Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тактика_0310 / тактика_0310101 / 3с Tema 12-09 ГВ+++++.doc
Скачиваний:
95
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
142.34 Кб
Скачать

І. Вступна частина

Прийняти доповідь від чергового, перевірити наявність студентів на занятті (згідно з списком в журналі або по доповіді командира взводу) та їх готовність до заняття. При перевірці готовності звернути увагу на матеріальне забезпечення заняття, наявність карт та приладь для роботи на карті.

Оголосити тему, мету заняття, питання, які будуть відпрацьовуватись та порядок їх відпрацювання. На першому занятті необхідно звернути увагу студентів на те, що на всю задачу відводиться 6 годин.

Іі. Основна частина

Вступ.

Успішно управляти підрозділами в складних умовах обстановки командир батальйону може лише тоді, коли він буде постійно знати положення, стан та характер дій противника, знати положення своїх та сусідніх підрозділів. Усі ці дані командир отримує, в основному, від командира роти та при проведенні рекогносцировки. Всі ці дані вивчаються, уточняються і відображаються на робочій карті командира батальйону. Як наноситься обстановка на карту, яких правил треба дотримуватись при її нанесенні якраз і присвячене дане заняття.

Навчальні питання:

Робота командира під час здійснення маршу

Порядок роботи командира батальйону (роти) щодо організації маршузалежить від конкретної обстановки, одержаного завдання та наявності часу. Роботу щодо організації маршу він починає, як правило, з одержанням бойового наказу (бойового, попереднього бойового розпорядження) або після оголошення старшим командиром рішення на марш.

З одержанням бойового наказуабо бойового розпорядження командир батальйону (роти): усвідомлює завдання, визначає заходи, які необхідно провести негайно для швидкої підготовки підрозділів до здійснення маршу, робить розрахунок часу, орієнтує своїх заступників і командирів підрозділів про дії, які будуть виконуватись, дає начальнику штабу вказівки щодо проведення відповідних розрахунків, організації розвідки, про час і порядок роботи на місцевості (командир роти дає вказівки командирам штатних і приданих підрозділів щодо підготовки до виконання бойового завдання, про час і порядок роботи на місцевості), оцінює обстановку, одноособово приймає рішення, доповідає його старшому командиру, віддає усний бойовий наказ, організовує взаємодію та дає вказівки щодо організації всебічного забезпечення маршу, виховної роботи та управління.

У бойовому наказі на маршкомандир батальйону (роти) вказує:

У першомупункті – відомості про противника

У другомупункті – завдання сусідів.

У третьомупункті – завдання батальйону (роти), маршрут руху або напрямок дій батальйону в передовому загоні, місце в похідному порядку з’єднання (батальйону), район зосередження (відпочинку) або рубіж, час прибуття (виходу) в призначений район або на вказаний рубіж і до яких дій бути готовим, вихідний пункт, пункт регулювання і час їх проходження, місця і час привалів, замисел на марш.

У четвертомупункті – після слова «наказую» – завдання підрозділам:

головній похідній заставі (головному дозору, дозорним відділенням, танкам) – склад, бойове завдання, час проходження вихідного пункту та пунктів регулювання і порядок доповіді про обстановку;

механізованим і танковим ротам (взводам) – засоби посилення, завдання, місце в похідній колоні, порядок відкриття та ведення вогню по повітряних цілях, а під час здійснення маршу в передбаченні вступу в бій з противником й порядок дій;

підрозділам артилерії та іншим вогневим засобам – завдання на марш і під час вступу в бій з противником, місце в похідній колоні та в бойовому порядку;

зенітному підрозділу – завдання щодо прикриття підрозділів під час руху, на привалах, в місцях відпочинку і в районі зосередження, місце в похідній колоні, чергові підрозділи (засоби) та їх стартові (вогневі) позиції, час і ступені готовності;

іншим підрозділам батальйону і підрозділам посилення – місце в похідній колоні та завдання, до виконання яких бути готовими.

У п’ятомупункті – місця та порядок дозаправлення техніки пальним в ході маршу, а в передбаченні вступу в бій, крім того, витрати боєприпасів та пального на виконання завдання.

У шостомупункті – час готовності до маршу.

У сьомомупункті – порядок спостереження і зв’язку в ході маршу, місце КСП командира батальйону (роти) в колоні та заступників

Соседние файлы в папке тактика_0310101