Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Документ Microsoft Word (6).doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
07.06.2015
Размер:
113.15 Кб
Скачать

Висновки

Отже, систему правоохоронних органів утворюють органи, які здійснюють правоохоронну функцію у вузькому розумінні, і ця діяльність для вказаних органів є домінуючою чи єдиною.

Правоохоронна діяльність, яка здійснюється тим чи іншим органом правоохорони, не є за своїм змістом однорідною.

Військова служба правопорядку у Збройних Силах України – спеціальне правоохоронне формування у складі Збройних Сил України, призначене для забезпечення правопорядку і військової дисципліни серед військовослужбовців Збройних Сил України у місцях дислокації військових частин, у військових навчальних закладах, установах та організаціях, військових містечках, на вулицях і в громадських місцях; для запобігання злочинам, іншим правопорушенням у Збройних Силах України, їх розкриття і припинення; для захисту життя, здоров'я, прав і законних інтересів військовослужбовців, військовозобов'язаних під час проходження ними зборів, працівників Збройних Сил України, а також для захисту майна Збройних Сил України від розкрадання та інших протиправних посягань, а так само для участі у протидії диверсійним проявам і терористичним актам на військових об'єктах.

Служба правопорядку у своїй діяльності керується Конституцією України, цим Законом та іншими виданими у відповідності з ними нормативно-правовими актами.

Література

  1. Конституція України // Відомості Верховної Ради (ВВР). – 1996. – № 30. – ст. 141.

  2. Закон України "Про Військову службу правопорядку у Збройних Силах України" від 7 березня 2002 року // Відомості Верховної Ради. – 2002. – № 32. – ст. 225.

  3. Бандурка А.Н. Судебные и правоохранительные органы Украины. – Харьков, 1999.

  4. Бондаренко І. Правоохоронна діяльність і правоохоронні органи: поняття та ознаки // Право України. – 2003. – №4.

  5. Гель А.П. та ін. Правоохоронні органи України: Курс лекцій / А.П. Гель, Г.С. Семаков, Д.П. Цвігун. – К.: МАУП, 2000. – 240 с.

  6. Гуценко К.Ф., Ковалев М.А. Правоохранительные органы. – М., 1997. – С. 10-14.

  7. Коваленко О.В. Огляд системи правоохоронних органів України та можливих шляхів удосконалення їх діяльності у контексті боротьби зі злочинністю, зокрема, з корупцією // http://altima.com.ua/

  8. Коментар до Конституції України / Під ред. В.Ф. Опришка. – К., 1996. – С. 58-61.

  9. Лившиц Р.С. Государство и право в современном обществе / Теория права: новые идеи. – М., 1991. – Вып. 1. – С. 13.

  10. Організація судових та правоохоронних органів: Підручник для студентів юрид. спеціальностей вищих навч. закладів / І. Є. Марочкін, Н. В. Сібільова, В.П. Тихий та ін. За ред. І.Є. Марочкіна, Н. В. Сібільової. – X.: ТОВ "Одіссей", 2007. – 528 с.

  11. Тихомиров О.Д. Теоретичні питання правоохоронної діяльності / Наукові розробки Академії – вдосконаленню практичної діяльності та підготовки кадрів органів внутрішніх справ: Мат. наук.-практ. конф. Київ, 1-2 лютого 1994 року. – К., 1994. – С. 110-112.

  12. Чувилев А.А., Чувилев О. Правоохранительные органы: Вопросы и ответы. – М., 1998. – С. 4.