Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
FINANS Tony.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
157.85 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки,молоді та спорту України

Київський національний університет будівництва і архітектури

Контрольна робота

З дисципліни: '' фінанси підприємств ''

на тему:

” Аналіз фінансового стану підприємства ”

Виконав:студент 3 курсу

Групи МО-31

Піхур Антон

Перевірила:Ізмайлова К.В.

Київ 2012

Зміст

1

Загальні положення

3

2

Завдання до контрольної роботи

4

3

Визначення основних груп аналітичних показників фінансового стану підприємства

4

3.1

Показники платоспроможності

4

3.2

Показники фінансової незалежності

5

3.3

Показники ділової активності

7

3.4

Показники рентабельності

9

4

Аналіз ліквідності балансу підприємства

10

5

Аналіз фінансової стійкості підприємства

12

6

Аналіз балансу руху грошових коштів підприємства

13

7

Узагальнюючі показники фінансового стану підприємств

14

7.1

Тести на ймовірність банкрутства підприємства

14

7.2

Визначення класу підприємства як позичальника

16

8

Висновки та пропозиції щодо поліпшення фінансового стану підприємства

17

Список літератури

18

Додаток. Вихідні дані до контрольної роботи (варіанти)

  1. Загальні положення

Робочою програмою з дисципліни за другим навчальним модулем «Аналіз фінансового стану підприємства та заходи з запобігання банкрутства» передбачено виконання відповідної контрольної роботи.

Призначення контрольної роботи – набуття студентами практичних навичок з аналізу фінансового стану підприємств та обґрунтування заходів щодо його поліпшення. Більш ніж 10-річний досвід кафедри з підготовки студентів за спеціальністю «Менеджмент організацій» свідчить про те, що 25 - 30% дипломних та магістерських робіт виконуються саме за такою тематикою. Набуття професійних навичок з фінансового аналізу водночас передбачає ознайомлення з чинною законодавчою та нормативною базою, що регулюють фінансову діяльність підприємств, та вміння адаптуватись до їх змін. При виконанні контрольної роботи студенти можуть самі створювати відповідні Робочі книги MS Excel або скористатися тими, що були підготовлені кафедрою. Всі зазначені практичні навички будуть студентам у пригоді під час виконання дипломної або магістерської роботи.

У контрольній роботі використовуються знання, що отримали студенти з різних навчальних дисциплін, а саме: «Економіка підприємств», «Маркетинг», «Гроші та кредит», «Комп’ютерне забезпечення економічних розрахунків», «Техніко-економічний аналіз» тощо.

Організаційно-правова форма підприємств, фінансовий стан яких аналізується, - відкриті акціонерні товариства (ВАТ) як найбільш притаманні ринковому середовищу. В «Методичних вказівках» наведений наскрізний приклад виконання контрольної роботи за вихідними даними першого варіанту індивідуальних завдань (додаток ).

Кожний студент аналізує за різними критеріальними показниками фінансовий стан “свого” підприємства. Бажано, щоб студенти виконували аналіз за вихідними даними реальних підприємств, наприклад тих, де вони проходили виробничу практику. Можна також скористатися фінансовою звітністю підприємств, що розміщуються на сайті кафедри.Сайт кафедри (htth://org.knuba.edu.ua) та сайт бібліотеки КНУБА (логин ekon_metod@ukr.net пароль 123456) У «Додатку» наведені 30 варіантів вихідних даних (“Баланс підприємства” і “Звіт про фінансові результати”) для студентів, у кого нема даних по реальних підприємствах.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]