Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова.docx
Скачиваний:
36
Добавлен:
17.05.2015
Размер:
72.87 Кб
Скачать

2 Функціональне призначення

Метою курсової роботи було:

а) дослідження можливостей застосування електронно-обчислювальних машин у якості пристрою керування технологічними процесами, тому було розглянуто: історію виникнення ЕОМ, їх класифікацію та основні види;

б) засвоєння теоретичних і практичних навичок для написання програм на мові С.

В курсовій роботі розроблена програма, в якій обчислюються площі основних геометричних фігур. Користувач обирає площу якої фігури потрібно обчислити та вводить необхідні дані з клавіатури. Програма не є складною у експлуатації, тому при її використанні не мають виникати труднощі.

3 Аналіз та обгрунтування вибору метода вирішення задачі

При розробці курсової роботи основною метою було створити програму,яка обчислює площі основних геометричних фігур шляхом введення користувачем вибраної фігури і необхідних даних для обчислень.

Дана програма була написана на мові С - універсальна мова програмування, на додаток до якої розроблений набір різноманітних бібліотек, тому вона дозволяє вирішити практично будь-яку задачу програмування. Незважаючи на її низькорівневі можливості, мова проектувалася для машинно-незалежного програмування. Сумісна зі стандартами та машинно-незалежно написана мовою C програма, може легко компілюватися на великій кількості апаратних платформ та операційних систем з мінімальними змінами. Мова стала доступною для великої кількості платформ, від вбудованих мікроконтролерів до суперкомп'ютерів.

На мові С можна писати високоефективні програми, у тому числі ОС, драйвери і т.п. Одним із плюсів цієї мови є можливість прямолінійної реалізації компіляції, використовуючи простий компілятор. В мові С виконуваний код міститься у функціях. Параметри функції завжди передаються за значеннями. Мова С не вимагає додаткового часу на виконання перевірок різноманітних умов, які ніколи не відбудуться у правильно написаній програмі, а забезпечує простий, прямий доступ до адреси будь якого об'єкта (наприклад, карти пам'яті, пристрою контролю регістрів), вираження її джерельного коду може бути переведене у вигляд простої, примітивної машинної операції.

4 Обгрунтування та опис структур даних, вхідних та вихідних форм

#include<stdio.h> - підключення стандартної бібліотеки вводу-виводу;

#include<math.h> - підключення бібліотеки математичних операцій;

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]