Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
37
Добавлен:
08.08.2013
Размер:
4.47 Mб
Скачать

Зміст

Вступ 4

1. Синтез комбінаційних схем в базисі 6

    1. 1.1 Синтез комбінаційних схем на мультиплексорах 11

1.2 Індикація 14

2. Автомат з пам'яттю 15

2.1 АП2-лічильник 5 разрядный оберненого рахунку 16

2.2 Реверсивний регистзсуву по М=13 19

3. Опис структурної схеми пристрою, що розроблявся 24

4. Висновок 25

5. Список літератури26

Вступ

Так як, ми в своєму житті контактуємо з багатьма електроприладами,в деякій мірі нам необхідно зрозуміти й знати як вони працюють й які внутрішні процеси там відбуваються. Значення цифрової техніки дуже важливе, у наш час нас оточують безліч дискретних приладів які дуже складні ,і які роблять наше життя більш різноманітним та більш практичним. Як приклад розглянемо новинку в області передачі кольору.

Компанія НР представила нову технологію HP DreamColor, що представляє першу у світі комплексну систему стабілізації передачі кольору при роботі з широким спектром цифрових друкованих пристроїв. Одним з перших принтерів HP, у яких застосовуються технології HP DreamColor, став професійний широкоформатний фотопринтер HP Desіgnjet Z3100ps GP. Цього року HP планує постачити підтримкою технологій HP DreamColor широкий діапазон пристроїв, включаючи принтери, персональні комп'ютери й монітори.

Крім того, компанія HP представила 12 нових продуктів, технологій і послуг у сфері цифрової фотографії, в черговий раз продемонструвавши своє прагнення до того, щоб зробити світ цифрової фотографії ще більш зручним і чудовим. Серед цих новинок цифрова камера HP Photosmart R837 - перша камера у світі, що дозволяє підписувати фотографії безпосередньо в камері, що значно спрощує їхню систематизацію й пошук в Wіndows Vіsta™.

Технологія HP DreamColor дозволяє спростити вирівнювання квітів на різних пристроях і забезпечують автоматичне калібрування для досягнення стабільної передачі кольору при печаті всіляких матеріалів від фотографій до маркетингових брошур і плакатів.

На виставці PMA 2007 компанія HP представила ці технології в новому професійному фотопринтері HP Desіgnjet Z3100ps GP .У принтері HP Desіgnjet Z3100ps GP застосовується 12-кольорова система печаті з чорнилом HP Vіvera на пігментній основі, які при печаті на всіляких носіях не вицвітають протягом більше 200 років.

HP Desіgnjet Z3100ps GP - єдиний професійний фотопринтер у світі, з внутрішнім спектрофотометром. Крім цього, дана модель може похвастатися внутрішнім растровим процесором Adobe PS3/PDF, що дозволяє значно спростити висновок матеріалів в растр і керування кольорами в багатопотребницькому середовищу. Рішення HP Advanced Profіlіng, що також входить у комплект поставки принтера, постачено системою калібрування моніторів, засобами керування кольором і функцією автоматичного створення профайлов ІCC.

Компанія HP оголосила про випуск професійного сатинованого

фотопаперу HP в аркушах формату B /A3 і рулонах 1118 мм x 15,2 м. Цей фотопапір ідеально підходить для печаті фотографій музейної якості з яскравими й живими кольорами. Новий професійний фотопапір, що поповнює й без того багаті асортименти звичайного й художнього фотопаперу HP,відрізняється винятковою стійкістю до вицвітання й загальної стійкісті зображення, особливо якщо для печатки використаються чорнило HP Vіvera напигментній основі.

Цифрова камера із трьома унікальними нововведеннями: системою ретушування "ідеальна особа", системою позначки фотографій для Vіsta і системою усунення ефекту світних очей у домашніх вихованців На PMA 2007 компанія HP представила першу у світі цифрову камеру з убудованою системою ретушування: HP Photosmart R837. Ця система ретушування дозволяє усувати дефекти на обличчі людей на фотографіях.

Інша унікальна новинка дозволяє усувати ефект світних очей, що часто виникає при фотографуванні домашніх тварин. Нарешті, дана камера дозволяє підписувати фотографії у форматі, сумісному з функціями систематизації й пошуку документів операційної системи Mіcrosoft Wіndows Vіsta™. Результати роботи цих унікальних систем легко оцінити на яскравому тридюймовому дисплеї з кутом огляду 170° й автоматичним регулюванням яскравості залежно від умов висвітлення.

Крім того, компанія HP представила дві нові цифрові камери серії M - M437 і М537 з високою розв'язною здатністю.

Всі нові цифрові камери підтримують Mіcrosoft Wіndows Vіsta™ і постачені стандартним набором технологій HP Real Lіfe, включаючи провідну систему усунення ефекту червоних очей , пакет HP Desіgn Gallery і систему стабілізації HP steady photo, що запобігає розмивання фотографій.

www.hp.ru.

1 Синтез комбінаційних схем.

Комбінаційна схема – схема, що складається з дискретних елементів.Дискретні елементи – сукупність радіоелектричних компонентів сприймаючих сигнали «0» або «1» і що проводять яке-небудь перетворення.

1.1 Синтез комбінаційних схем в базисі.

Функції алгебри логіки та їх основні властивості.

Поняття функції алгебри логіки (ФАЛ) є базовим у алгебрі логіки — математичному апараті, який використовується для опису умов функціонування, а також при перетворенні структур дискретних автоматів

Бульова алгебра базується на кількох аксіомах, з яких одержують основні закони для перетворень ФАЛ. Кожна аксіома може бути представлена у двох формах, що пов'язано із принципом дуальності (двоїстості) логічних операцій, згідно з яким операції кон'юнкції (логічного множення) та диз'юнкції (логічного складання) дозволяють взаємну заміну, якщо одночасно замінити логічну 1 на 0, 0 на 1, знак "+" на "•", а "•" на "+".

Закони бульової алгебри пов'язані з аксіомами, а також мають дві форми виразів: для кон'юнкції та диз'юнкції.

У практиці перетворювання логічних формул існує чіткий порядок виконання дій. У разі відсутності у виразі дужок першими повинні виконуватися операції інверсії (заперечення), потім — операції кон'юнкції (логічного множення) і останніми — операції диз'юнкції (логічного складання).

Метод карт Карно.

При розв'язанні задач мінімізації ФАЛ, які залежать від невеликої кількості змінних (і<6), знаходять широке застосування графічні методи. Найбільш поширеним серед них є метод карт Карно.

Карта Карно являє собою двокоординатну таблицю, в якій кожній клітинці поставлені у відповідність набори значень змінних логічної функції.

Набори, подані сусідніми клітинками, відрізняються значенням тільки однієї змінної. Сусідніми вважаються дві клітинки, які знаходяться поряд, та розташовані у одному стовпці або рядку. Нижня клітинка у будь-якому стовпці є сусідньою по відношенню до верхньої клітинки того ж стовпця, а права клітинка будь-якого рядка є сусідньою відносно лівої клітинки того ж рядка.

Властивість сусідства у карті Карно зручно використовувати для групування окремих одиничних наборів

у так звані "підкуби", або об'єднання з 2ⁿ одиничних наборів (n = 0,1,2,3,4,5,6).

Підкуби утворюються з метою виключення однієї, двох або кількох змінних одиничного набору, бо при склеюванні кон'юнктивних термін, які входять в будь-який підкуб, здійснюється виключення однієї або кількох змінних.

Утворення підкубів для отримання мінімального значення функції проводиться за таким правилом:

1)утворити двоклітинкові підкуби з наборів, які мають тільки одного сусіда;

2)із наборів, що залишились, утворити підкуби максимального розміру (величини), які не перетинаються (якщо це можливо);

3)із наборів, що залишились, утворити підкуби максимального розміру (величини), які перетинаються;

4)із наборів, які не мають жодного сусіда, утворити одноклітинкові підкуби;

5)закінчити утворення підкубів, якщо всі набори задіяні.

Порядок синтезу комбінаційних схем.

У пристроях залізничної автоматики та телемеханіки, обчислювальної техніки, в тому числі у мікропроцесорах, існує багато комбінаційних схем. Під комбінаційними схемами розуміють логічні схеми, сигнал на виході яких у кожний момент часу визначається комбінацією вхідних сигналів у той же момент часу.

Синтез комбінаційних схем полягає у визначенні таких способів поєднання деяких найпростіших схем, названих логічними елементами, при яких побудований пристрій реалізує поставлену задачу з перетворення вхідної двійкової інформації.Синтез комбінаційних схем поділяють на 4 етапи:

1.Утворення таблиці істинності для ФАЛ, яка описує роботу проектованої логічної схеми(Табл.1)

2.Утворення математичної формули для ФАЛ, що описує роботу схеми, яку синтезують, у вигляді ДЦНФ або ДКНФ

3. Аналіз отриманої ФАЛ з метою побудови різних варіантів її математичного виразу, та зна­ходження найкращого з них у відповідності з тим чи іншим критерієм. На цьому етапі здійснюється мінімізація ФАЛ.

4. Утворення функціональної (логічної) схеми пристрою з елементів, які складають вибраний базис.

Функцію яку необхідно синтезувати в даній курсовій роботі задана числовим способом F={3,7,8,9,12,13,14,19,23,24,25,28,29,30}x1x2x3x4x5

Табл.1

Рис.1

Рис.2

Перетворимо Fмднф,Fмкнф в базис «І-НЕ:»

Для побудови схеми з шиною треба перетворити функції:

Соседние файлы в папке ПОРОЩАЙ ВАЛЕРИЙ
  • #
    08.08.2013337.92 Кб33ИНДИКАЦИЯ В.ПОРОЩАЙ.vsd
  • #
    08.08.20134.47 Mб37Порощай.doc
  • #
    08.08.2013409.09 Кб35Схема АП2.vsd