Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
konopko.doc
Скачиваний:
29
Добавлен:
07.06.2015
Размер:
281.6 Кб
Скачать

Висновки:

На основі отриманих результатів у курсовому дослідженні можна зробити такі висновки:

1.Витрати – це зменшення економічних вигод у вигляді вибуття активів або збільшення зобов’язань, яке призводить до зменшення власного капіталу.

Виробничі витрати - це фактичні витрати виробника (фірми) на придбання й використання всіх необхідних умов виробництва, які забезпечують осягнення кінцевого результату господарської діяльності.

2.Витрати на оплату ресурсів здійснюються в грошовій формі і часто називаються економічними витратами. Економісти вважають витратами всі платежі — явні та неявні, — які потрібні для залучення ресурсів до конкретного виду діяльності.

3.Виплати фірми, пов’язані з виробництвом продукції або наданням послуг, можуть бути або зовнішніми, або внутрішніми. В економічній теорії короткостроковий період використовують для визначення постійних, змінних і граничних витрат. Поділ витрат на постійні і змінні має важливе значення для аналізу діяльності підприємства, особливо в разі прийняття рішення про скорочення обсягів виробництва або навіть про закриття підприємства через його збиткову діяльність. Довгостроковий період — це проміжок часу, достатній для того, щоб усі фактори виробництва, у тому числі й основний капітал пристосувати до потреб ринку протягом цього періоду. Постійні і змінні витрати у сукупності становлять валові витрати (ВВ).

4.Одним із найважливіших показників роботи підприємства та галузі економіки в цілому є собівартість виробництва й собівартість продукції. Собівартість продукції – це грошова форма витрат підприємства на підготовку, виробництво, виготовлення та збут продукції.

5.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]