Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мій звіт.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
3.49 Mб
Скачать

2. Облік та реєстрація платників податків

Студент повинен:

− розглянути основні завдання підрозділу;

− вивчити вимоги до платників податків при постановці на облік;

− ознайомитися з документацією, яка ведеться в підрозділі при постановці на облік;

− розглянути основні методи і регламентуючі документи при проведенні роз’яснювальної роботи;

− вивчити умови зняття з обліку платників податків;

− розглянути порядок переведення великих платників податків на облік у спеціалізовані підрозділи;

− дослідити особливості забезпечення прийому громадян, розгляду звернень громадян, запитів та звернень народних депутатів, а також запитів на отримання публічної інформації.

Завдання:

    1. Опишіть основні завдання і функції відділу.

У Міністерстві доходів і зборів процедури та функції «Облік та реєстрація платників податків» здійснює 18-ий Департамент розвитку ІТ, електронних сервісів та обліку платників - а саме, «Управлінняреєстрації та обліку платників».

Перелік функцій та процедур по всіх департаментах та управліннях розписаний у Наказі №170 (14.06.2013), який містить спільний перелік функцій та додаток з закріпленням функцій та процедурза структурними підрозділами Міністерства доходів і зборів.

Основні завдання і функції «Управління реєстрації та обліку платників» також наведені у даному документі. Для ознайомлення з ними, були вибрані основні для даного відділу, а саме:

121Організація і контроль за реєстрацією та обліком платників податків.

122. Реєстрація фізичних осіб – платників податків, формування та ведення Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

123.  Організація реєстрації платників ПДВ.

124.  Організація та контроль за обліком об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням.

125. Організація міжвідомчої взаємодії із суб’єктами інформаційних відносин щодо інформації про платників податків, об’єкти оподаткування та об'єкти, пов'язані з оподаткуванням.

126.  Організація роботи із ведення обліку податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску.

127.  Організація та контроль обліку рахунків платників податків Ведення Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій.

129.  Організація і контроль за реєстрацією та обліком реєстраторів розрахункових операцій, книг обліку розрахункових операцій та розрахункових книжок.

130.  Організація обліку суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності.

131.  Організація обліку платників єдиного внеску.

143.  Організація робіт із приймання та комп’ютерної обробки податкової та іншої звітності.

144.  Приймання податкової, фінансової та іншої звітності платників податків засобами телекомунікаційного зв’язку.

145.  Ведення Єдиного реєстру податкових накладних.

146.  Формування та ведення Єдиного банку даних про платників податків – юридичних осіб та інших реєстрів, ведення яких покладено законодавством на Міндоходів та його територіальні органи.

147.  Адміністрування, ведення державних реєстрів та Єдиного банку даних про платників податків – юридичних осіб.

148.  Контроль за повнотою і цілісністю центральної бази даних

149.  Забезпечення функціонування автоматизованих інформаційно-аналітичних систем (АІАС) у Міндоходів.

150.  Організація розробки програмного забезпечення.

151.  Забезпечення АІАС Міндоходів технічними та системними програмними засобами, адміністрування та забезпечення експлуатації обладнання автоматизованих робочих місць.

152.  Підтримка та розвиток пошуково-довідкової системи.

153.  Адміністрування локальних і корпоративних мереж.

154.  Адміністрування обладнання Єдиного банку даних про платників податків та супроводження роботи серверного приміщення Міндоходів.

155.  Організація та координація робіт щодо інформаційно-технічної підтримки користувачів, функціонування технічних та системних програмних засобів, інформаційних систем на автоматизованих робочих місцях Міндоходів.

156.  Інформаційний обмін із зовнішніми організаціями та інформаційне забезпечення Міндоходів та його територіальних органів.

157.  Організація роботи, пов'язаної із захистом персональних даних при їх обробці, відповідно до законодавства.

158.  Організація роботи з опрацювання звернень платників податків засобами зв’язку щодо стану обробки звітності, реєстрації податкових накладних та інших електронних сервісів.

159.  Забезпечення належного мовного рівня діяльності Міндоходів відповідно до мовного законодавства, Українського правопису та відповідних нормативних актів.

160.  Організація інформаційної взаємодії з органами виконавчої влади, іноземними митними адміністраціями, міжнародними організаціями та сторонніми організаціями з питань державної митної справи.

161.  Організація та контроль за проведенням робіт із забезпечення функціонування електронних сервісів і їх технічної підтримки.

162.  Здійснення ліцензування митної брокерської діяльності.

163.  Моніторинг функціонування елементів Єдиної автоматизованої інформаційної системи (ЄАІС) митного блоку Міндоходів.[30]

    1. Проаналізувати динаміку кількості зареєстрованих платників податків в розрізі фізичних і юридичних осіб, зміну структури платників податків. Зробити висновки.

Рис. 2.1 Динаміка кількості платників податків та збору до зведеного бюджету України7

Графік динаміки кількості платників податків та збору до зведеного бюджету в період від 2004 до 2013 років (рис.2.1) свідчить про зростання їх кількості в періоді, особливо у 2010 та 2011 р.р., адже в ці роки інтенсивніше зріс і збір до бюджету.[35]

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]