Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мій звіт.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
3.04 Mб
Скачать

Моніторингово-координаційний департамент Міністерства доходів і зборів України

Проходження практики здійснювалось у відділі методичного супроводження бюджетного процесу, Управління координації бюджетного процесу, Координаційно-моніторинговому Департаменту Мінстерства доходів і зборів України.

Основні завдання Координаційно-моніторингового департаменту:

1. Координація діяльності структурних підрозділів для реалізації в Міністерстві усіх етапів бюджетного процесу, визначених Бюджетним кодексом України, за доходами.

2. Участь у складанні проекту Закону  України «Про Державний бюджет України» на відповідний період за доходами, надання на основі макроекономічних показників  та тенденцій розвитку світової економіки Міністерству фінансів України пропозицій щодо визначення прогнозних (індикативних) показників.

3. Прогнозування та аналіз стану надходжень єдиного соціального внеску.

4. Організація супроводження базових сегментів економіки з метою  унеможливлення використання платниками податків інструментів мінімізації розрахунків з бюджетом. 

5. Визначення та моніторинг виконання індикативних показників доходів і зборів по регіонах.

6. Організація ведення обліку та складання звітності щодо стану розрахунків платників з бюджетом та сплати єдиного внеску.

7. Моніторинг податкових наслідків економічної діяльності учасників кластерних груп та ефективності супроводження великих платників податків.

8. Забезпечення ведення митної статистики.

9. Здійснення експрес-діагностики щодо ризиків діяльності територіальних органів Міндоходів для оперативного інформування керівництва та прийняття управлінських рішень.

10. Інформаційно-аналітичне забезпечення керівництва, органів державної влади щодо діяльності Міндоходів з наповнення бюджету.

Основні функції департаменту:

1. Моніторинг ефективності супроводження великих платників податків.

2. Організація роботи із ведення обліку доходів і зборів.

3. Організація роботи із складання звітності щодо стану розрахунків платників податків та зборів з бюджетом та сплати єдиного соціального внеску.

4. Координація бюджетного процесу за доходами.

5. Здійснення контролю за ефективністю супроводження базових сегментів економіки та аналіз ефективності роботи територіальних органів Міндоходів щодо збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів за рахунок унеможливлення використання підприємствами реального сектору економіки інструментів  мінімізації сплати податків і зборів.

5. Визначення та моніторинг індикативних показників у розрізі регіонів.

6. Організація ведення митної статистики України.

7. Здійснення проактивного аналізу та експрес – діагностики.

8. Систематизація та моніторинг податкових наслідків економічної діяльності  учасників кластерних груп.

  1. Здійснити аналіз чисельності та складу персоналу ДПІ.

2.2.2. Облік та реєстрація платників податків

Студент повинен:

− розглянути основні завдання підрозділу;

− вивчити вимоги до платників податків при постановці на облік;

− ознайомитися з документацією, яка ведеться в підрозділі при постановці на облік;

− розглянути основні методи і регламентуючі документи при проведенні роз’яснювальної роботи;

− вивчити умови зняття з обліку платників податків;

− розглянути порядок переведення великих платників податків на облік у спеціалізовані підрозділи;

− дослідити особливості забезпечення прийому громадян, розгляду звернень громадян, запитів та звернень народних депутатів, а також запитів на отримання публічної інформації.

Завдання:

  1. Опишіть основні завдання і функції відділу.

У Міністерстві доходів і зборів процедури та функції «Облік та реєстрація платників податків» здійснює 18-ий Департамент розвитку ІТ, електронних сервісів та обліку платників - а саме, «Управлінняреєстрації та обліку платників».

Перелік функцій та процедур по всіх департаментах та управліннях розписаний у Наказі №170 (14.06.2013), який містить спільний перелік функцій та додаток з закріпленням функцій та процедурза структурними підрозділами Міністерства доходів і зборів.

Основні завдання і функції «Управління реєстрації та обліку платників» також наведені у даному документі. Для ознайомлення з ними, були вибрані основні для даного відділу, а саме:

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]