Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
отчётДокумент Microsoft Office Word.docx
Скачиваний:
26
Добавлен:
04.06.2015
Размер:
96.83 Кб
Скачать

11. Калькуляція фактичної собівартості продукції, робіт та послуг. Закриття рахунків. Виведення заключного балансу.

Визначити фактичну собівартість робіт та послуг допоміжних виробництв. Провести закриття рахунків.

Провести визначення фактичної собівартості продукції рослинництва. Закриття рахунків обліку доходів та витрат діяльності. Визначення фінансового результату, закриття рахунку 79 «Фінансові результати». Розподіл прибутку.

12. Складання заключного балансу і форм фінансової звітності.

Відповідно до статті 11 Закону України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні” на основі даних бухгалтерського обліку всі підприємства повинні складати фінансову звітність. До складу фінансової звітності підприємств (крім бюджетних установ, представництв іноземних суб’єктів господарської діяльності та суб’єктів малого підприємництва, визнаних такими відповідно до чинного законодавства) включаються такі звіти:

1. Баланс;

2. Звіт про фінансові результати;

3. Звіт про рух грошових коштів;

4. Звіт про власний капітал;

5. Примітки до фінансової звітності.

За звітним періодом фінансова звітність поділяється на річну і квартальну.Звітним періодом для подання річної звітності є календарний рік.

За календарний рік фінансова звітність готується підприємствами у повному складі. Крім того, щоквартально всі підприємства та організації готують проміжну фінансову звітність у складі Балансу та Звіту про фінансові результати. Баланс складається станом на кінець останнього дня кварталу (року), а Звіт про фінансові результати – наростаючим підсумком з початку звітного року.

Для новоствореного підприємства перший звітний період може бути менший ніж 12 місяців, але не більше 15 місяців. Звітним періодом підприємства, що ліквідується, є період з початку року до моменту ліквідації.

- Підприємства зобов’язані подавати квартальну та річну фінансову звітність таким користувачам:

-  органам, до сфери управління яких вони належать;

-  трудовим колективам на їх вимогу;

-  власникам (засновникам) відповідно до установчих документів;

-  органам державної статистики;

-  органам державного казначейства або місцевим фінансовим органам (щодо використання бюджетних асигнувань);

-  іншим користувачам згідно з законодавством (зокрема, Національному банку, Державній комісії з цінних паперів та фондового ринку).

Квартальна фінансова звітність (крім зведеної та консолідованої) подається не пізніше ніж на 25 день після закінчення звітного кварталу, а річна – не пізніше 20 лютого наступного за звітним року.

Датою подання фінансової звітності (крім консолідованої) вважається день її фактичної передачі за належністю, а у разі надсилання поштою – дата одержання адресатом, зазначена на штемпелі підприємства зв'язку, що обслуговує адресата.

Розділ 3 економічний аналіз

  1. Аналіз виробничих ресурсів та організаційно-технічного рівня підприємства.

Оцінка структурних змін у землекористуванні (в динаміці за 3 роки). Оцінка ефективності використання земельних ресурсів

Основним показником, який найбільш точно характеризує розмір виробництва, є вартість валової продукції. Він виражає загальний обсяг виробництва. Використовуються додаткові показники: чисельність працівників, площа сільськогосподарських угідь, в т.ч. ріллі, вартість основних виробничих засобів та ін.

Вони доповнюють і розширюють характеристику основного показника.

При аналізі розмірів виробництва джерелами інформації виступає річна статистична звітність Ф/Г «Південні Лани»,а саме форма 50 с/г «Основні економічні показники роботи сільськогосподарських підприємств»

Розмір виробництва господарства в динаміці розглянуто на прикладі таблиці 2.1.

Таблиця 2.1

Розміри виробництва Ф/Г «Південні Лани»

Показники

Господарство

Середньо районний показник

Господарство в 2013р. у % до

2011

2012

2013

2011

2012

Середньо районного показника

Вартість валової продукції сільського господарства (в постійних цінах 2010 р.), тис. грн

-

798,7

7686,3

2001,8

-

0,09

383,9

Грошова виручка від реалізації сільськогосподарської продукції, тис. грн

-

155,8

6862,1

1668,2

-

0,4

411,3

Середньорічна чисельність працюючих, чол.

-

3

4

174

-

0,01

2,3

Площа сільськогосподарських угідь, га

-

1544

1682

6124

-

0,01

27,5

Середньорічна вартість основних виробничих та оборотних засобів, тис. грн

-

-

400

7814

-

-

5,1

Аналізуючи дані таблиці 2.1 можна зробити висновок, що в Ф/Г « Південні Лани» вартість валової продукції у 2013 році помітно збільшилась порівняно з 2012 рр. на 197,9% відповідно. Збільшення валової продукції відбулося за рахунок отримання високого врожаю. Найбільший розмір грошової виручки від реалізації сільськогосподарської продукції було одержано в 2013 році, що відповідно склала 6862,1 тис. грн, це було обумовлено реалізацією врожаю, за високими цінами.

Середньорічна чисельність працюючих у 2013 р. помітно збільшилося і становила 4 осіб, ys; в 2012р. Площа с.-г. угідь за аналізований період також збільшилася і становила 1682 га. Середньорічна вартість основних виробничих та оборотних засобів помітно збільшилася протягом 2010 – 2012 рр. Тобто, проаналізовані дані, свідчать про те, що Ф/Г « Південні Лани»є середнім за розміром господарством Жовтневого району.

На ефективність сільськогосподарського виробництва впливає рівень спеціалізації господарства, наскільки він відповідає природно - кліматичним умовам його місцезнаходження. Характеризуючи діяльність Ф/Г « Південні Лани» визначимо спеціалізацію його виробництва, тобто форму суспільного розподілу праці, яка характеризує якісний бік виробництва і вказує виробництво яких саме видів продукції є переважаючим на даній території.