Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
199
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
128.51 Кб
Скачать

Іv. Бойовий наказ

1.Противник прорвав оборону наших військ та розвиваючи наступ у східному напрямку, до 20.00 14.07 вийшов на рубіж МИТ, СОРОКИНО, одночасно висуває резерви із глибини.

2.Попереду на рубежі МИТ, СОРОКИНО наші підрозділи ведуть стійки оборонні бої з метою не допустити просування противника далі рубежу р. КАЗАЧ’Я.

Ліворуч по маршруту САВИНО, СИДОРОВО, КОТИНКИ, ТОНКИНО здійснює марш 3 мб – авангард сусідньої частини. Попереду на маршруті роти діє бойовий розвідувальний дозор 1 мб.

3.1 мр з 1 тв 1 тр, сабатр, зрв, ісвідд, мінний тральщик – головні похідна застава;завдання– здійснити марш за маршрутом батальйону та до 06.30 15.07 вийти до зах. околиці ВИСЕЛКИ, не допустити раптового нападу наземного противника та забезпечити безперешкодне просування головних сил батальйону, їх розгортання та вступ в бій у разі зіткнення з противником.

Вихідний пункт ІВЛЄВО пройти о 23.45 14.07, пункт регулювання КОСТИНО – о 04.15 15.07. Відстань ГПЗ від колони головних сил – 9-10 км.

Вирішив: марш здійснити в передбаченні зустрічного бою, маючи попереду головний дозор в складі взводу та до 06.30 вийти на вказаний рубіж в готовності до вступу в бій.

Побудову похідного порядку мати: головний дозор, КСП командира роти, танковий взвод з МТУ, сабатр, 2 мв, зрв, протитанкове відділення, 3 мв.

Щодо забезпечення похідної охорони вислати головний дозор – 1 мв та ісвідд – з завданням виключити раптовість нападу наземного противника, забезпечити безперешкодне просування головних сил ГПЗ, їх розгортання та вступ в бій у разі зіткнення з противником. Від головного дозору для безпосередньої охорони вислати дозорне відділення.

Швидкість руху від вихідного пункту до КРОКИ – 20-25 км/год, від КРОКИ до відм. 130,1 – 20 км/год, до ВИСЕЛКИ – 25-30 км/год. Середня швидкість руху роти – 23-25 км/год. Дистанція між машинами – 40 м.

Привал в районі 1 км схід. КОСТИНО з 03.00 до 04.00 15.07.

Удари літаків та вертольотів противника відбити силами зрв та вогнем чергових вогневих засобів механізованих підрозділів. в готовності № 1 мати 50% зенітних засобів, при проходженні відкритих ділянок маршруту й з початком бою – 100%.

При зустрічі з противником між КОЛЄСОВО та ПАВЛОВО головному дозору знищити охорону противника та забезпечити розгортання роти на рубежі: 400 м півн.-сх. КОЛЄСОВО; ГПЗ захоплює рубіж 500 м зах. КОЛЄСОВО та забезпечує розгортання та вступ в бій головних сил батальйону з рубежу відм. 128,5, КОЛЄСОВО.

У випадку зустрічі з противником між ІВАНІВКА та ВИСЕЛКИ головному дозору знищити охорону противника та забезпечити розгортання роти на рубежі: 400 м півд.-сх. ВИСЕЛКИ; ГПЗ оволодіває рубежем 700 м зах. ВИСЕЛКИ та забезпечує розгортання та вступ в бій головних сил батальйону з рубежу 700 м півд.-зах. ВИСЕЛКИ, відм. 129, 8.

Бойовий порядок – в один ешелон. Резерв – мвідд 3 мв.

4. Наказую:

– 1 мв з ісвідд – головний дозор; завдання – здійснити марш за маршрутом роти, виключити раптовий напад противника, забезпечити безперешкодний рух головних сил роти, їх розгортання та вступ в бій у випадку зіткнення з противником.

Вихідний пункт пройти о 23.35 14.07, пункт регулювання – о 04.05 15.07.

Привал мати в районі 800 м схід. КОСТИНО з 03.00 до 04.00 15.07.

При зустрічі з противником негайно доповідати мені, вогнем всіх засобів нанести йому ураження та забезпечити введення в бій ГПЗ;

– 2 мв здійснити марш по маршруту роти, слідувати за сабатр в готовності до розгортання та вступу в бій на правому фланзі роти;

– 3 мв здійснити марш по маршруту роти, слідувати за протитанковим відділенням в готовності до розгортання та вступу в бій на лівому фланзі роти;

– 1 тв з МТУ здійснити марш по маршруту роти, слідувати за КСП роти в готовності до розгортання та вступу в бій спільно з 2 мв; рубіж та завдання уточню в ході висування;

– самохідній артилерійській батареї слідувати за танковим взводом роти в готовності до розгортання на вогневих позиціях в районі 1 км схід. ВИСЕЛКИ. Готовність до відкриття вогню 06.20 15.07. Бути в готовності до розгортання на рубежах можливої зустрічі з противником та підтримати бій ГПЗ;

– протитанковому відділенню здійснити марш по маршруту роти, слідувати за зрв в готовності до розгортання та вступу в бій в центрі бойового порядку роти;

– приданому зенітному ракетному взводу слідувати за 2 мв в готовності прикрити підрозділи роти від ударів вертольотів та літаків противника на марші, привалі, при розгортання, вступі в бій та в ході бою.

5.Розхід боєприпасів на день бою: до стрілецької зброї – 1,1 бк, к артилерії – 1,0 бк, до танків – 0,9 бк, до зенітних засобів – 1,2 бк. Недоторканий запас – 0,1 бк.

Розхід пального на марш та виконання бойового завдання – 0,9 заправки, незнижуємий запас – 0,2 заправки.

Замикання похідної колони – БТР № 217 від 3 мв.

6.Готовність до маршу – 23.00 14.07.

7.Управління на марші здійснити короткими сигналами в радіомережі командира батальйону з зав’язкою зустрічного бою робота радіозасобів без обмежень з врахуванням позивних посадових осіб та кодування місцевості.

В ході бою КСП переміщується за 2 мв. Заступник – командир 3 мв.

Після віддачі бойового наказу командир 1 мр перевірив, як засвоїли командири взводів та приданих засобів бойові завдання, і віддав вказівки щодо організації взаємодії та всебічного забезпечення, довів сигнали оповіщення, взаємодії та управління.

З 22.15 14.07 командир роти працював в підрозділах по перевірці підготовки особового складу, озброєння та техніки до маршу.

О 23.00 14.07, впевнившись в готовності роти до виконання бойового завдання, командир роти доповів про це командиру батальйону, проконтролював початок руху 1 мв та приступив до шикування колони роти та засобів посилення.

ІІІ. Заключна частина

В кінці заняття необхідно перевірити якість відпрацювання навчальних питань, повноту нанесення обстановки на карту і оцінити роботу кожної групи, виставити оцінки за роботу в журнал. Підвести загальний підсумок заняття і дати завдання на самостійну підготовку.

Завдання на самостійну роботу.

  1. Нанести в повному обсязі дані за противника, свої підрозділи та сусідів на карту.

  2. Повторити послідовність роботи командира батальйону після отримання бойового завдання на здійснення пересування.

  3. Бути готовим в ролі командира батальйону з’ясувати бойове завдання, оцінити обстановку та віддати бойовий наказ на марш. Бойовий наказ записати в робочий зошит.

Старший викладач кафедри військової підготовки

працівник ЗС України Д.В. ЗАЙЦЕВ

17

Соседние файлы в папке Tema 12 Пересуван. і розташ. на місці++