Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

стан викладання трудового навчання

.docx
Скачиваний:
84
Добавлен:
07.06.2015
Размер:
24.74 Кб
Скачать

11.12.2014р Наказ №

Про стан викладання та с.Тернопілля

рівень навчальних досягнень

з трудового навчання

На виконання перспективного плану вивчення стану викладання навчальних предметів на 2011-2016 роки впродовж листопада-грудня 2014року адміністрацією школи було вивчено стан викладання предмета «Трудове навчання» в 5-9-х класах.

В школі даний предмет викладають у 5-6,8і9 класах Марчишин В.Д., вчитель вищої кваліфікаційної категорії, у 7 класі- Андрес Л.Р., вчитель першої категорії На вивчення даного предмета , згідно робочого навчального плану на 2014-2015 н.р.,відводиться по 2 години у 5-8 класах та 1год. на тиждень у 9 класі.

Реалізація змісту цих уроків забезпечує вирішення таких завдань:

  • створення оптимальних умов для розвитку особистості кожного учня шляхом залучення їх до різних видів трудової діяльності;

  • забезпечення належного рівня загально трудової підготовки з урахуванням особливості праці в умовах різних форм власності конкуренції на ринку праці.;

  • орієнтація на визначення інтересів, нахилів, здібностей, характеру і темпераменту учнів у різних видах трудової діяльності й на цій основі проведення роботи щодо їхнього професійного визначення.

Марчишин В.Д. має високий рівень теоретичної та науково-методичної підготовки. За час роботи зарекомендував себе висококваліфікованим учителем. Роботу веде згідно з календарним плануванням. Основне завдання вбачає в тому, щоб забезпечити підготовку учнів до трудової діяльності у різних сферах виробництва та домашнього господарювання, тому більшість часу уроку відводить на виконання завдань практичного характеру. Цікаво і змістовно викладає теоретичний матеріал, власним ставленням до праці заохочує учнів, розвиває їх творчість та ініціативу. Розглядає складові виробничого процесу, зміст та характер праці на виробництві, готує учнів до самостійного життя та праці в умовах ринкової економіки. Органічною частиною навчально-виховного процесу є профорієнтаційна робота, яка проводиться цілеспрямовано із урахуванням сучасного стану нашої економіки, вікових особливостей учнів, їх трудової підготовки. З цією метою використовує роздатковий матеріал, заочні екскурсії на виробництво, метод проектів, інтерактивні методи навчання: «Мікрофон», «Мозковий штурм», «Робота в малих групах». Це дає можливість активізувати пізнавальну діяльність учнів. На уроках трудового навчання звертає увагу на дотримання правил техніки безпеки, пожежної безпеки, санітарії та особистої гігієни, про що свідчать записи в журналах.

Учні ,яких навчає Віктор Дмитрович, є постійними учасниками та призерами районних олімпіад з трудового навчання.

Трудове навчання у 7 класі в цьому навчальному році викладає Андрес Л.Р. Вчителька спланувала роботу на навчальний рік у своєму календарному плані.постійно вдосконалює свій фаховий рівень, уроки проводить на належному методичному рівні. Вона уміє поставити себе на місце учня, що краще допомагає їй передбачати труднощі своїх підопічних і спрямовувати дії для роз’яснення проблемних завдань. Почуття високої відповідальності і вимогливості до себе – риси, які визначають етапи роботи вчительки. На її уроках немає пасивних, всі працюють з повним навантаженням. Багато уваги приділяє естетичному вихованню учнів. Щоб розвинути просторову уяву учнів, розуміння краси, вчителька пропонує їм малюнки , ескізи, готові вироби. Навчає учнів правильно сприймати теорію та творчо застосовувати у конкретних умовах. Вчить творчо мислити, фантазувати, узагальнювати, робити висновки.

В результаті перевірки виявлено, що учні володіють навичками і уміннями, розробляють ескізи, освоюють різні техніки в’язання.Дотримуються правил безпечної праці та санітарно-гігієнічних вимог, про що свідчать записи в журналі.

Результати навчальних досягнень з трудового навчання за І семестр свідчать про те,що учні мають оцінки високого , достатнього та середнього рівнів.

Так у 5 класі навчається 10 учнів. Якісний показник за І семестр становить 90%. У 6 класі навчається 10 учнів. Якісний показник становить 100%. У 7 класі навчається 10 учнів. Якісний показник становить 80 %. У 8 класі навчається 5 учнів. Якісний показник становить 40 %. У 9 класі навчається 11 учнів. Якісний показник становить 72 %.

На підставі вищезазначеного,

Н А К А З У Ю :

  1. Відмітити цілеспрямовану роботу вчителів трудового навчання Марчишина В.Д. та Андрес Л.Р.

  2. Вчителям трудового навчання Марчишину В.Д. та Андрес Л.Р.:

2.1.Урізноманітнювати форми подачі навчального матеріалу.

    1. 2.2.Втілювати у свою роботу елементи інтерактивних технологій.

    2. 2.3. Продовжити роботу спрямовану на розкриття творчого потенціалу обдарованих учнів.

  1. Заступнику директора з ВНР Пристай Н.Д.результати перевірки стану викладання трудового навчання обговорити на нараді при директору до 30.12.2014р.

  2. Контроль за виконанням даного наказу покласти на заступника директора з НВР Пристай Н.Д. школи .