Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
44
Добавлен:
08.08.2013
Размер:
5.81 Mб
Скачать

Міністерство транспорту та зв’язку України

Українська державна академія залізничного транспорту

Кафедра СКС

КЕРОВАНА СХЕМА РОЗПІЗНАВАННЯ

ПОСЛІДОВНОСТІ ІМПУЛЬСІВ

Пояснювальна записка і розрахунки

до курсового поекту з дисципліни

“Цифрова електроніка та мікросхемотехніка”

КПА.411.00.00

Перевірив ст.викладач

Л.В.Бушевська

Розробив студент

групи 3 – ІІ – АТЗ,

спеціальність 6.092507

В.О.Волобуєва

2

008

Завдання 59 А

до курсового проекту з “Електроніки та мікросхемотехніки”

(розділ “Теорія дискретних пристроїв”)

студент Волобуєва Владислава Олегівна

група 3 – II -АТЗ

дата отримання завдання 15 жовтня 2007 року

термін виконання завдання 24 квітня 2008 року

Тема проекту

__________________________________________________________

Початкові дані:

1. Комбінаційні схеми

1.1._____________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

1.2. Базиси: І-НІ; АБО-НІ; І-АБО-НІ;

комутатори : К4-1, К8-1, К16-1,

шифратори та дешифратори.

2. Автомати із пам'яттю

2.1._________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

2.2. Тригери: D, RS, , JK

додаткові елементи: І, АБО, НІ, І-НІ, АБО-НІ;

шифратори та дешифратори.

3. Індикація: світлодіоди, семисегментний індикатор;

адреса та зміст індикаційних повідомлень:

Зміст

Вступ……………………………………………………………………………4

1 Синтез комбінаційних схем…………………………………………………6

1.1. Синтез комбінаційних схем у базисах…………………………………...9

1.2. Синтез комбінаційних схем на мультиплексорах……………………....13

1.3. Індикація…………………………………………………………………..19

2. Автомати з пам’яттю……………………………………………………….24

2.1 Реверсивний лічільник,працюючий в коді Грея с М=14 (АП1)………..24

2.2. Реверсивний чотирьох розрядний регістр зсуву (АП2)………………...32

2.3. Синхронний автомат з пам`яттю (АП3)………………………………....39

3. Структурна схема дискретного пристрою………………………………...46

Висновок………………………………………………………………………. 48

Список використаних джерел………………………………………………... 49

Додаток А………………………………………………………………………50

Додаток Б……………………………………………………………………….51

Додаток В……………………………………………………………………….52

Вступ

Цифрові технології усе глибше проникають у наше життя, перетворюючись в елемент повсякденного способу життя багатьох людей, збагачуючи її й надаючи нові можливості. Сучасне життя диктує свої правила, людство безупинно у своєму розвитку. Ми живемо на більших швидкостях: швидко думаємо, швидко приймаємо рішення, швидко діємо. На життя одного покоління тепер доводиться стільки відкриттів і винаходів, скількох раніше вистачило б з лишком на кілька сторіч. Воістину наше століття - вік розумних речей. Щодня ми зустрічаємо черговою технічною новинкою. Цифрова відеокамера, фотоапарат, мобільний телефон, ноутбук, холодильник, мікрохвильова піч, РК- або плазмовий телевізор... Це не просто помічники по господарству, це частина нашого життя й нашого будинку. І, уже зараз, ми просто не можемо уявити наше життя без елементів цифрової електроніки.

Розглянемо такий пристрій як SanDіsk Sansa Shaker. Унікальні гаджети (пристрої), такі як SanDіsk Sansa Shaker, у Європі й Америці користуються особливою популярністю.

Неповторний по своїй природі плеєр стане, мабуть, одним з найбільш доступних портативних музичних програвачів. Але при цьому розроблювачам удалося зробити його досить цікавим, навіть при відсутності дисплея. Зовні пристрій нагадує небагато зім'яту банку Cola, але істотно зменшену в розмірах. Виробник запропонував ще й кілька варіантів оформлення свого продукту, тому вибрати підходящий колір праці не складе. Найпростіша начинка моделі розрахована винятково на використання для програвання звуку, і ні про який додатковий мультимедійний контент мови бути не може. Така особливість дозволить зробити плеєр якщо не самим, то одним з найбільш популярних.

Розроблювачам удалося придумати й особливу систему керування пристроєм. Не дарма воно названо Shaker. Сторонні перехожі явно будуть здивовані, коли побачать, що для перемикання треку людина струшує свій плеєр. Працює чудо музичної електроніки від однієї мініатюрної батарейки, а як пам'ять використає картку формату SD. Від звичайної батарейки Sansa Shaker може протриматися порядку 15 годин, а от яка кількість музичного вмісту буде зберігатися в його

пам'яті, залежить тільки від користувача. Зрозуміло, на корпусі все-таки є деякі кнопки для керування відтворенням, але користуватися ними набагато менш цікаво, чим можливістю струснути мультимедійний пристрій новітнього зразку.

Також можемо розглянути таку цифрову новинку як ароматний телефон. Недовго нам залишилося чекати чергового мобільного фітча: компанія Motorola пообіцяла випустити смачно пахнущий мобільний телефон. Як стала відомо, зовсім недавно компанія Motorola запатентувала новий тип мобільного телефону, що умовно можна назвати "запахофон" або "смеллофон" (smеllорhоnе). Як стає зрозуміло з назви, основна особливість такого мобільного телефону - можливість видавати запахи. А механізм роботи цього пристрою досить простий: батарея телефону розігріває змінну ароматичну пластинку до 54 градусів по Цельсію, у результаті чого виділяється приємний аромат. Хто ж цільова аудиторія настільки екстравагантного пристрою? У першу чергу, на думку розроблювачів, це люди, що звикли до певного мікроклімату в будинку або на роботі й випробують незручності, через недолік "свого" запаху в дорозі. Можливо, зараз ця концепція телефону виглядає дивно, але напевно в компанії Motorola є вагомі причини думати, що продукт буде користуватися попитом. Що ж, почекаємо офіційних заяв.

Соседние файлы в папке Волобуева В.О
  • #
    08.08.2013919.04 Кб37Додаток А.vsd
  • #
    08.08.2013432.13 Кб36Додаток Б.vsd
  • #
    08.08.2013311.3 Кб37Додаток В.vsd
  • #
    08.08.20135.81 Mб44Курсовой.doc