Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Архив2 / курсовая docx525 / Kursova_robota_Fesik_Mariyi_23MO.docx
Скачиваний:
15
Добавлен:
07.08.2013
Размер:
73.91 Кб
Скачать

3.2. Рекомендації щодо практичного застосування програми розвитку для конкретного менеджера

Практичне застосування будь-якої програми розвитку пов’язане з великою кількістю соціальних, економічних та психологічних проблем. Якщо не має можливості вирішити ці проблеми, треба їх дослідити та враховувати. Досліджувана програма розвитку для конкретного менеджера також передбачає виникнення перепон на шляху її втілення в життя. В цьому підрозділі ми розглянемо проблеми, які можуть виникнути при впровадженні даної програми розвитку. Ми виділили наступні проблеми: нераціональне використання ресурсів часу, відсутність можливості достатнього фінансування освіти, небажання менеджера працювати над собою, острах невдачі, поразки.

Далі ми розглянемо ці проблеми детальніше та запропонуємо шляхи їх вирішення.

Першою проблемою ми виділяємо нераціональне використання ресурсів часу, що спричиняє брак часу і відсутність можливості дотримання програми розвитку. Цю проблему можна вирішити за допомогою тайм менеджменту.

Тайм менеджмент це сукупність методик оптимальної організації для виконання поточних задач, проектів та календарних подій. Типовими підходами в управлінні часом є постановка пріоритетів, розбиття великих завдань та проектів на окремі дії та делегування іншим людям. До управління часом належать також методи впливу на мотивацію та контролю результатів. Головними допоміжними інструментами для управління часом є особистий календар, список поточних дій та список проектів. Також менеджер повинен правильно планувати свій час.

Другою проблемою є відсутність достатнього фінансування. Г. Степанько не має можливості отримувати другу додаткову освіту, а сучасна наукова література є недешевою. Можливістю вирішення цього питання є використання Інтернет ресурсів для пошуку необхідної літератури, відвідування бібліотек, семінарів відомих управлінців, бізнесменів, які досить часто влаштовуються в Києві для широкої аудиторії.

Третьою проблемою є небажання менеджера працювати над собою. Ця проблема є невід’ємно пов’язаною з життям кожною людини, але, нажаль, досі не існує єдиновірного рішення цього питання. Є декілька методик боротьби з небажанням працювати: порядок у робочому просторі, унормований режим сну, встановлення плану дій та контроль за часом, правильно визначенні цілі, система мотивації.

Четвертою проблемою ми виділяємо острах поразки. Цей психологічний процес інколи дуже сильно перешкоджає ефективному розвитку людини. Зазвичай йому передує негативний особистий досвід, чи досвід інших людей. Також причиною може бути стереотипне мислення. В цьому випадку, необхідно шукати першопричини цього страху, намагатися зрозуміти, що передує цьому психологічному стану. Головним у подоланні цієї перепони є впевненість у собі і оптимізм. Є багато методик і тренінгів, які розвивають позитивне мислення. Якщо людина буде бачити більше позитивних перспектив розвитку подій, вона вже не буде замислюватись про поразку.

Висновки до 3 розділу

У підрозділі 3.1 ми розробили алгоритм створення програми розвитку для конкретного менеджера та на його основі побудували програму розвитку для менеджера Г. Степанько. Виділивши основні проблеми розвитку

У підрозділі 3.2 ми дослідили проблеми, які можуть виникнути під час практичного застосування програми і розробили методи вирішення цих проблем.

Соседние файлы в папке курсовая docx525