Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Індивідуалка з інформатики.docx
Скачиваний:
17
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
41.77 Кб
Скачать

6. Що називається буфером обміну та операції з ним? .

Буфер обміну – область пам’яті, яка використовується для тимчасового збереження інформації та фрагментів документів.

Операції над ним:

  • копіювання документів, файлів;

  • встановлення їх в буфер обміну і потім переміщення в потрібне місце;

вирізати в буфер обміну і видалити з нього.

7. Створення та видалення файлів та папок.

Для створення папки в групі Задачи для файлов и папок потрібно клацнути посилання Создать новую папку. На екрані з’явиться нова папка з виділеним ім’ям, пропонованим за замовчуванням: Новая папка. Потрібно ввести ім’я для нової папки і натиснути клавішу Enter.

Або клацнути у вікні правою кнопкою миші та вибрити команду Создать→Папку.

Щоб вилалити файл або папку, потрібно в групі Задачи для файлов и папок клацнути посилання Удаление файла или Удаление папки. Файл і папку можна також видалити, клацнувши об’єкт правою кнопкою миші та вибравши команду Удалить

8. Навігація по папках,поняття кореневої папки та поточної папки. Навігація по папках здійснюється за допомогою переміщення по дереву папок.

Коренева папка — це папка, що містить всі папки та файли даного диску.

Поточна папка — це папка, з якою в даний момент працює користувач.

9.Властивості об’єктів файлової системи.

а. Атрибути основні атрибути для файлів — це Только чтение (захищає файл від його зміни та випадкового видалення) та Скрытый (файл не відображається). Доступні також й деякі інші атрибути, які можна встановити, натиснувши кнопку Дополнительно… у вікні властивостей файлу;

b. Параметр Размер показує розмір файлу, а параметр На диске показує фактичний дисковий простір, що використовується даним файлом (значення відображає число кластерів, які займає файл, або (якщо файл стиснуто) розмір стисненого файлу);

c. Змінити додаток, який відповідає типу файлу, можна, натиснувши кнопку Изменить… у вікні властивостей файлу, та вибрати у вікні, що зявилося, потрібну програму;

d. Для відкриття файлу невизначеного типу потрібно двічі клацнути по його значку лівою кнопкою миші та вибрати у вікні, що відкрилося, одну із наступних можливостей: Поиск соответствия в Интернете (пошук потрібного додатку здійснюється через Інтернет) або Выбор программы из списка вручную (вручну вибирається потрібний додаток) та натиснути кнопку ОК.

10. Які існують режими відображення вмісту папки та які їх особливості?

Інформація у вікні папки може бути представлена ​​у вигляді діафільму, ескізу сторінок, плитки, значків, списку або таблиці. Режим перегляду об'єктів встановлюється одним з нижче наведених способів (діє режим в цій групі позначений точкою): в меню Вид; кнопкою Вигляд у панелі інструментів; в контекстному меню вікна папки команда Вид. Режим перегляду Діафільм використовується для папок із зображеннями. Зображення розташовуються в ряд у вигляді мініатюрних кадрів. Використовуючи кнопки панелі інструментів діафільму, можна вибрати попереднє або наступне зображення в діафільмі, а також виконати ті чи інші операції над вибраним зображенням. Якщо клацнути будь-яке зображення, з'явиться його збільшене уявлення поверх інших зображень. Якщо зображення потрібно змінити, роздрукувати або зберегти в іншій папці, двічі клацніть його. Режим Ескізи сторінок дозволяє переглянути вміст файлів деяких форматів, наприклад, графічних файлів (формати. Bmp,. Pif,. Wmf). У цьому режимі Windows за замовчуванням відображає на значку папки до чотирьох зображень з цієї папки. У їх число входять зображення, які змінювалися останніми. Режим перегляду Плитка відображає файли і папки у вигляді значків. Ці значки більше за розміром, ніж в режимі Значки, а під ім'ям файлу або папки наводяться дані, що відповідають обраному методу сортування. Режим перегляду Значки дозволяє зображати файли і папки у вигляді невеликих піктограм. Файл наводиться під значком, але сортувальні дані не відображаються. У цьому поданні файли і папки можна об'єднувати в групи. Режим перегляду Список показує вміст папки у вигляді списку імен файлів і папок, перед якими ставляться маленькі значки. Такий режим зручно використовувати, коли в папці знаходиться безліч файлів і їх потрібно переглядати по іменах. У цьому режимі файли і папки можна сортувати, але не можна відображати їх групами. Режим Таблиця дозволяє вивести детальну інформацію про файли (наприклад, розмір, тип, дата і час створення або останньої зміни). У цьому режимі можна вибирати, які відомості про файли слід відображати. Для цього виберіть команду меню ВідВибор стовпців в таблиці і в діалоговому вікні Вибір стовпців у таблиці виберіть і організуйте потрібним чином необхідні категорії відомостей. Змінити кількість стовпців можна також і з контекстного меню заголовків таблиці, встановивши або прибравши прапорці навпроти потрібних стовпців.

FAR

  1. Описати вигляд вікна FAR

Дві панелі синього кольору під панелями по 10 функціональних клавіш над панелями меню: Left, Right, Options (lenguages), F9,Esc.

Командний рядок в цій програмі призначений для виконання програм не виход. з програм

  1. Клавіші Enter та Esc

Під клавішею для видалення тексту знаходиться клавіша Enter. Призначена для виконання команди для поточної опції або кнопки.

Клавіша Esc означає “Вихід”.

  1. Робота з командним рядком. Робота з історією команд.

Робота з командним рядком: Символ в ліво Left, Ctrl-S

Символ вправо Right, Ctrl-D

Слово вліво Ctrl-Left

Слово вправо Ctrl-Right

В початок рядка Ctrl-Home

В кінець рядка Ctrl-End

Видалити символ Del

Видалити символ зліва BackSpace

Видалити до кінця рядка Ctrl-K

Видалити слово зліва Ctrl-BS

Видалити слово з права Ctrl-Del

Копіювати в Буфер обміну Ctrl-Ins

Вставити з Буферу обміну Shift-Ins

Очистити командний рядок Ctrl-Y

Робота з історією команд:

Показати історію команд Alt- F8

Показати історію перегляду і редагування Alt- F11

Показати історію папок Alt- F12