Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лабораторні роботи по програмуванні(14 лаб).doc
Скачиваний:
77
Добавлен:
16.05.2015
Размер:
1.43 Mб
Скачать

Завдання 1

Варіант 1. Виконати завдання для даних типу char з використанням ітератора.

Варіант 2. Виконати завдання для даних типу char без використання ітератора.

Варіант 3. Виконати завдання для даних типу int з використанням ітератора.

Варіант 4. Виконати завдання для даних типу int без використання ітератора.

Варіант 5. Виконати завдання для даних типу float з використанням ітератора.

Варіант 6. Виконати завдання для даних типу float без використання ітератора.

Варіант 7. Виконати завдання для даних типу long з використанням ітератора.

Варіант 8. Виконати завдання для даних типу long без використання ітератора.

Варіант 9. Виконати завдання для даних типу double з використанням ітератора.

Варіант 10. Виконати завдання для даних типу double без використання ітератора.

При розробки класу та програми виконати таку послідовність дій:

  • описання об’єкту класу;

  • ініціалізацію VECTORу;

  • виведення VECTORу;

  • сортування VECTORу;

  • виведення VECTORу;

  • визначення на кожному кроці поточного розміру VECTORу;

  • доповнення з заданої позиції у VECTOR;

  • видалення з заданої позиції у VECTOR;

  • сортування VECTORу;

  • виведення VECTORу.

Завдання 2

          1. Варіант 1

В одномірному масиві, що складається з n елементів, обчислити: суму негативних елементів масиву; добуток елементів масиву, розташованих між максимальним і мінімальним елементами. Упорядкувати елементи масиву по зростанню.

          1. Варіант 2

В одномірному масиві, що складається з n елементів, обчислити: суму позитивних елементів масиву; добуток елементів масиву, розташованих між максимальним по модулі і мінімальним по модулі елементами. Упорядкувати елементи масиву по убуванню.

          1. Варіант 3

В одномірному масиві, що складається з n цілих елементів, обчислити: добуток елементів масиву з парними номерами; суму елементів масиву, розташованих між першим і останнім нульовими елементами. Перетворити масив таким чином, щоб спочатку розташовувалися всі позитивні елементи, а потім — усі негативні (елементи, рівні 0, вважати позитивними).

          1. Варіант 4

В одномірному масиві, що складається з n елементів, обчислити: суму елементів масиву з непарними номерами; суму елементів масиву, розташованих між першим і останнім негативними елементами. Стиснути масив, видаливши з нього всі елементи, модуль яких не перевищує 1. Елементи, що звільнилися в кінці масиву, заповнити нулями.

          1. Варіант 5

В одномірному масиві, що складається з n елементів, обчислити: максимальний елемент масиву; суму елементів масиву, розташованих до останнього позитивного елемента. Стиснути масив, видаливши з нього всі елементи, модуль яких знаходиться в інтервалі [a,b]. Елементи, що звільнилися в кінці масиву, заповнити нулями.

          1. Варіант 6

В одномірному масиві, що складається з n речовинних елементів, обчислити: мінімальний елемент масиву; суму елементів масиву, розташованих між першим і останнім позитивними елементами. Перетворити масив таким чином, щоб спочатку розташовувалися всі елементи, рівні нулю, а потім — всі інші.

          1. Варіант 7

В одномірному масиві, що складається з n цілих елементів, обчислити: номер максимального елемента масиву; добуток елементів масиву, розташованих між першим і другим нульовими елементами. Перетворити масив таким чином, щоб у першій його половині розташовувалися елементи, що стояли в непарних позиціях, а в другій половині — елементи, що стояли в парних позиціях.

          1. Варіант 8

В одномірному масиві, що складається з n елементів, обчислити: номер мінімального елемента масиву; суму елементів масиву, розташованих між першим і другим негативними елементами. Перетворити масив таким чином, щоб спочатку розташовувалися всі елементи, модуль яких не перевищує 1, а потім — всі інші.

          1. Варіант 9

В одномірному масиві, що складається з n елементів, обчислити: максимальний по модулю елемент масиву; суму елементів масиву, розташованих між першим і другим позитивними елементами. Перетворити масив таким чином, щоб елементи, рівні нулю, розташовувалися після всіх інших.

          1. Варіант 10

В одномірному масиві, що складається з n цілих елементів, обчислити: мінімальний по модулю елемент масиву; суму модулів елементів масиву, розташованих після першого елемента, рівного нулю. Перетворити масив таким чином, щоб у першій його половині розташовувалися елементи, що стояли в парних позиціях, а в другій половині — елементи, що стояли в непарних позиціях.

          1. Варіант 11

В одномірному масиві, що складається з n елементів, обчислити: номер мінімального по модулю елемента масиву; суму модулів елементів масиву, розташованих після першого негативного елемента. Стиснути масив, видаливши з нього всі елементи, величина яких знаходиться в інтервалі [a,b]. Елементи, що звільнилися в кінці масиву, заповнити нулями.

          1. Варіант 12

В одномірному масиві, що складається з n елементів, обчислити: номер максимального по модулю елемента масиву; суму елементів масиву, розташованих після першого позитивного елемента. Перетворити масив таким чином, щоб спочатку розташовувалися всі елементи, ціла частина яких лежить в інтервалі [a,b], а потім — всі інші.

          1. Варіант 13

В одномірному масиві, що складається з n елементів, обчислити: кількість елементів масиву, що лежать у діапазоні від А до В; суму елементів масиву, розташованих після максимального елемента. Упорядкувати елементи масиву по зменшенню модулів елементів.

          1. Варіант 14

В одномірному масиві, що складається з n елементів, обчислити: кількість елементів масиву, рівних 0; суму елементів масиву, розташованих після мінімального елемента. Упорядкувати елементи масиву по зростанню модулів елементів.

          1. Варіант 15

В одномірному масиві, що складається з n елементів, обчислити: кількість елементів масиву, великих З; добуток елементів масиву, розташованих після максимального по модулю елемента. Перетворити масив таким чином, щоб спочатку розташовувалися всі негативні елементи, а потім — усі позитивні (елементи, рівні 0, вважати позитивними).

          1. Варіант 16

В одномірному масиві, що складається з n елементів, обчислити: кількість негативних елементів масиву; суму модулів елементів масиву, розташованих після мінімального по модулю елемента. Замінити всі негативні елементи масиву їхніми квадратами й упорядкувати елементи масиву по зростанню.

          1. Варіант 17

В одномірному масиві, що складається з n цілих елементів, обчислити: кількість позитивних елементів масиву; суму елементів масиву, розташованих після останнього елемента, рівного нулю. Перетворити масив таким чином, щоб спочатку розташовувалися всі елементи, ціла частина яких не перевищує 1, а потім — всі інші.

          1. Варіант 18

В одномірному масиві, що складається з n елементів, обчислити: кількість елементів масиву, менших З; суму цілих частин елементів масиву, розташованих після останнього негативного елемента. Перетворити масив таким чином, щоб спочатку розташовувалися всі елементи, що відрізняються від максимального не більше ніж на 20%, а потім — всі інші.

          1. Варіант 19

В одномірному масиві, що складається з n елементів, обчислити: добуток негативних елементів масиву; суму позитивних елементів масиву, розташованих до максимального елемента. Змінити порядок проходження елементів у масиві на зворотний.

          1. Варіант 20

В одномірному масиві, що складається з n елементів, обчислити: добуток позитивних елементів масиву; суму елементів масиву, розташованих до мінімального елемента. Упорядкувати по зростанню окремо елементи, що стоять на парних місцях, і елементи, що стоять на непарних місцях.