Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit 23_03_14.doc
Скачиваний:
54
Добавлен:
16.05.2015
Размер:
348.16 Кб
Скачать

Тема 1. Загальна системна характеристика підприємства

1.1. Загальна характеристика підприємства

Ресторан «Міленіум» – підприємство ресторанного господарства з широким асортиментом страв складного приготування, включаючи замовлені і фірмові, винно-горілчані, тютюнові і кондитерські вироби, з високим рівнем обслуговування в поєднанні з організацією дозвілля. Ресторан належить до класу «люкс». Обслуговування в ресторані є послугою з виготовлення, реалізації і організації споживання широкого асортименту страв і виробів складного виготовлення з різних видів сировини, промислових товарів, винно-горілчаних виробів, що надається кваліфікованим виробничим і обслуговуючим персоналом в умовах підвищеної комфортності та матеріально-технічного оснащення. Деякі ресторани спеціалізуються на приготуванні страв національної кухні та кухні таких країн.

Ресторан надає споживачам, як правило, обіди і вечері, а при обслуговуванні учасників конференцій, семінарів, нарад – повний раціон харчування. Підприємство організовує також обслуговування банкетів різних видів, тематичних вечорів, надаються населенню додаткові послуги: послуга офіціанта вдома, замовлення і доставка споживачам кулінарних, кондитерських виробів, у тому числі в банкетному виконанні; бронювання місць в залі ресторану та ін.

Обслуговування споживачів здійснюється метрдотелями, офіціантами. Ресторан обслуговує іноземних туристів, тому офіціанти володіють іноземною мовою в обсягу, необхідному для виконання своїх обов'язків.

Ресторан має окрім звичайної вивіски має світлову. Для оформлення залу і приміщень використані вишукані і оригінальні декоративні елементи (світильники, драпіровки та ін.). У торговому залі розташований танцмайданчик. Для створення оптимального мікроклімату в торговому залі є система кондиціонування повітря з автоматичним підтриманням оптимальних параметрів температури і вологості. Меблі в ресторані підвищеної комфортності, відповідно до інтер'єру приміщення; столи мають м'яке покриття. Підвищені вимоги висуваються до посуду і приборів. Застосовується посуд з мельхіору, нейзильберу, неіржавіючої сталі, фарфоро-фаянсовий з монограмою або художнім оздобленням, кришталевий, художньо оформлений з видувного скла.

Ресторан «Міленіум» радо зустрічає гостей у мальовничому куточку міста Мукачева. Ресторан розпочав свою роботу в 2006 році, про що свідчить ліцензія (додаток А), свідоцтво про державну реєстрацію (додаток Б), свідоцтво про реєстрацію платника податків (додаток В). Адреса підприємства: м. Мукачево, вул. Ужгородська, 2А. Форма власностi приватна. Капітал підприємства розділяється між двома власниками. За класифікацією видів економічної діяльності до ресторану відноситься пункт 55.30.1 (додаток Г). Дочiрнiх підприємств, представництв, фiлiй та iнших відокремлених пiдроздiлiв не створювалось. Метою ресторану є одержання максимального прибутку в процесі виробництва і реалізації продукції, надання послуг.

Ресторан працює як одноосібне товариство, зареєстроване на Петьовку Тетяну Василівну (додаток Б).

Ресторан «Міленіум» розташований у центрі міста Мукачево на берегу річки Латориця. Поряд немає ніяких підприємств, які могли б шкідливо впливати на роботу ресторану. При центральному вході розташована паркова, яка займає одне з важливих місць при прийомі клієнтів. Чистота даної парковки постійно підтримується.

Для атмосферних опадів на території підприємства передбачені стічні системи.

Ресторан має другий вихід, що виводить на набережну, по якій приємно прогулятися літнім вечором.

Від особистих і ділових якостей керівників та спеціалістів, їх кваліфікаційного рівня, залежить якість прийнятих управлінських рішень та результати їх реалізації, тому можна сказати, що кадровий потенціал підприємств харчування визначає рівень ефективності функціонування їх господарської системи. Кадри підприємства харчування – це основний інструмент, за допомогою якого можна досягти успіху.

Чисельний склад персоналу ресторану «Міленіум» – 34 працівників.

Перелік посад: власник, директор, кухар, помічник кухаря, мангальщик, посудомийка, офіціант, адміністратор, прибиральниця, бухгалтер.

Організаційна структура ресторану «Міленіум» (додаток Д).

Ресторан пропонує:

  • Страви європейської та української кухонь;

  • Дитячі Дні народження;

  • Фуршети, ювілеї, весілля;

  • Презентації, ділові зустрічі;

  • Бізнес ланч;

  • Літня тераса;

  • Паркова для машин.

Ресторан має продуману комунікаційну стратегію і підтримує зв’язки з клієнтурними групами, контактними аудиторіями і широкою громадськістю. Одним з основних складових елементів системи просування є реклама. Грамотна й ефективна реклама здатна підтримати його добру репутацію, сприяти продажам, зробити його відомим для широкого кола громадськості.

Ресторан «Міленіум» має свій сайт в мережі Інтернет, адреса якого www.mileniym.com На сайті розміщено інформацію про діяльність підприємства. Під час проведення опитування туристів з’ясувалося, що вони отримали інформацію про ресторан саме з сайту.

Для залучення більш широкого кола клієнтів в ресторані проводяться різні акції, наприклад, страва вихідного дня – бограч на вогні. На підприємстві діє система попередніх замовлень. Постійні клієнти мають дисконтну картку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]