Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MarketingА.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
312.65 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки,молоді та спорту України

Київський національний університет будівництва і архітектури

Кафедра ОУБ

Індивідуальна робота

З дисципліни:”Маркетинг”

на тему:

”Аналіз елементів ринкового середовища і ринків”

Виконав:студент 3 курсу

Групи МО-31

Піхур Антон

Перевірила:доц.Демидова О.О.

Київ 2011

План

Вступ

1.Оберіть галузь та вид бізнесової діяльності та сформуйте основні параметри вашої організації.

2.Обгрунтуйте основну концепцію вашої діяльності на ринку.

3.Визначіть перелік нужд та потреб на задоволення яких буде працювати ваша організація.

4.Оберіть декілька товарів,характерних для вашого бізнесу та дайте аналіз споживчих властивостей та якостей цих товарів.

5.Опишіть ринкове середовище та ринки організації.Оцінка імпортно-експортної ситуації на ринку

Висновок

Список використаної літератури

Вступ

Пи́во — алкогольний напійсередньої міцності, який виготовляють ферментацією ячмінного, або кукурудзяного, або рисовогосолоду. Пиво характеризується специфічною гіркотою таароматом, що надає йомухміль, а також здатністю допіноутворення. Процес виробництва пива називаєтьсяброварством, інколи пивоварінням. Попри те, що виробники постійно збільшують кількістьалкоголюв пиві, воно досі за українським законодавством не є алкогольним напоєм і в законах, що обмежують продаж алкоголю, пиво згадується окремо. Саме через низький вміст алкоголю, на думку вчених, для формування алкоголізму пиво навіть більш небезпечне і підступне, ніж міцні алкогольні «напої». Наявність в пивіалкоголюта багатьох інших речовин сприяє виникненню ряду захворювань. Виробництво пива — складний і тривалий процес, що складається з кількох нетехнологічних циклів: виробництва солоду, отримання пивного сусла, зброджування сусла пивними дріжджами, доброджування, фільтрація пива і розлив.

Для виготовлення солоду використовують ячмінь спеціальних пивоварських сортів, який очищається, сортується, дезінфікується і замочується на кілька днів до вологості 43-46%%. Поміщені в особливі умови зерна проростають, в них накопичуються необхідні ферменти, крохмаль, білки, вітаміни переходять у розчинний стан.

Пророслі зерна сушаться, очищаються від паростків — виходить солод, який не менше місяця має відлежатись. В цей час тривають складні біохімічні процеси. Готують солод і з інших злаків.

Для отримання пивного сусла солод полірують, подрібнюють, затирають (змішують) з водою. Вода для виробництва пива має бути м'якою. В місцевостях з жорсткою водою її піддають додатковій обробці, для пом'якшення.

В отриманій суміші, при певній температурі, тривають процеси, найважливіший з яких — зацукрювання крохмалю, що є в солоді.

Солод вариться протягом двох годин з хмелем. Хміль надає пиву специфічний смак і аромат, підвищує стійкість при зберіганні.

З отриманого сусла вилучають хміль, охолоджують сусло до 60, а потім і до 5-6 °C. Сусло зброджують спеціальними сортами пивних дріжджів протягом 7-9 днів і, знову, охолоджують.

Бочки з пивом

Доброджують пиво в дерев'яних або металічних танках при температурі 1-2 °C. Тривалість доброджування визначається маркою пива і може мати термін до 3-4, і навіть 6 місяців. В цей час пиво накопичує вуглекислоту, набуває повноти смаку.

Нарешті, напій фільтрується і розливається в тару. Розлив відбувається за надлишкового тиску, щоб уникнути піноутворення. При пастеризації пиво поступово нагрівають до 58-68°С протягом 20-30 хвилин. Температура і час нагрівання можуть дещо відрізнятись.

Це так званий «основний» процес виробництва пива, який може мати деякі відмінності та доповнення для приготування певних марок пива.

1.Оберіть галузь та вид бізнесової діяльності та сформуйте основні параметри вашої організації. Для своєї роботи я обрав галузь виробництва пива на прикладі компанії “Carlsberg Ukraine”.

Історія Carlsberg Group в Україні розпочалась у 1996 році, коли компанія BBH Україна, власниками якої були фінська компанія Hartwall та промислова група Orklaоб’єднала свої зусилля з Відкритим акціонерним товариством «Пивобезалкогольний комбінат «Славутич» у м. Запоріжжі, котрий, у свою чергу, був створений на основі збудованого у 1974 році Запорізького пивзаводу №2. У 1996 році на комбінаті «Славутич» було встановлене нове обладнання виробництва передових компаній пивоварної промисловості світу.

Сильний інвестиційний натиск дозволив збільшити проектну потужність підприємства ПАТ «Пивобезалкогольний комбінат «Славутич» у м. Запоріжжі більш як у два рази. І — найголовніше — вже в травні 1998 року запропонувати любителям бурштинового напою пиво, що за своїми якісними характеристиками не поступається продукції лідерів світового пивоваріння. В 1998 році починається історія ТМ «Славутич».

У серпні 1999 року булопідписано угоду між BBH Україна і Львівська пивоварня. Від початку співпраці у «Львівську пивоварню» вкладено інвестицій понад 35 млн. доларів США. Завдяки значним інвестиціям підприємство модернізується, на ньому було встановлено найновітніше обладнання, покращилися умови праці, вдосконалилась цінова політика, підвищилась кваліфікація працівників. Провідні фахівці проходять навчання у Скандинавській Школі пивоваріння в Данії, Школі брендінгу в Орклі (Норвегія) та в престижних навчальних закладах в Україні.

У квітні 2000 року у житті ПАТ «Пивобезалкогольний комбінат «Славутич» сталася знакова подія: булапідписана угода з компанією PepsiCo Inc, що надала ПАТ ПБК «Славутич» ексклюзивне право на виробництво та реалізацію в Україні безалкогольних напоїв «Pepsi»,«Mirinda» та «7UP».

Цього ж року датська пивоварена компанія Carlsbergуклала угоду на купівлю акцій пивоварених компаній групи Orkla. Ці дві компанії об'єднали свої інтереси в більш потужньому новоутворенні — Carlsberg Breweries (60% її акцій належали Carlsberg, 40% — Orkla).

Потужність підприємства

До складу корпорації в Україні входять броварні: це ПАТ ПБК «Славутич» в місті Запоріжжя, Київський пивоварний завод «Славутич» і  Львівська пивоварня.

Київський пивзавод. Потужність першої виробничої лінії Київського пивоварного заводу складає 120 млн. літрів на рік. Загальна сума інвестицій, спрямованих на будівництво заводу, склала більш як 50 млн. євро. Кількість працівників на Київському пивоварному заводі - більш як 200 чоловік.

Наприкінці червня 2005 року було завершено будівництво другої виробничої лінії Київського пивоварного заводу . Модернізація відбувалась у кілька етапів: монтаж силосів (ємностей для зберігання солоду), збільшення потужностей варильного та бродильного цехів, пропускної спроможності складських приміщень, енергетичного обладнання (холодильного, водоочисного, повітряного компресорів). Загальна щорічна потужність Київського пивоварного заводу після запуску другої лінії досягла 280 млн. літрів. На реалізацію цього проекту компанія спрямувала близько 11 млн. євро.

Запорізький пивоварний завод. Потужність Запорізького пивоварного заводу на сьогоднішній день становить 460 млн. літрів на рік. Кількість співробітників на заводі - більше 400 чоловік.

Львівська пивоварня. Потужність виробничих ліній Львівського пивоварного заводу складає 250 млн. літрів на рік.

Львівська пивоварня цілеспрямовано розвивається саме в сегменті традиційного пива, продовжуючи старі традиції смаку та якості. Місія підприємства звучить так: «Збережемо вікові традиції пивоваріння для майбутнього покоління». Реалізовуючи місію, підприємство підтримує i відроджує старі рецепти, використовуючи при цьому новітні технології.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]