Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lab_Ekonometria_2009_FM (3).doc
Скачиваний:
54
Добавлен:
06.06.2015
Размер:
1.64 Mб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

НАЦІОНАЛЬНИЙ ГІРНИЧИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ФАКУЛЬТЕТ МЕНЕДЖМЕНТУ

Кафедра менеджменту організацій

Методичні вказівки

до лабораторних робіт з дисципліни «Економетрія»

для студентів напряму 6.030601 Менеджмент

Дніпропетровськ

2009

Міністерство освіти і науки України

НАЦІОНАЛЬНИЙ ГІРНИЧИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Методичні вказівки

до лабораторних робіт з дисципліни «Економетрія»

для студентів напряму 6.030601 Менеджмент

Рекомендовано до видання науково-методичним управлінням університету

Дніпропетровськ

НГУ

2009

Методичні вказівки для лабораторних робіт з дисципліни «Економетрія» для студентів напряму 6.030601 Менеджмент / Уклад.: О.В. Трифонова. – Дніпропетровськ: Національний гірничий університет, 2009. – 43 с.

Укладачі: О.В. Трифонова, канд. економ. наук, доц.

Затверджено методичною комісією за напрямом 0306 Менеджмент (протокол №1 від 04.09.2009 р.) за поданням кафедри менеджменту організацій (протокол №1 від 31.08.2009 р.).

Відповідальний за випуск завідувач кафедри менеджменту організацій О.А. Паршина, канд. техн. наук, доц.

Вступ

Навчальним планом підготовки бакалаврів за напрямами 6.030601 Менеджмент передбачено вивчення дисципліни «Економетрія» на другому курсі. Загальний обсяг на засвоєння дисципліни складає 162 години, у тому числі 30 годин лабораторних робіт. Протягом семестру паралельно з освоєнням теоретичного курсу кожен студент виконує лабораторні роботи, метою яких є поглиблення теоретичних знань та надбання студентами навичок дослідження економічних процесів та явищ із застосуванням економетричних моделей.

Загальні рекомендації щодо виконання лабораторних робіт

Кожні методичні вказівки з лабораторних робіт складаються з п’яти параграфів:

№ параграфу

Зміст параграфу

1.

Основні теоретичні положення

2.

Вихідні дані для лабораторної роботи

3.

Порядок виконання роботи

4.

Вимоги щодо оформлення звіту

5.

Приклад розв’язання завдання

На початку виконання лабораторної роботи, студент повинен відновити теоретичні знання з відповідної теми, для чого ознайомитися зі змістом параграфу 1 методичних вказівок.

Вихідні дані для лабораторних робіт залежать від номера студента за журналом викладача (N), а порядок їх формування наведено в самих завданнях.

Під час виконання лабораторної роботи в разі потреби студент має можливість звернутися до прикладу розв’язання аналогічного завдання, що наведений у параграфі 5.

Лабораторні роботи виконуються студентом самостійно за консультаціями викладача та повинні бути представлені на перевірку та захищені відповідно графіка, що оголошується на початку вивчення дисципліни. Захист робіт полягає у відповідях на запитання стосовно порядку виконання обчислень та економічного змісту отриманих результатів.

«відмінно»

Робота виконана повністю відповідно встановленого графіка, оформлена належним чином, студент надав вичерпні відповіді на три запитання стосовно порядку обчислення показників та інтерпретації отриманих результатів

«добре»

Робота виконана повністю відповідно встановленого графіка, оформлена належним чином, студент надав вичерпні відповіді на два запитання стосовно порядку обчислення показників та інтерпретації отриманих результатів

«задовільно»

Робота виконана повністю відповідно до встановленого графіка, оформлена належним чином, студент надав вичерпну відповідь на одне запитання стосовно порядку обчислення показників та інтерпретації отриманих результатів

Оцінка за лабораторний модуль в цілому визначається як середня з відповідних оцінок за кожну окрему лабораторну роботу. Кожна окрема лабораторна робота оцінюється за такими критеріями:

Лабораторні роботи мають бути оформлені (написані або роздруковані) на аркушах формату А4 з одного боку акуратно, без виправлень із дотриманням вимог стандарту ДСТУ 3008-95. «Документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура і правила оформлення». На початку роботи слід вказати прізвище, назву групи та варіант. Висновки за отриманими результатами мають бути написані вручну.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]