5 Техніка безпеки при будівництві та експлуатації пристроїв і систем автоматики і телемеханіки

При виконанні робіт, що пов’язані з обслуговуванням пристроїв автоматики та телемеханіки, керуються такими документами: Закон України «Про дорожній рух», Закон України «Про охорону праці», Закон України «Про пожежну безпеку». Основним документом, яким керуються при будівництві та експлуатації є інструкція ЦШ-0030.

У вищезазначених документах наведені основні вимоги щодо забезпечення безпечних умов праці при технологічному обслуговуванні і ремонті пристроїв сигналізації централізації та блокування, провідного та радіозв’язку, механізованих і автоматизованих сортувальних гірок, електронних обчислювальних машин, пристроїв автоматичного виявлення перегрітих букс, автоматизованих пристроїв з обслуговування пасажирів.

Технічне обслуговування і ремонт пристроїв СЦБ та зв’язку повинні виконуватися із дотриманням правил які наведені в інструкції ЦШ-0030, інструкцій з охорони праці для працівників відповідних професій і при виконанні окремих видів робіт.

Вимоги цих правил є обов'язковими для всіх працівників підприємств та дистанцій сигналізації та зв'язку залізниць України, що здійснюють технічне обслуговування і ремонт пристроїв СЦБ та зв’язку.

Весь персонал, який обслуговує електроустановки, електричні станції, підстанції та електричні мережі, повинен проходити інструктаж з охорони праці при експлуатації електроустановок, спосіб надання першої медичної допомоги, а також отримувати практичне навчання прийомам звільнення від електричного струму, виконання штучного дихання і зовнішнього масажу серця.

З метою захисту від ураження електричним струмом, обслуговуючий персонал повинен строго дотримуватися правил безпеки:

- всі роботи на високовольтній лінії проводяться після дозволу й перевірки відсутності напруги в лінії і заземленні проводів;

- подача напруги в лінію здійснюється після одержання інформації про те, що всі роботи закінчені, немає людей на лінії і всі заземлення зняті;

- всі роботи й знаходження людей на щоглах світлофорів під час руху поїздів забороняються;

- завжди варто користуватися інструментами з ізолюючими ручками;

- роботи із заміни і кріплення заземлюючих проводів, іскрових проміжків і виміру на них повинні проводитися в діелектричних рукавичках.

Крім того важливим є організаційне питання виконання робіт, у зв’язку з чим слід дотримуватися наступних вимог:

- всі роботи на високовольтній лінії, пов'язані з повним і частковим зняттям напруги, здійснюються тільки за письмовим наказом;

- видати вбрання або дати усне розпорядження на виконання робіт мають право начальник дистанції, його заступник, інженер, старший електромеханік, що має не нижче п'ятої кваліфікаційної групи, уповноважені на це наказом начальника дистанції;

- розпорядження про подачу напруги в лінію дається тільки після одержання повідомлення від виконавця робіт про те, що роботи закінчилися, всі люди вилучені і заземлення зняті.

Монтажні і запобіжні пристосування, що застосовуються під час проведення робіт по монтажу пристроїв СЦБ, та інші засоби захисту повинні бути періодично у встановлений термін оглянуті відповідно до діючих норм, мати бірку з вказівкою порядкового номера та дати чергового іспиту .

Перед початком робіт усі монтажні і запобіжні пристосування оглядаються бригадиром і безпосереднім виконавцем робіт. Забороняється користуватися несправним монтажним і запобіжним обладнанням, а також приладами з простроченими термінами іспиту й огляду.

При роботах на колійних дросель-трансформаторах працівник повинний бути в діелектричних рукавицях або користуватися інструментом з ізолюючими ручками. При роботах у колійних коробках необхідно користуватися інструментом з ізолюючими ручками або виконувати роботу, стоячи на ізолюючому матеріалі (гумовому килимку, сухій дошці) або в гумових ботах чи калошах. Перед заміною дросельної перемички необхідно встановлювати тимчасову перемичку з мідного проводу і щільно закріпити її одним кінцем на підошві рейки, а іншим – на виводі дроселя-трансформатора спеціальним затискачем. Працювати із колійним дроселем-трансформатором, до якого приєднаний відсмоктуючий фідер електротяги, можна тільки в присутності і під наглядом працівників дистанції електропостачання. При цьому від’єднання відсмоктуючого фідера і з’єднання його з уже закріпленим обхідним проводом або з іншою колійною рейкою того ж рейкового кола проводиться працівниками дистанції електропостачання.

Ретельне дотримання правил техніки безпеки дозволяє правильно виконувати різні роботи при будівництві та експлуатації пристроїв автоматики та телемеханіки, а також виключити можливість їх пошкодження. Ці пошкодження можуть призвести до порушення роботи систем регулювання рухом поїздів. Наслідками цього можуть стати як матеріальні, так і людські втрати. Ризик викликано тим, що пристрої автоматики та телемеханіки напряму пов’язані з електричним струмом. Тому питанню техніки безпеки відводиться значна роль на всіх етапах життя системи – від проектування до закінчення її експлуатації.[8]