Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
102
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
148.99 Кб
Скачать

17. Забезпечення підрозділів і частин при розташуванні на місці

Під час організації всебічного забезпечення командир передбачає заходи на випадок відбиття нападу наземного противника. З цією метою механізованим (танковим) та протитанковому підрозділам він указує рубежі розгортання та завдання; мінометній (артилерійській) батареї, гранатометному та приданому артилерійському підрозділам – вогневі позиції, а також визначає порядок підготовки рубежів розгортання (вогневих позицій) та виходу на них, можливий маневр вогнем та підрозділами. Для відбиття нападу повітряного противника командир батальйону (роти) визначає, які мати чергові засоби в підрозділах, та вказує порядок ведення вогню.

Фортифікаційне обладнання району розташування підрозділів здійснюється з метою захисту особового складу, озброєння і техніки від усіх засобів ураження противника. Воно ведеться силами самих підрозділів з максимальним використанням засобів механізації, застосуванням зарядів вибухових речовин, місцевих матеріалів, конструкцій та споруджень промислового виготовлення, а також з урахуванням захисних властивостей місцевості. Черговість та терміни фортифікаційного обладнання опорних пунктів (позицій) або районів розташування підрозділів визначаються з урахуванням забезпечення їх постійної готовності до ведення бою та нарощування захисту особового складу, озброєння та техніки від усіх засобів ураження.

Забезпечення РХБз батальйону (роти) включає: радіаційну та хімічну розвідку; своєчасне і вміле використання засобів індивідуального та колективного захисту; радіаційний та хімічний контроль; спеціальну обробку підрозділів; застосування аерозолів (димів) та запалювальної зброї.

Заходи щодо забезпечення РХБз здійснюються силами та засобами підрозділів батальйону (роти). Найбільш складні та специфічні заходи забезпечення РХБз виконуються підрозділами військ радіаційного, хімічного, біологічного захисту.

Під час організації забезпечення РХБз командир батальйону (роти), як правило, вказує: порядок ведення радіаційної та хімічної розвідки; порядок та терміни проведення радіаційного та хімічного контролю; місце, час і порядок проведення спеціальної обробки підрозділів; порядок та терміни маскування підрозділів аерозолями (димами) під час підготовки та в ході бою, сили і засоби, які для цього виділяються; порядок використання приданих вогнеметних підрозділів; порядок технічної перевірки протигазів та забезпечення підрозділів засобами захисту.

Під час організації бою командир батальйону (роти) з питань технічного та тилового забезпечення, як правило, вказує: час, місце та обсяг технічного забезпечення, порядок евакуації та ремонту озброєння і техніки під час підготовки та в ході бою; розміри і терміни створення запасів ракет, боєприпасів, пального, продовольства, медичного майна та інших матеріальних засобів, норми їх витрачання та порядок підвезення; порядок роз­шуку, збору та евакуації поранених і хворих; місця роз­гортання підрозділів технічного забезпечення і тилу батальйону та порядок їхнього переміщення в ході бою (маршу); місця, час і порядок поповнення підрозділів ракетами, боєприпасами, заправлення озброєння і техніки пальним, організацію харчування особового складу підрозділів; порядок охорони, оборони та підтримання зв’язку з підрозділами технічного забезпечення і тилу, а також повідомляє райони розташування підрозділів технічного забезпечення і тилу з’єднання, місця збірних пунктів пошкоджених машин, шляхи маневру, підвозу та евакуації.

Старший викладач кафедри військової підготовки

працівник ЗС України Д.В. ЗАЙЦЕВ

17

Соседние файлы в папке Tema 12 Пересуван. і розташ. на місці++