Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
сетирожновкийготовая.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
2.1 Mб
Скачать

Висновок

Для створення комп’ютерних мереж використовують спеціалізовані програмні та апаратні засоби, які являють собою стандартизовані компоненти КМ. До програмних компонентів КМ слід віднести мережеві операційні системи, прикладні програми, що здатні працювати у режимі клієнт-сервер, програми, що реалізують телекомунікаційні протоколи та драйвери мережевих пристроїв. До апаратних компонентів КМ слід віднести спеціалізовані комп’ютери або процесорні блоки та комунікаційне обладнання, яке дозволяє налагодити зв’язок між комп’ютерами (мережеві адаптери, комутатори, концентратори, маршрутизатори, модеми, кабелі, роз’єднувачі, конвертери та блоки зв’язування з різноманітним середовищем передавання сигналів).

Важливою характеристикою КМ є топологія, що означає конфігурацію мережі у цілому. Найбільш поширені топології КМ – шинна, кільцева та зіркоподібна. У понятті топології КМ не враховується розміщення комп’ютерів, а враховуються тільки логічні зв’язки між ними. Слід відрізняти поняття топології КМ від поняття топології фізичних зв’язків між мережевими пристроями.

За масштабом КМ розподіляють на локальні (ЛКМ), що розміщені в межах кімнат, будинків або груп будинків, та глобальні, що не обмежені територіально.

Для підключення комп’ютера до Інтернету можна скористатись модемом та звичайною телефонною лінією зв’язку, але при цьому швидкість передавання даних не може перевищувати 56 Кбіт/с.

Для швидкісного обміну інформацією можна використовувати прямий кабель з DSL-модемом або технології ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line), EoC (Ethernet over Coaxial) чи оптичні кабелі. Останні є найбільш надійними і швидкісними.

Найбільш придатним обладнанням для побудови локальних мереж є комутаційне обладнання сім’ї Ethernet-технологій.

.

Список використаних джерел:

  1. Буров Є. Комп'ютерні мережі. 2-ге оновлене і доповн. вид. –Львів: БаК, 2003. – 584 с.

  2. Вишняков В.М. Сучасні технології побудови комп'ютерних мереж: Навчальний посібник– К.: КНУБА, 2004. – 140 с.

  3. Боговіс В.Є., Вишняков В.М., Тарасюк Д.М. Елементи корпоративної інформаційної мережі будівельного комплексу України // Будівництво України. – 2004. – №5. – С.18-19.

  4. http://rozetka.com.ua/