Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ФИНАНСИ.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
19.05.2015
Размер:
27.6 Кб
Скачать

Тема 10. Фінансовий менеджмент

Сутність фінансового менеджменту. Мета фінансового менеджменту. Система основних задач, спрямованих на реалізацію головної мети фінансового менеджменту.

Функції фінансового менеджменту: як управлінської системи та як спеціальної області управління підприємством. Стратегічний та оперативно-тактичний фінансовий менеджмент. Механізм реалізації фінансового менеджменту.

Цілі і задачі управління фінансами підприємства, Фінансовий механізм підприємства. Фінансова політика підприємства. Фінансові важелі, стимули і санкції.Апарат управління фінансами. Функції фінансової дирекції. Завдання і обов’язки фінансового персоналу. Функції фінансового менеджера:

Інформаційна база управлінський рішень. Методологія прийняття управлінських фінансових рішень.

Загальні положення до написання контрольної роботи

Контрольна робота є однією із форм перевірки знань студентів заочної форми навчання які були отримані ними шляхом самостійного вивчення дисципліни „Фінанси”. Кожне завдання контрольної роботи включає в себе два теоретичних питання та одне практичне.

Варіант контрольної роботи студент обирає за двома останніми цифрами залікової книжки.

Контрольна робота повинна бути належним чином оформлена. На титульному листі необхідно вказати дисципліну, з якої виконана контрольна робота; факультет, курс, група, прізвище та ініціали студента (зразок).

Оскільки дисципліна „Фінанси” розглядає переважно теоретичні аспекти, то при оцінці якості виконання контрольної роботи будуть враховуватись проблемні і дискусійні мотиви, наведені студентом при відповіді на питання.

У тексті контрольної роботи три питання плану повинні бути обов’язково виділені.

Відповіді на питання повинні бути чіткими і мати посилання на відповідні літературні джерела або матеріали практичного характеру (в квадратних дужках [...]), а також з чітким розмежуванням параграфів, що допомагає студентові розділити матеріал на логічні частини, бачити зв’язок між ними, не допустити повторів, краще засвоїти матеріал теми.

У кінці контрольної роботи студент повинен записати використану літературу, якою він користувався для написання даної контрольної роботи. Список використаної літератури обов’язковий і повинен містити не менше семи використаних джерел. Оформлення списку літературних джерел повинно відповідати вимогам вищої школи.

Після списку використаної літератури ставиться підпис автора і дата виконання роботи.

Обсяг контрольної роботи не повинен перевищувати 25 – 30 сторінок формату А4.

Своєчасно виконану контрольну студент здає на кафедру за десять днів до початку екзаменаційної сесії, на перевірку. Уразі негативної рецензії вона повертається на доопрацювання, після чого виконується повторно і знову подається на перевірку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]