Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

ЦЗ 13м

.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
16.05.2015
Размер:
237.57 Кб
Скачать

ВИСНОВКИ

При дії ударної хвилі завод є нестійким, так як можливі слабкі руйнування виробничої будівлі, стелажів, а також сильні руйнування стрічних конвеєрів. Перераховані елементи є найбільш уразливими в умовах дії ударної хвилі і тому потребують покращення.

З метою підвищення стійкості роботи заводу в умовах дії ударної хвилі необхідно вжити наступні заходи: підвищити стійкість виробничої будівлі, цього можливо досягти за рахунок додаткових рамних конструкцій; закрити уразливі вузли стрічних конвеєрів захисними кожухами; міцно закріплювати верстати та стелажі на фундаменті; розміщувати цінне та чутливе обладнання в захищених приміщеннях.

Оскільки максимальне очікуване значення світлового імпульсу більше, ніж границя стійкості об'єкта Uсв.мах > Uсв гр., то завод є нестійким в роботі в умовах дії світлового випромінювання. Існує ймовірність виникнення пожеж на об'єкті. Щільність забудов становить 30%, а ступінь вогнестійкості споруд - ІІ, тому можливе розповсюдження пожеж. Для того щоб уникнути виникнення та поширення пожеж, потрібно підвищити стійкість роботи об'єкта.

Найбільш небезпечними в пожежному відношенні елементами заводу є дах покритий руберойдом та світлі вікна й двері з дерева. Для того щоб покращити умови необхідно підвищити стійкість перекриття. Цього можна досягнути шляхом заміни покриття даху не руберойдом, а черепицею.

Виробнича та адміністративна будівлі заводу є нестійкими в умовах дії іонізуючих випромінювань. Для підвищення стійкості роботи заводу рекомендується провести наступні заходи: розробити режими радіаційного захисту персоналу та устаткування в умовах радіоактивного зараження та введення його в дію; забезпечити персонал ЗІЗ; забезпечити захист джерел продуктів харчування, питної води; підвищити ступінь герметизації всіх приміщень; підготувати систему вентиляції до роботи в режимі очищення повітря від радіоактивного пилу.

РЕА є стійкою в роботі за умов дії іонізаційного опромінення. РЕА нестійка в умовах дії електромагнітного імпульсу. Так як РЕА нестійка в роботі, то необхідно провести заходи для підвищення її стійкості. Одним з найголовніших та найефективніших заходів у цьому випадку буде екранування системи та її елементів. Застосування металевого екрану товщиною 0,09 см забезпечить надійність роботи РЕА.

При розрахунку режимів радіаційного захисту персоналу було розроблено роботи чергових змін у разі НС.