Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
8
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
138.24 Кб
Скачать

38

Вступ

Виробнича практика є складовою частиною процесу підготовки бакалавра у вищому навчальному закладі і проводиться на відповідних базах практики, в даному моменті базою практики виситупає Бершадська МДПІ.

Метою практики є поглиблення знань, які набули студенти в процесі навчання, оволодіння сучасними формами та методами практичної роботи, набуття навичок та умінь, прийняття самостійних рішень під час конкретної роботи в сучасних економічних умовах, виховання потреби систематично поновлювати свої знання та творчо їх застосовувати в практичній діяльності.

Завданнями виробничої практики є: набуття студентами професійних умінь за спеціальністю; закріплення, розширення і систематизація знань, одержаних при оволодінні спеціальними предметами на основі вивчення діяльності конкретного фінансового, податкового контрольно-ревізійного органу, управління, установи, організації; розвиток професійного мислення; вивчення основ організаційної діяльності в умовах трудового колективу.

З переходом до ринкових відносин, насамперед, передбачається зміна форм і відносин власності, розвивається приватна і колективна форми, що означає втрату державою значної частини власних доходів. Оскільки безпосередньо розпоряджатися коштами власника держава вже не може, вона повинна законодавчо регламентувати процес формування доходів бюджету.

Основним методом формування доходів держави при провідній ролі приватної і колективної форм власності виступають податки, що і визначає їх місце в ринковій економіці.

Ефективність державного регулювання діяльності суб’єктів господарювання залежить в значній мірі від обраної податкової системи. Податкова система - це сукупність встановлених в країні податків, зборів та інших обов’язкових платежів, котрі взаємопов’язані між собою та доповнюють один одного.

Розробка податкової системи та політики не може здійснюватися спонтанно, при їх формуванні державі необхідно досить чітко та тонко розробити податковий механізм впливу на діяльність суб’єктів господарювання.

Податковою системою розроблено й використовується на практиці безліч різновидів податків, котрі відрізняються один від одного за об’єктом, джерелами виплат, формами оподаткування, економічним змістом та іншими.

Головна мета податкової системи полягаэ в забезпеченій надходжень податків до бюджету. Податкова система може мати значний вплив на діяльність та поведінку платників податків. Внаслідок цього, часто пропонують використовувати податкову систему для забезпечення певної бажаної поведінки суб'єктів оподаткування, хоч така мета немає нічого спільного із забезпеченням надходжень до бюджету.

Бершадська міжрайонна державна податкова інспекція ( далі МДПІ ) є реґіональним органам державної податкової служби України. МДПІ в місті Бершаді, забезпечує реалізацію єдиної державної податкової політики у реґіоні та бере участь в реалізації державної політики у сфері виробництва та обігу спирту, алкогольних напоїв, молочних, м’ясо- та інших продуктів.

Бершадська міжрайонна державна податкова інспекція безпосередньо підпорядковуються податковій адміністрації в Вінницькій області .

Станом на 01.01.2006 року на обліку в Бершадській МДПІ знаходиться 2264 суб'єктів підприємницької діяльності, 3028 підприємців, податку на додану вартість – 408, акцизного збору - 5,. 42727 платників прибуткового податку з заробітної плати робітників та службовців по особових рахунках, платників земельного податку - 52514, податку з власників транспортних засобів – 15813.

1. Загальне ознайомлення із структурою, організацією роботи і управління мдпі

Організаційна структура МДПІ розробляється на основі типової та затверджується начальником інспекції за погодженням з підрозділом організаційно-розпорядчої роботи Державної податкової адміністрації України.

Структуру Бершадськоъ МДПІ затверджено головою ДПА в Вінницькій області. [Додаток 1]

Очолюють роботу начальники відділів, загальне керівництво інспекцією здійснює начальник МДПІ та його замісники.

Щодо якісного складу працюючих, то з 47 чоловік працюючих, повну вищу освіту мають 44 працівники, в тому числі повну вищу економічну освіту мають 36 чоловік. Базову вищу мають 3 чоловіка.

Посадовим особам Бершадської МДПІ присвоєно наступні спеціальні звання відповідно до Постанови КМУ від 22.09.2004 р. № 1234 “Про спеціальні звання посадових осіб орагнів державної податкової служби”.

  • радник податкової служби 1 рангу;

  • радник податкової служби 2 рангу ;

  • радник податкової служби 3 рангу;

  • інспектор податкової служби 1 рангу;

  • інспектор податкової служби 2 рангу;

  • інспектор податкової служби 3 рангу.

МДПІ у своїй діяльності керується Конституцією України, Законом України “Про державну податкову службу в Україні” та іншими законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, іншими нормативно-правовими актами органів державної влади, рішеннями органів місцевого самоврядування з питань оподаткування, виданими у межах їх повноважень, а також“Положенням про Бершадську міжрайонну державну податкову інспекцію”.

Згідно з цим положенням основними завданнями та функціями МДПІ є:

  • роз'яснення податкового законодавства з питань оподаткування серед платників податків.

  • здійснення контролю за погашенням податкового боргу платниками податків, інших платежів, у тому числі тими, майно яких перебуває в податковій заставі;

Бершадська МДПІ відповідно до покладених на неї завдань здійснює роботу, пов'язану із:

  • здійсненням контролю за додержанням податкового законодавства, про сплату податків, інші зборів і платежів;

  • забезпеченням спалення податків, правильністю обчислення і з своєчасністю надходження цих податків, платежів, а також здійсненням реєстрації СГД (суб’єктів господарської діяльності);

  • контролем за своєчасним поданням платниками податків - податкових декларацій, розрахунків та інших документів, пов'язаних з обчисленням податків, інших платежів, а також перевіркою достовірності цих документів щодо правильності визначення об'єктів оподаткування і обчислення суми податків, інших платежів;

  • здійсненням, у межах своїх повноважень, контролю за законністю валютних операцій, додержанням установленого порядку розрахунків із споживачами з використанням реєстраторів розрахункових операцій, лімітів готівки в касах та її використанням для розрахунків за товари, роботи і послуги, а також за наявністю свідоцтв про державну реєстрацію суб'єктів підприємницької діяльності, ліцензій, патентів, інших спеціальних дозволів на здійснення підприємницької діяльності;

  • забезпечує правильне і своєчасне нарахування та стягнення штрафних санкцій, адміністративних штрафів.

Соседние файлы в папке zvit+