Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
nova_metoda_po_tvarinnitstvu.doc
Скачиваний:
77
Добавлен:
04.06.2015
Размер:
2.14 Mб
Скачать

1.2. Розрахунково - пояснювальна записка. Загальні вказівки

Розрахунково-пояснювальна записка пишеться одночасно з розробкою технологічної схеми заданої виробничої лінії конструюванням вибраної машини, апарату або механізму.

В розрахунково-пояснювальній записці подаються всі текстові та табличні матеріали, виконані розрахунки і економічне обґрунтування. Записка повинна дати повне уявлення про розроблену виробничу лінію і конструкцію машини. Графіки рекомендується виконувати на міліметровому папері.

Всі листи пояснювальної записки повинні мати послідовну нумерацію від титульного листа до останньої сторінки, включаючи листи з таблицями, схемами, графіками і т.п. Порядковий номер сторінки проставляють в графі "лист" основного надпису, який виконується по формі 2А. Титульний лист завдання на проектування не нумерується, нумерацію починають з третьої сторінки цифрою "З" в графі "лист", в графі "листів" ставиться повне число листів записки. Листи підшиваються за ліве поле, розмір якого 20 мм.

Текст пояснювальної записки розбивається на розділи і підрозділи. Розділи повинні мати порядкові номери із послідовною нумерацією в межах пояснювальної записки. Нумерація ведеться арабськими цифрами. Кожний новий розділ починається з нової сторінки і закінчується короткими висновками по розділу.

Підрозділи мають послідовну нумерацію в межах кожного розділу. Номера підрозділів складаються із номерів розділу і підрозділу, розділених крапкою. Назву розділів записують в вигляді заголовків симетричного тексту прописними літерами. Назву підрозділів записують у вигляді заголовків строчними буквами, окрім першої прописної. Крапка після назв розділів не ставиться. Переноси слів в заголовках не допускаються. Між заголовком і текстом відстань 15 мм, між заголовком розділу і підрозділу - 10 мм.

Лист "Зміст" в пояснювальній записці має основний надпис по формі 2. Зміст відображає всі розділи і підрозділи пояснювальної записки і їх назви повинні співпадати з назвами, що приведені в тексті. Слово "Зміст" пишеться в виді заголовку, симетрично тексту прописними буквами. Нумерація сторінок, з яких починається розділ /підрозділ/, ведеться арабськими цифрами, їх розташовують з правої сторони на відстані 15 мм від рамки.

Об’єм пояснювальної записки повинен бути в межах 30-35 сторінок формату А4.

    1. Зміст розрахунково - пояснювальної записки

В розрахунково - пояснювальній записці повинні бути:

- титульний лист /див. додаток/;

- завдання на проектування /одержане на кафедрі і повністю заповнене;/

-“Зміст” пояснювальної записки.

Розділи пояснювальної записки /кожний розділ починається з нової сторінки /.:

Вступ.

1.Розрахунок та проектування генерального плану ферми/комплексу/.

2.Технологічний розрахунок заданого виробничого процесу.

3.Охорона праці і техніка безпеки.

4. Список використаної літератури.

У вступі повинні бути висвітлені загальні задачі агропромислового комплексу, актуальність розроблюваної теми, обгрунтування розроблюваного технологічного процесу конструктивних змін машини, технологічної лінії.

І.З.І. Проектування генерального плану

В розділі розкриваються природні, кліматичні умови господарства, викладаються вимоги по розташуванню будівель, споруд та обладнання по відношенню до сторін світу, в залежності від рельєфу місцевості та в залежності від правил розташування будівель і споруд по відношенню одне до одного.

На основі проведених розрахунків проектують генеральний план ферми в вибраному масштабі.

1.3.2. Технологічні розрахунки заданого виробничого процесу

Цей розділ є основною частиною курсового проекту і повинен достатньо повно відображати всі сторони комплексного інженерного рішення механізації технологічних процесів з застосуванням прогресивних технологій, способів утримання худоби.

На основі технології, яка пропонується, студент виконує технологічні розрахунки, вибирає у відповідності з розрахунковою продуктивністю машини та обладнання, подає їх технічні характеристики.

1.3.3. Конструкторський розділ

Розділ виконується тільки студентами факультету механізації с/г. В розділі розробляється конструкція одного з типів обладнання (машини, механізму, апарату), включеного в схему комплексної механізації розроблюваної виробничої лінії, в ньому необхідно відобразити такі питання:

  1. Зоотехнічні вимоги, які пред’являються до даного технологічного процесу

  2. Класифікація, перелік машин, які використовуються у виконанні даного технологічного процесу, їх недоліки і переваги

  3. Технологічна і конструктивна схема машини. Обґрунтувати технологічну і конструктивну схему машини (агрегату, апарату або установки), що проектується у відповідності з зоотехнічними вимогами, як об’єкт для конструктивної обробки може бути вибрана одна з машин або вузол складної машини, застосування яких передбачено в технологічній схемі виробничої лінії, що проектується.

Особливо цінною буде конструктивна розробка з використанням удосконалень машин та вузлів цих машин, розроблених студентом або запропонованих сільськими раціоналізаторами, що дозволяють покращити якість роботи наявних машин і обладнання.

4. Технологічний, кінематичний, енергетичний та інші розрахунки виконуються з метою визначення основних параметрів машини або апарату, значення мас та швидкостей, обґрунтування теплових режимів, необхідної потужності для приводу машини, витрати енергії, пару та води, визначення зусиль, що діють в ланках механізму, розрахунок основних деталей на міцність з обґрунтуванням прийнятих матеріалів.

5. Експлуатація машини або агрегату. Тут приводяться основні правила монтажу окремих вузлів машини, дані будівництва фундаменту електропривода, розміри відстаней для проходів біля машини, розміщення бункерів для готового корму і сировини, що поступає на переробку.

Особливу увагу необхідно приділити питанням виробничої експлуатації техніки, технічного обслуговування, ремонту та зберіганню машин. В кінці розділу необхідно дати висновки по використаній конструктивній розробці. У висновках дається узагальнення отриманих результатів, відображається досягнення мети проектування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]