Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методични вказивки Економична ефективнисть.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
2.14 Mб
Скачать

5. Критерії оцінювання знань студентів Форми і засоби контролю знань студентів

Контроль знань студентів є важливим показником якості навчання. Основним завданням контролю знань студентів є оцінка отриманих ними теоретичних знань та практичних навичок з даного курсу. Об’єктивна оцінка знань та вмінь стимулює самостійну роботу студента та є основою будь-якої форми методу навчання.

За модульно-рейтинговою системою передбачено, що зміст дисципліни “Економічна ефективність діяльності підприємств” має один підсумковий модульний контроль, в рамках якого здійснюється оцінка знань та вмінь студентів. Оцінювання результатів навчальної діяльності студентів здійснюється в межах 100 бальної шкали. Основою для такого контролю є: усне та письмове опитування, тестування, перевірка та захист доповідей, рефератів, розрахункових практичних завдань, перевірка контрольних робіт, виконаних під час проведення контролю заходів.

Підсумкова оцінка визначається арифметичним додаванням балів в межах 100-бальної шкали.

Семестровий контроль (ПМК) з дисципліни “Економічна ефективність діяльності підприємств” здійснюється за навчальним матеріалом, визначеним робочою навчальною програмою дисципліни у повному обсязі за семестр.

Після закінчення вивчення навчальної дисципліни студент виконує підсумкову модульну контрольну роботу (ПМКР), яка є обо’язковою складовою поточного контролю і виконується, як правило, на останньому семінарському (практичному) занятті. ПМКР оцінюється в діапазоні від 0 до 50 балів.

Підсумкова кількість балів з навчальної дисципліни визначається з урахуванням набраних балів студентом під час написання ПМКР та виконання всіх видів робіт, передбачених робочою навчальною програмою (практичні, індивідуально-консультаційні, розрахункові, лабораторні, самостійна робота, тощо).

Шкала оцінки при виконанні самостійної роботи у вигляді складання опорних конспектів, тез доповідей, кросвордів, вирішення ситуаційних завдань

Складання опорних конспектів, тез, доповідей

Кількість балів

Робота виконана у відповідності з вимогами: тезисно (можливо у вигляді блок-схем), правильно, охайно без помилок з використанням декількох джерел.

5

Робота може містити деякі неточності, проте виконана у відповідності з вимогами: тезисно (можливо у вигляді блок-схем), охайно без помилок з використанням декількох джерел.

4

Робота може бути або неповною або містити деякі неточності через відсутність висновків та рекомендацій, але в основному виконана у відповідності з вимогами: тезисно, правильно, охайно без помилок з використанням одного джерела.

3

Робота виконана без опрацювання змісту матеріалу або з використанням одного літературного джерела.

2

Індивідуально-консультаційна робота студента під керівництвом викладача

Індивідуально-консультаційні завдання виконуються і захищаються студентами окремим графіком. Обсяг індивідуальних завдань визначається навчальним планом.

З даного курсу індивідуально-консультаційні завдання можуть проводитися у формі:

- розв’язання практичних задач;

- виконання вправ;

- опрацювання наукових статей, які висвітлюють проблеми формування та використання капіталу на підприємстві і виступ по них в аудиторії.

Оцінювання індивідуального завдання спирається на такі критерії:

  • 5 балів виставляється студенту, який без помилок розв’язав практичну задачу і зробив логічні висновки, правильно виконав вправи і грамотно відповідає на додаткові запитання;

  • 4 бали виставляється студенту, який розв’язав практичну задачу, але при розв’язання допущені незначні помилки, які на загальний підсумок не виливають, виконав вправи з незначними помилками і допускає деякі неточності у відповідях на додаткові запитання;

  • 3 бали виставляється студенту, який розв’язав задачу але при розв’язані допущені помилки, які вплинули на загальний підсумок.

  • 1 бал виставляється студенту, який не розв’язав або розв’язав практичну задачу на 30% - 50%, і в розв’язку мають місце грубі помилки, які призводять до зміни кінцевого результату, відсутні висновки, вправи не виконані або виконані з грубими помилками.

Індивідуально-консультаційні завдання оцінюються за шкалою: 1; 3; 4; 5 балів. Максимальна оцінка за виконання індивідуально-консультаційного завдання з даного курсу може дорівнювати 5 балів.