приєднаний до архіву, може являти собою повноцінну програму розпакування.

Саморозпаковуючий (SFX-архів) відкривається подвійним клацанням.

4. Неперервний архів

Неперервний архів  — архів, упакований таким чином, що всі стиснені файли розглядаються як один безперервний потік даних. При упаковці кожного файлу (крім першого) використовується інформація, що міститься в попередніх файлах. Багатотомні та саморозпаковувальні архіви також можуть бути безперервними.

Переваги безперервного архіву.

До переваг безперервного архіву слід віднести потенційне збільшення стпеня стиснення. При цьому чим менший середній розмір файлів, більше самих файлів і більше схожих один на одного файлів, тим більший рівень стиснення.

Недоліки безперервного архіву.

Зміна безперервного архіву (тобто додавання або вилучення з нього файлів) відбувається повільніше, ніж звичайного;

Витяг окремого файлу з середини або кінця архіву відбувається повільніше, ніж з його початку, оскільки для цього доводиться аналізувати всі попередньо упаковані файли;

Якщо безперервний архів виявиться пошкоджений, то не вдасться витягти не лише пошкоджений файл, але і всі файли, що йдуть після нього, тому під час створення неперервних архівів має сенс завжди додавати інформацію для відновлення.