Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка управление персоналом / методичка управление персоналом.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
05.08.2013
Размер:
180.74 Кб
Скачать

Розділ 1 мета і задачі контрольної роботи

Метою виконання даної контрольної роботи є закріплення знань теоретичного матеріалу, поглиблений розгляд ключових питань з окремих тем курсу “Управління персоналом”. Виконання завдань контрольної роботи передбачає використання теоретичних знань і практичних навичок, отриманих студентами під час вивчення дисциплін “Управління персоналом” та “Менеджмент”.

Основними задачами контрольної робот є:

  • закріплення знань, отриманих студентами під час вивчення лекційного курсу “Управління персоналом”;

  • набуття студентами практичних навичок самостійного літературного пошуку додаткової інформації, необхідної для виконання контрольної роботи;

  • досягнення студентами глибокого розуміння взаємозв’язків між політичними, економічними, технологічними процесами в людському суспільстві протягом його розвитку;

  • контроль якості самостійної роботи студентів, пов’язаної з вивченням та освоєнням основної і додаткової літератури.

Лише повне виконання всіх вище перелічених задач дозволить вважати мету роботи досягнутою.

Розділ 2 постановка завдань контрольної роботи, критерії її оцінювання

Варіанти завдань контрольних робіт наведено в додатку 1 до цих вказівок. Студент самостійно обирає варіант завдання відповідно до власного порядкового номера за списком студентів у академічному журналі.

Кожний варіант завдання включає до себе два теоретичних питання з “Управління персоналом” України та зарубіжних країн, на які слід дати розгорнуті та обґрунтовані відповіді.

Оцінюється робота на відповідність вимогам до структури, змісту та оформлення за двобальною системою: “Зараховано” чи “Не зараховано”. Підготовка відповідей потребує від студента вміння самостійно відшукувати необхідну за темою інформацію в різноманітних джерелах, осмислювати її та логічно й системно відображати її в роботі. Повноцінні відповіді, що відповідають репродуктивному рівню знань, які достатньо розкривають теми роботи і сформульовані та оформлені у відповідності до вимог, викладених в розділах 3 і 4 цих вказівок, вважаються мінімально необхідними для отримання позитивної оцінки.

Контрольна робота має бути поданою на кафедру для перевірки не пізніше ніж за 15 днів до початку сесії.

Викладач перевіряє роботу на відповідність вимогам до структури, змісту та оформлення(невірно оформлена робота повертається на доопрацювання без перевірки), виставляє оцінку за двобальною системою (“Зараховано” або “Не зараховано (Доопрацювати)”).

Якщо робота не зарахована, вона по­вертається студенту, який повинен до­опрацювати її з урахуванням зауважень і доопрацьований варіант разом з по­переднім варіантом та зауваженнями подати для повторної перевірки.

Якщо робота зарахована, студент допускається до складання сесії.

Розділ 3

ВИМОГИ ДО ВИКОНАННЯ РОБОТИ

Контрольну роботу студенти мають виконувати самостійно і з дотриманням необхідних вимог до роботи (реко­мендованої структури роботи, її рівня, технічного оформлення і таке інше). Робота має бути виконаною грамотно і на достатньому теоретичному та методологічному рівні.

3.1 Достатній теоретичний і методологічний рівень

В роботі повинні бути чітко охарактеризовані основні визначення, поняття і категорії, що стосуються суті питання. Відображена й обґрунтована динаміка суспільно-економічних процесів і явищ, що розглядаються у відповідності до поставленого завдання. Висновки й оцінки автора контрольної роботи не повинні розходитись з основними закономірностями історико-економічного розвитку, відомими концепціями економічної історії та здоровим глуздом.

3.2 Грамотність роботи

Виклад матеріалу повинен бути коротким, ясним, виключати граматичні і стилістичні помилки. Вся робота має бути виконаною однією мовою (але назви джерел подаються в Переліку джерел мовою оригіналу). Необхідно ретельно перевіряти якість перекладу цитат і переказу іномовних джерел.

3.3 Структура контрольної роботи

Контрольна робота повинна мати таку структуру:

  • Титульна сторінка,оформлення якої не потребує особливих пояс­нень, оскільки в додатку 2 наведено приклад її оформлення .

  • Зміст роботи, де вказуються заголовки розділів і підрозділів та сторі­нки, на яких вони розміщені. Приклад наведено в додатку 3.

  • Вступ (не нумерується), в якому розкривається актуальність та значимість теми, мета і основні завдання роботи; об'єкт і предмет дослідження, визначаються основні джерела ін­формації.

  • Основна частина,що складається з двох — трьох пронумерованих арабськими цифрами роз­ділів, які, у свою чергу, можуть поділятися на підроз­діли і за змістом повинні відпові­дати спрямуванню теми, під­порядковуватись основній меті та завданням, бути органічно пов'язаними, мати приблизно однаковий обсяг.

  • Висновки (не нумерується) з коротким викладом змісту роботи та власними узагаль­неннями.

  • Перелік використаних джерел (не нумерується), який розміщують у кінці роботи. Дже­рела подаються в такій послідовності:

Нормативні джерела: нормативно-правові акти (НПА) в ієрархічному (Конституція України, кодекси, звичайні закони, підзаконні нормативні акти) та хронологічному порядку (для НПА одного ієрархічного рівня);

Авторські джерела: підручники, монографії та матеріали періодичних видань чи збірок в алфавітному порядку.

Для нормативно-правових актів необхідно подавати реквізити (дату при­йняття чи підписання і номер).

Для підручників та монографій вказують прізвище, ініціали авторів, повну назву книги, місто видання, видавництво, рік видан­ня, загальну кількість сторінок.

Для статей, опублікованих в періодичних виданнях чи збірках, зазначають прізвище, ініціали авторів, назву статті, назву журналу, газети чи збірки, рік видання, номер журналу чи дату виходу газети, сторінки, на яких розміщена ця стаття (див. дод. 4).

У кінці роботи після переліку використаних джерел ставиться підпис сту­дента і дата закінчення роботи.