Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Poyasnyuvalna_zapiska.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
16.05.2015
Размер:
658.94 Кб
Скачать

6 Техніко-економічні показники

Запроектований будинок – це житловий будинок, який розрахований на сім’ю яка налічує до 8 членів. Будинок розміщений на території яка займає площу у 372,75м2 . У будинку два сантехнічних вузли, один знаходиться на першому поверсі, на горищному поверсі в наявності ванни. На першому поверсі знаходяться кухня, їдальня, та вітальня. На горищному поверсі знаходиться три спальні та вітальня.

7 Інженерне обладнання

До інженерного обладнання будівлі відносяться: водопровід, каналізація, електропроводка, газопостачання і система опалення.

Електропостачання здійснюється від загальної електромережі напругою 220 В. Прокладання електропроводки в запроектованій будівлі здійснюється перед оштукатурюванням внутрішніх стін та перегородок і кріпиться за допомогою спеціальних кріпильних елементів до конструкцій будівлі. При необхідності проводиться свердління отворів під електропровід в стінах та перекриттях.

Каналізація будівлі підключена до центральної міської каналізаційної мережі.

Водопостачання здійснюється від загального водопроводу. Вода підводиться на кухні до змішувача і в санвузлі до змішувача та зливного бака. Також санвузол обладнаний активною системою вентиляції та пристроєм для відкачування повітря.

Газопостачання здійснюється від зовнішньої газової мережі, підводиться до газового опалювального котла, розташованого в котельній, газових колонок, газових камер, розташованих на кухні. Газові колонки призначені для підігріву води, що надходить в санвузол і на кухню.

Система опалення будівлі складається із труб і батарей опалення радіаторного типу, по яким циркулює вода, що нагрівається від котла, розташованого в котельній. Така система опалення називається центральною. Батареї опалення знаходяться по всіх приміщеннях і проходять вздовж зовнішніх стін будівель на обох поверхах.

ВИСНОВОК

Курсовий проект «Однооверховий житловий будинок в м. Вінниця» розроблений згідно із завданням. В проекті передбачений вітчизняний та зарубіжний досвід аналогічного проектування та будівництва, вивчення основних матеріалів по питаннях природно-кліматичного, функціонально-технічного, композиційно-будівельного характеру.

Під час роботи над проектом були розглянуті такі питання:

- об’ємно-планувальні рішення об’єкту;

- архітектурно-планувальні рішення;

- законструйовано монолітний залізобетонний фундамент, внутрішні та зовнішні стіни;

- розроблений генплан;

- виконано розрахунок огороджуючих конструкцій та перекриття;

- встановлено інженерне обладнання будинку.

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ:

  1. Будасов Б.В., Каминский В.П. Строительное черчение: Учеб. для вузов – 4-е изд.; перераб. и доп. – Москва: Стройиздат, 1990. – 464 с.

  1. Методичні вказівки до виконання курсового проекту №1 з дисципліни «Архітектура будівель»// Смоляк В.В., Очеретний В.П., Ковальський В.П. – Вінниця: ВНТУ, 2009. – 36 с.

  1. Захист від пожежі. Пожежна безпека об’єктів будівництва: ДБН В.1.1-7-2002 – [Чинний від 2003-05-01] – К.: Держбуд України, 2003. – 39 с.

  1. Житлові будинки. Основні положення: ДБН В.2.2-15-2005 – [Чинний від 2005-09-28] – К.: Державний комітет України з будівництва та архітектури, 2005. – 35 с.

  1. Теплова ізоляція будівель: ДБН В.2.6.-31:2006 – [Чинний від 2006-04-01] – К.: Міністерство будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України, 2006. – 73 с.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]