Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
самостійна робота.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
05.06.2015
Размер:
270.85 Кб
Скачать

2.1.Організаційна характеристика

Чарівненська сільська рада є органом місцевого самоврядування, що представляє інтереси територіальної громади.

У своїй діяльності сільська рада та посадові особи керуються Конституцією України, Законом України “ Про місцеве самоврядування в Україні “ іншими нормативними актами та цим Регламентом.

Регламент сільської ради є нормативним актом, який визначає порядок діяльності ради та посадових осіб, встановлює порядок скликання і проведення пленарних засідань ради, засідань постійних комісій та виконавчого комітету, прядок здійснення контрольної діяльності (Додаток А).

Сільська рада чергового скликання не пізніше, як за 75 днів до чергових виборів приймає рішення про загальний склад ( кількість депутатських мандатів ) ради, що має обиратися.

Сільська рада вважається правомочною за умови обрання не менш, як двох третин депутатів від загального складу ради. Робота ради ведеться державною мовою. Відкритість і гласність у діяльності ради забезпечується шляхом систематичного інформування про діяльність ради та депутатів у засобах масової інформації та зборах виборців.

Робота сільської ради, постійних комісій сільської ради та її виконавчого комітету здійснюється згідно затвердженого плану. Розробка річного плану соціально-економічного розвитку територіальної громади здійснюється за участю постійних комісій сільської ради, депутатів, виконавчого комітету ради, громадськості. Річний план сільської ради затверджується сесією сільської ради на початку нового календарного року. Постійні комісії сільської ради планують свою роботу на півріччя у відповідності з річним планом сільської ради. План роботи постійних комісій затверджується сесією сільської ради.

Виконавчий комітет сільської ради розробляє щоквартальний план роботи виконавчого комітету. План затверджується черговою сесією сільської ради.

Перелік питань, які виносяться на розгляд сесії сільської ради, постійних комісій та виконавчого комітету ради визначається Конституцією України , законодавством про місцеве самоврядування в Україні, Положенням про постійні комісії Чарівненської сільської ради та цим Регламентом.

Чарівненська сільська рада проводить свою роботу сесійно. Сесія сільської ради є правомочною, якщо в її пленарному засіданні бере участь більше половини депутатів від загального складу ради.

Виконавчим органом Чарівненської сільської ради є виконавчий комітет. Виконавчий комітет є підконтрольним і підзвітним раді, а з питань здійснення делегованих йому повноважень органів виконавчої влади – також підконтрольний відповідним органам виконавчої влади.

Виконавчий комітет сільської ради утворюється відповідною радою на строк її повноважень. Після закінчення повноважень ради, сільського голови її виконавчий комітет здійснює свої повноваження до сформування нового складу виконавчого комітету.

Кількісний склад виконавчого комітету визначається радою. Персональний склад виконавчого комітету сільської ради затверджується радою за пропозицією сільського голови. Виконавчий комітет сільської ради утворюється у складі сільського голови, керуючого справами ( секретаря ) виконавчого комітету, а також членів виконавчого комітету. До складу виконавчого комітету сільської ради входить також за посадою секретар сільської ради.

Очолює виконавчий комітет сільської ради сільський голова. Функції секретаря виконавчого комітету може здійснювати секретар сільської ради.

До складу виконавчого комітету сільської ради не можуть входити депутати відповідної ради, крім секретаря ради.