Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MarketingА.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
312.65 Кб
Скачать

2.Обгрунтуйте основну концепцію вашої діяльності на ринку.

Стратегія розвитку компанії Carlsberg Ukraine заснована на загальноприйнятих принципах успішного економічного існування компаній, одним з яких виступає корпоративна соціальна відповідальність (КСВ). Компанія веде чесний та прозорий бізнес, будує лояльні відносини з суспільством, проявляє турботу про навколишнє середовище. В основі цієї стратегії — розуміння, що підприємство працює у сучасному відкритому суспільстві і гармонізація відносин з навколишнім соціальним середовищем — запорука успішної та стабільної роботи.

Carlsberg Ukraine, як і всі підприємства, що входять до складу Групи Carlsberg, використовує високі етичні стандарти у взаємовідносинах із співробітниками, споживачами, партнерами, акціонерами та місцевими спільнотами.

Інтеграція КСВ у діяльність нашої компанії дозволяє зменшити витрати, мінімізувати ризики та керувати ними, залучати та утримувати співробітників, а також зміцнювати нашібренди та бізнес загалом. КСВ — це компас, який гарантує, що ми розвиваємося у вірномунапрямку.

Відповідальний підхід до бізнесу в нашій компанії ґрунтується на наступних принципах:

  • дотримання законодавства;

  • якісне вдоволення потреб споживачів;

  • забезпечення найвищої якості нашої продукції;

  • забезпечення безпеки праці та інвестування у розвиток потенціалу співробітників;

  • турбота про навколишнє середовище;

  • системний підхід до будування сумлінних та взаємовигідних партнерських відносин;

  • відкритість і прозорість.

КСВ є невід'ємним елементом корпоративної системи бізнесу нашої компанії.

Шість з них підкріплюються Політикою корпоративної соціальної відповідальності:

  • Бізнес етика

  • Охорона здоров'я і техніка безпеки

  • Навколишнє середовище

  • Трудові права і права людини

  • Маркетингові комунікації

  • Турбота про суспільство

До Керівничого комітету КСВ Carlsberg Ukraine входять члени Правління компанії, а також менеджери, відповідальні за вказані сфери. Комітет наглядає і ухвалює принципи, процеси и впровадження КСВ.

Структура управління корпоративно-cоціальної відповідальності

3.Визначіть перелік нужд та потреб на задоволення яких буде працювати ваша організація.

Регіональна картина споживання пива

Північ

З усіх регіонів України тут найбільш висока частка споживачів пива (63.5%) серед дорослого населення. Місцеві жителі не люблять пити пиво в гостях (1%). Можливо, саме тому дволітрова ПЕТ-упаковка мало популярна. Зате на півночі порівняно велика популярність літрової ПЕТ-упаковки та висока частка економічних сортів пива. Ліцензійні та імпортні бренди мало популярні, люди вважають за краще пити українське пиво.

Тут частіше, ніж в інших регіонах вживають пиво від похмілля (35.7%). Також частіше погоджуються зі змішаним споживанням алкогольних напоїв (30.1%).

Захід

Споживачі західній Україні, перш за все, виділяються тим, що п'ють пиво в закладах HoReCa (29%). Ще місцеві жителі часто п'ють пиво на природі (9%). У той же час, у себе вдома пиво п'ють порівняно рідко (45%), а в гостях його практично не п'ють (3%). Відповідно, великі формати ПЕТ в західному регіоні мало популярні, але частка склобутилки - найбільш висока.

Українці, які живуть на заході країни, частіше за все вперше починають пити пиво за власним вибором (51.4%). Тут менша кількість людей п'є пиво, щоб насолодитися смаком. При цьому в західній України споживачі з інтересом ставляться до незвичайних сортам пива.

Центр

Мешканці центру Україну помітно частіше, ніж в інших регіонах п'ють пиво вдома (69%), але вони не люблять пити пиво на вулиці (4%), в гостях (3%) і на природі (1%).

У центральних областях країни популярна ПЕТ-упаковка будь-яких обсягів, а середні і малі формати тари купуються порівняно рідко. Частка середньоцінового сегмента ринку мало відрізняється від середнього по Україні, але частка економічного сегменту істотно вище за рахунок преміального.

Тут, як правило, люди починають вживати пиво в порівняно пізньому віці. При цьому жителі регіону в перший раз починають пити пиво за власним вибором (50.7%) і вважають, що мало схильні до впливу реклами. У центральних регіонах Україні найбільш великий відсоток людей (84.3%), які ніколи не вживають пиво від похмілля.

Південь

Тут живуть менше за все споживачів пива (53.8%), але пити пиво жителі півдня починають у дуже ранньому віці.

На півдні частіше, ніж в інших регіонах, п'ють пиво в гостях (21%), в закладах HoReCa (21%) і на природі (7%), зате вдома його п'ють порівняно рідко (46%).

Як і в центральному регіоні, частка економічного сегмента ринку вище середнього, за рахунок скорочення преміального сегмента.

Жителі півдня починають пити пиво під впливом друзів чи оточення, але вважають, що мало схильні до впливу реклами. Більшість жителів південних регіонів не вважають, що пиво здатне замінити міцний алкоголь.

Схід

Порівняно велика кількість людей (40%) п'ють пиво у великих обсягах за один раз (1-2 літра), і досить мало людей (9.4%) випиває 0.33 літра. Дуже часто купується дволітрова ПЕТ-упаковка, а літрова ПЕТ порівняно непопулярна. На сході України споживачі пива найбільш консервативні з точки зору смакових характеристик пива.

Жителі східних регіонівпорівняно часто вважають за краще пити пиво в гостях (11%). Як правило, вони починають пити пиво під впливом друзів чи оточення. Більшість людей на сході країни вважають, що пиво здатне замінити міцний алкоголь.

Київ

Споживання поляризується за обсягами. У Києві найбільший відсоток людей (28.4%) п'є пиво в малих обсягах (0,33 л), в той же час досить багато людей (8.2%) п'ють його по 2-3 л за один раз. Порівняно мало людей називають своєю нормою 0.5 л, а багато хто вважає, що великі обсяги пива безпечні для здоров'я.

Незважаючи на високий рівень доходів та законодавчі обмеження, набагато частіше, ніж в інших регіонах кияни п'ють пиво на вулиці (37%) і набагато рідше - у закладах HoReCa (5%), що, очевидно, пов'язано з цінами в київських ресторанах.

Великі формати ПЕТ-пляшок у Києві мало популярні, зате частка банки досить висока.

У Києві менше число людей споживає пиво з метою насолодитися смаком, зате його частіше п'ють, щоб поспілкуватися (37.5%). Незважаючи на це, столичні споживачі порівняно легко сприймають незвичайні смаки і новинки, також тут порівняно велика популярність ліцензійних брендів. Відповідно, частка преміальних сортів пива в структурі споживання найбільш висока.

Мало хто жителі столиці готові змішувати пиво з іншим алкоголем (6.6%), але при цьому кияни частіше вживають пиво від похмілля (33.4%).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]