Вступ

Системи автоблокування відносяться до технічних засобів автоматики на залізничному транспорті й виконують задачу інтервального регулювання руху поїздів на міжстанційних перегонах.

Автоматичне блокування – це система пристроїв залізничної автоматики та телемеханіки, яка забезпечує таку організацію руху, при якій поїзди на перегоні розділені просторовими інтервалами – блок-ділянками, а правом на зайняття рухомим складом окремої блок-ділянки служить дозвільне показання автоматично діючого пристрою, яким є світлофор.

Першими системами інтервального регулювання рухом поїздів були жезлова система і напівавтоматичне блокування (ПАБ) електромеханічного типу. Ці системи допускали невисоку пропускну можливість, так як дозволяли знаходження тільки одного потяга на перегоні. Більш новою є імпульсно-провідна система АБ (ІПАБ). Вона забезпечує високу пропускну спроможність, але має ряд недоліків, через які в наш час не будується, хоча досі застосовується на залізницях України. Наступним кроком в розвитку систем ІРРП було розроблення АБ з кодовими рейковими колами. Ця система відноситься до безпровідних систем АБ, так як ув’язка показань прохідних світлофорів реалізована за допомогою кодів, які застосовуються в системі АЛСН і передаються за допомогою рейкових кіл.

Впровадження рейкових кіл тональної частоти дало поштовх для впровадження нових систем автоблокування, таких як АБ з тональними РК без ізолюючих стиків (АБТ) і автоблокування з тональними рейковими колами і центральним розміщенням апаратури (АБТЦ). Також зараз почали проектувати більш нові системи автоблокування на базі мікропроцесорів (АБТЦ-М), але, на жаль, через високу вартість апаратури і малу кількість кваліфікованого персоналу темпи впровадження таких систем дуже низькі.

Соседние файлы в папке Пояснювальна записка ВМЮ