Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КОМПЮТЕРНИЙ АУДИТ.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
30.05.2015
Размер:
39.46 Кб
Скачать

2. Документи на підставі яких здійснюється аудит

Основними джерелами інформації для аудитора який проводить перевірку основних засобів слугують первинні документи бухгалтерського обліку:

1). Акт приймання-передачі (внутрішнього переміщення) основних засобів (ОЗ – 1). Він складається на кожний об’єкт окремо, а на декілька – лише в тому випадку, коли об’єкти однотипні, мають однакову вартість і прийняті одночасно на відповідальне зберігання однією і тією ж особою.

2). Акт приймання-передачі відремонтованих, реконструйованих та модернізованих об’єктів (ОЗ – 2). В цих документах зазначаються технічна характеристика та первісна вартість об’єкту. Актом такої форми оформляється приймання завершених робіт після добудови, реконструкції або модернізації основних засобів.

3). Акт списання основних засобів (ОЗ – 3). Складається у двох вимірниках: перший примірник передається до бухгалтерії, де на його підставі робиться запис до інвентарного списку основних засобів.

4). Акт на списання автотранспортних засобів(ОЗ - 4). Складається в двох примірниках, підписується членами комісії, затверджується керівником підприємства або уповноваженою на це особою.

5). Акт про установку, пуск та демонтаж будівельної машини (ОЗ – 5). Цей документ складається при встановленні, запуску і демонтажу будівельної машини.[додаток 2]

6). Інвентарна картка обліку основних засобів (ОЗ- 6).В цьому документі здійснюються записи на підставі актів приймання-передачі основних засобів та активу списання основних засобів.

7). Опис інвентарних карток з обліку основних засобів (ОЗ 7). Застосовується для реєстрації інвентарних карток.

8). Картка обліку руху основних засобів (ОЗ – 8). Застосовується для обліку руху основних засобів за класифікаційними групами. Відкривається в бухгалтерії в одному примірнику.

9). Інвентарний список основних засобів (ОЗ – 9). Дані, що містяться в цій формі, мають бути тотожними записами в інвентарних картках обліку основних засобів.[додаток 1]

10). Розрахунок амортизації основних засобів (ОЗ – 14, ОЗ – 15, ОЗ – 16).

11). Звітність (форма 2 „ Баланс ”;

12). Форма 4 „ Звіт про рух грошових коштів ”;

13). Форма 5 „ Звіт про власний капітал ”.

3. Робочі документи аудитора по проведенню аудиту необоротних активів

В ході аудиту складається ряд робочих документів аудитора, що проводить перевірку наявності та руху основних засобів, які є основою підведення підсумків перевірки та важливим аргументом разом з доказами для надання достовірного аудиторського висновку:

1). Загальний план аудиту основних засобів;

2). Програма аудиту основних засобів;

3). Аудиторський висновок.

Таблиця 1

Аудиторська фірма ______________

Підприємство __________________

Період перевірки ______________