Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
6
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
873.98 Кб
Скачать

1.2. Опис вимог до програмного забезпечення з обліку персоналу

Відділ управління персоналом займається персональним обліком працівників, який включає прийом і вибуття. Основні задачі кадрового обліку наступні:

1. планування професійної підготовки робітників і фахівців (навчання, перепідготовка);

2. планування підвищення кваліфікації (навчання і перенавчання) керівних кадрів;

3. раціональна розстановка кадрів відповідно до рівня їх кваліфікації;

4. атестація і раціоналізація робочих місць;

5. статистичний і оперативний облік і звітність;

6. аналіз руху кадрів;

7. аналіз якісного складу кадрів;

8. ведення архіву.

Відділ управління персоналом веде облік персонального складу працівників, рух кадрів, навчання і перенавчання кадрів. Також функцією відділу є складання посадових інструкцій, формування звітності

і обробка анкет. Відділ управління персоналом також зобов'язаний стежити за трудовою дисципліною, а також за просуванням по службовим сходам співробітників.

Відділ кадрів разом з розрахунком чисельності активної частини трудових ресурсів фірми, веде розрахунок чисельності управлінського персоналу. Базуючись на представлених показниках планової чисельності, кадрова служба фірми планує прийом і звільнення співробітників, а також розподіл і регулювання прийнятих робітників і службовців по робочих місцях. В процесі виготовлення продукції робітники одержують планові завдання, фактичні результати виконання яких фіксуються або в паперових документах, або на машинних носіях і передаються в бухгалтерію. Бухгалтерія у свою чергу, обробляє одержану інформацію і обчислює показники оцінки трудової діяльності в грошовому еквіваленті. До початку розрахунків відділ кадрів інформує бухгалтерію про поточні зміни щодо окремих працівників (дані про пропущеного робітника часу унаслідок тимчасової непрацездатності про внутрішній і зовнішній рух кадрів, про порушення трудової дисципліни і т.д.). Окремі показники такого роду передаються у відділ кадрів, який використовує їх згодом при рішенні своїх задач.

1.3. Характеристика об'єкту автоматизації

1.3.1.Краткие відомості про об'єкт.

Основною задачею відділу управління персоналом є забезпечення підприємства кадрами робочих і служать необхідних професій, а також пошук кадрів для підприємства.

Основні задачі кадровика наступні:

комплектування і підготовка кадрів, підбір, розстановка і дослідження кадрів.

1.3.2. Відомості про умови експлуатації об'єкту автоматизації.

Дана система функціонує усередині відділу кадрів фахівцями по кадрах. Функціонування автоматизованої системи повинне бути в нормальних умовах: при конструктивній температурі, тиску і допустимому рівні запорошеної, які повинні відповідати СанПін 4-548-98 «Гігієнічні вимоги до мікроклімату виробничих приміщень ».

1.4. Вимоги до системи

1.4.1. Вимоги до системи в цілому

1.4.1.1.Требования до структури і функціонування системи

Система повинна функціонувати в єдиному інформаційному просторі, повинна підтримувати єдину технологію обробки і представлення даних, повинна бути реалізована за принципом однократного введення даних, використовування системи повинне бути в рамках системи єдиного набору інструментальних засобів, система повинна дотримуватися відвертості структур зберігання інформації.

АРМК складається з наступних підсистем:

- підсистема інформаційного забезпечення;

- підсистема лінгвістичного забезпечення;

- підсистема математичного забезпечення;

- підсистема юридичного забезпечення;

- підсистема методичного забезпечення;

- підсистема організаційного забезпечення;

- підсистема технічного забезпечення;

1.4.1.3. Вимоги до характеристик взаємозв'язку створюваної системи з суміжними системами, вимоги до її сумісності.

Дані АРМК повинні використовуватися кадровиками, апаратом бухгалтерії і іншими підрозділами ТОВ «Техресурс» такими як відділ маркетингу, бухгалтерія, генеральний директор. Обмін інформацією між АРМК і відділами підприємства повинен проводитися шляхом передачі відповідних документів. Обмін інформацією із зовнішніми партнерами (кадрові агенства, біржі праці і т.д.) повинен здійснюватися за допомогою інтернету.

1.4.1.4. Вимоги до режимів функціонування системи.

Використовування АРМК повинне здійснюватися протягом роботи преприятия.

1.4.1.5. Вимоги по діагностиці системи.

Діагностика і профілактика технічних засобів проводиться раз на місяць.

Діагностика бази даних проводиться раз на тиждень шляхом вибірки деяких записів.

Перевірка цілісності даних проводиться в міру необхідності.

Перевірка програмного забезпечення проводиться в міру необхідності.

1.4.1.6. Перспективи системи, модернізація системи.

Модернізація АРМК може відбуватися в двох напрямах: модернізація програмного забезпечення і модернізація технічного забезпечення АРМК. При модернізації програмного забезпечення можуть вноситися зміни або здійснюватися доповнення в складені для роботи з АРМК програми (наприклад, при введенні нової задачі), а також можуть мінятися купувальні програмні засоби. Модернізація технічного забезпечення АРМК повинна відбуватися шляхом придбання нових або модернізації старих технічних засобів.

1.4.1.7. Вимоги до чисельності і кваліфікації персоналу.

1.4.1.7.1 Вимоги до чисельності користувачів АС.

Чисельність персоналу АРМК визначається згідно штатному розкладу.

1.4.1.7.2. Вимоги до кваліфікації персоналу, порядку його підготовки і контролю знань і навиків.

Утворення персоналу АРМК повинне бути вище професійне для кадровика, для решти користувачів - нижче середнього спеціального, за умови знання ПК на рівні користувача, тобто вони повинні уміти працювати з відповідними програмними пакетами, а також вони повинні легко адаптуватися до нових програмних продуктів (тобто мати здібність до перенавчання). Контроль знань і навиків повинен проводитися при прийомі на роботу, а також в ході роботи по розпорядженню директора, або з інших причин.

1.4.1.8. Необхідний режим роботи персоналу.

Необхідний режим роботи персоналу - повний робітник день з 900 до 1800. Основна перерва повинна складати 1 годину. Додаткові перерви для відпочинку повинні надаватися залежно від ступеня стомлення.

1.4.1.9. Вимоги до надійності системи.

Необхідно, щоб система володіла стійкістю до відмов устаткування і електроживлення. Для надійної роботи системи необхідні високонадійні технічні засоби. Також необхідне автоматичне резервування найважливіших блоків.

Соседние файлы в папке Attachments_reznikov_sa_bigmir_net_2013-12-04_1