Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
інформація / практика / zvit+ / мій звіт 2007.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
281.6 Кб
Скачать

11. Ознайомлення з арм, які функціонують в Бершадській мдпі

Для забезпечення повного оперативного контролю за охопленням платників оподаткування, своєчасним і повним надходженням податків, зборів та інших обов'язкових платежів до бюджетів усіх рівнів і використовується система електронної обробки даних, яка функціонує на базі АРМ. На даний час в податковій інспекції м.Бершадь встановлено і працює понад 37 АРМів різного призначення. Електронна обробка даних функціонує на базі слідуючих АРМів:

АРМ "Держдоходи юридичних осіб" використовуються у мережевому варіанті. Бази даних знаходяться на сервері, до нього підключено 5 робочих місць у відділі оподаткування юридичних осіб для забезпечення роботи з юридичними особами.

АРМ використовуються для обліку юридичних осіб - платників податків в мережевому варіанті. Для вводу інформації постійно підключено 3 робочих місця.

В разі необхідності підключається ще 2 місця. АРМ "Облік платників податків" інстальовано у відділі оподаткування доходів підприємств на 1 комп'ютері та у відділі обліку та звітності на 4-х комп'ютерах для роботи інспекторів.

За допомогою АРМу відділом справляння податків з фізичних осіб ведеться постанова на облік суб'єктів підприємницької діяльності, квартиронаймачів, сумісників, нарахування податків, нарахування по платникам, аналіз своєчасності сплати. АРМ розташований на трьох комп'ютерах: дві машини використовуються відділом обліку і аудиту.

В експлуатації АРМа використовуються усі режими. Впроваджено мережевий варіант.

АРМ "Пільги" використовуються для впровадження звітності щодо отриманих пільг по оподаткуванню. Експлуатується мережевий варіант АРМу. При необхідності вводу інформації в системі строки підключаються до двох робочих станцій.

АРМи "Аудит" розташовані на комп'ютері, на якому працюють чотири підрозділи: відділ документальної перевірки прямих податків, відділ по контролю за застосуванням ЕККА, управління валютного контролю. Планується поліпшення роботи за допомогою введення більшої кількості комп'ютерів.

АРМ "Земля" (фізичні особи). За допомогою АРМу інспектори проводять облік землекористувачів Бершадщини АРМ знаходиться на стадії впровадження за браком техніки.

АРМ "Свідоцтво ПДВ" (фізичні та юридичні особи). Даний АРМ впроваджено в червні для роботи по реєстрації платників ПДВ, встановлений у локальному варіанті. Використовуючи існуючу конфігурацію АРМу один користувач здійснює введення свідоцтв, індексацію БД, резерви копіювання, оновлення версій АРМів, оновлення довідників, обробка файлів Головного управління, формування щотижневих звітів по акумульованих та виданих свідоцтвах. АРМ працює згідно з діючим законом "Про ПДВ".

Висновки

За період проходження практики я ознайомилась з роботою всіх підрозділів податкової інспекції. На практиці закріпила отримані теоретичні знання. Ознайомилась з порядком заповнення та перевірки правильності заповнення декларацій. Приймала участь у проведенні тематичних, камеральних та комплексних документальних перевірок, при проведенні яких проводила перевірку первинних документів, відповідність записів у журналах-ордерах, на основі яких ведеться фінансова та податкова звітність. На практиці ознайомилась з порядком застосування штрафних санкцій, методикою нарахування пені, стягнення адміністративних штрафів за порушення чинного податкового законодавства, а також порядком складання акту перевірки.

На основі отриманих в Академії теоретичних знань та застосуванні їх на практиці можна зробити висновки, що наша молода податкова система потребує вдосконалення, в першу чергу - податкового законодавства. Існує необхідність проведення роботи по підвищенню кваліфікації кадрів податкової служби, реформування структури податкових органів, яка б забезпечила оперативність роботи та повноту і своєчасність надходжень до бюджету. Але ж наявна податкова база більш ніж спроможна забезпечити наповнення бюджету. Разом з тим безсистемне надання пільг платникам і масове ухилення суб`єктів підприємницької діяльності від сплати податків ставить державу перед необхідністю розширення податкової бази і введення більш жорсткої системи стягнення податків. Ми повинні навчитись свідомо керувати доходами держави і відмовитися від жорсткої зарегульованості економіки, яка штовхає підприємця в тінь. Іншими словами, необхідно досягти збалансованості інтересів бюджету і конкретного підприємця. Внаслідок реформування податкової служби необхідно домогтися, щоб держава, суб`єкти підприємницької діяльності, громадяни досягли згоди, були не суперниками, а партнерами у будь-якій сфері відносин з податковою системою України.

Соседние файлы в папке zvit+