Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zvit.docx
Скачиваний:
59
Добавлен:
19.05.2015
Размер:
43.99 Кб
Скачать

Висновок

У своїй діяльності АТ “ОТП Банк” керується Законом України «Про банки і банківську діяльність»,іншими законами України, Постановами Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, нормативно-правовими актами Національного банку України, статутом та іншими нормативними документами Банку.

Основними завданнями АТ “ОТП Банк” є: здійснення на договірних засадах обслуговування юридичних та фізичних осіб; забезпечення мобілізації і раціонального розміщення фінансових ресурсів у регіоні для задоволення потреб клієнтів та досягнення позитивних результатів комерційної діяльності Банку; сприяння розвитку та зміцненню матеріально-технічної бази.

АТ „ОТП Банк” здійснює такі банківські та інші операції: приймання вкладів (депозитів) від юридичних і фізичних осіб; відкриття та ведення поточних рахунків клієнтів і банків-кореспондентів, у тому числі переказ грошових коштів з цих рахунків за допомогою платіжних інструментів та зарахування коштів на них; розміщення залучених коштів від свого імені, на власних умовах та на власний ризик, лізинг; випуск, купівлю, продаж і обслуговування чеків, векселів та інших оборотних платіжних інструментів, випуск банківських платіжних карток і здійснення операцій з використанням цих карток; надання консультаційних та інформаційних послуг щодо банківських операцій; операції з валютними цінностями.

У 2011 році АТ „ОТП Банк”, зважаючи на наслідки світової економічної кризи, проводило обережну фінансово-економічну політику, спрямовану на покращення якості кредитного портфеля, збереження існуючої ресурсної та клієнтської бази, зменшення рівня операційних та адміністративних витрат з подальшим відновленням активних операцій.

Протягом 2011 року АТ „ОТП Банк” продовжувало приділяти увагу зміцненню власної капіталізації.

У звітному періоді платоспроможність АТ „ОТП Банк” згідно коефіцієнтів, встановлених Національним банком України, знаходилася в межах допустимих значень. Коефіцієнт поточної ліквідності становив 50,39% при нормативній вимозі не менше 40%.

Таким чином, після проходження практики я оволоділа первинними навичками оцінної діяльності; навчилась самостійно виконувати елементи оцінної роботи; здобула навички практичної діяльності.

Список використаних джерел

  1. Електронний ресурс. – Режим доступу: http://www.otpbank.com.ua/

  2. Закон України "Про банки і банківську діяльність" від 7.12.2000 № 2121-ІІІ // Законодавчі і нормативні акти з банківської діяльності (Додаток до журналу "Вісник Національного банку України"), 2001. — № 1. — С. 3 — 46 (зі змінами та доповненнями).

  3. Закон України "Про іпотечне кредитування, операції з консолідованим іпотечним боргом та іпотечні сертифікати" від 19.06.2003 № 979-ІУ (зі змінами та доповненнями).

  4. Закон України "Про Національний банк України" від 20.05.1999 № 679-ХІУ (зі змінами та доповненнями).

  5. Закон України "Про обіг векселів в Україні" від 05.04.2001 № 2374-ІП (зі змінами та доповненнями).

  6. Закон України "Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю" від 19.06.2003 № 978-ІУ (зі змінами та доповненнями).

  7. Інструкція про касові операції в банках України, затверджена постановою Правління НБУ від 14.08.2003 № 337 (зі змінами та доповненнями).

  8. Інструкція "Про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті", затверджена постановою Правління НБУ від 21.01.2004 № 22 (зі змінами та доповненнями).

  9. Інструкція про переміщення валюти України, іноземної валюти, банківських металів, платіжних документів, інших банківських документів і платіжних карток через митний кордон України, затверджена постановою Правління НБУ від 12.07.2000 № 283 (зі змінами та доповненнями).

  10. Ковбасюк М.Р. Економічний аналіз діяльності комерційних банків і підприємств: навч.посіб./ М.Р.Ковбасюк.- К.: Скарби, 2001. – 336 с.

  11. Методика розрахунку економічних нормативів регулювання діяльності банків в Україні (до Інструкції про порядок регулювання діяльності банків в Україні), схвалена постановою Правління НБУ від 11.04.2005 № 125 (зі змінами та доповненнями).

  12. Рибіна Л.О. Безготівкові розрахунки / Л.О. Рибіна. – Суми : Довкілля, 2002. – 236 с.

  13. Цивільний кодекс України від 16.01.2003 № 435-ІУ (зі змінами та доповненнями).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]