2.4 Сигнальні установки

При проектуванні системи КАБ на перегоні застосовані наступні типи сигнальних установок [Додаток Г]: О – одиночна сигнальна установка; Ои – одиночна сигнальна установка зі схемою сповіщення до станції або переїзду за дві блок-ділянки; Омз – одиночна сигнальна установка з додатковими жовтим і зеленим миготливими показаннями; Омзп2 – одиночна сигнальна установка перед переїздом, зі сповіщенням за дві блок-ділянки і додатковими жовтим та зеленим миготливими показаннями.

Основні елементи сигнальної установки типу О: дешифратор авто-блокування типу ДА; кодовий колійний трансмітер КПТШ-5 або КПТШ-7, в якості датчика колійних кодів, які чергуються в кожній сигнальній установці; трансмітерне реле Т; сигнальні реле Ж, З, Ж1, Ж2 і Ж3; вогневі реле О і ОД; ПДТ – реле включення ДТ; И – імпульсне колійне реле; Т – трансмітерне реле; ДТ – додаткове трансмітерне реле.

Дешифратор автоблокування типу ДА складається з трьох штепсельних блоків: блок лічильників – БС-ДА, блок конденсаторів – БК-ДА, блок виключення – БИ-ДА. До складу цих блоків входять наступні елементи: реле-лічильник 1 – фіксує надходження першого імпульсу в кодовому циклі любого сигнального коду; реле-лічильник 1А – фіксує перший короткий інтервал в кодах Ж і З і довгий інтервал в коді КЖ; перешкодозахисне трансмітерне реле ПТ – виключає появу на світлофорі жовтого вогню замість червоного при короткому замиканні ізолюючих стиків; допоміжне реле В – виключає разом з реле ПТ появу на світлофорі зеленого вогню замість жовтого при короткому замиканні ізолюючих стиків, а також фіксує що приходять тільки імпульси свого рейкового кола; діоди – виключають можливість розряду конденсаторів С1 і С3 на реле 1, також створюють додаткове уповільнення на відпускання якоря реле В і Т.

КПТШ-5 і КПТШ-7 – виробляють числові коди З, Ж і КЖ, однакові по структурі, але різні по часу кодового циклу. За рахунок цього в суміжних РК протікають зміщені по фазі імпульси струму, що дозволяє захистити від небезпечних відмов при короткому замиканні ізолюючих стиків, які розділяють рейкові кола.

Сигнальні реле Ж, З, Ж1, Ж2 – керують вогнями світлофору і формують кола кодування. Реле Ж1 – повторювач реле Ж і лічильника 1. З допомогою реле Ж1 прискорюється вмикання кодів АЛС в рейкове коло з моменту його зайняття. Реле Ж2 і Ж3 – повторювачі реле Ж1.

Вогневі реле О і ОД – контролюють цілісність ниток накалювання лампи червоного вогню. Реле О контролює цілісність основної нитки, а реле ОД – резервної.

ПДТ – реле включення ДТ. Комутує джерело струму для подачі кодового живлення на релейному кінці рейкового кола при неправильному напрямі руху.

И – імпульсне колійне реле. Це реле призначене для прийому кодів з рейкового кола.

Т – трансмітерне реле. Комутує своїм посиленим контактом ланцюг живлення рейкового кола в кодовому режимі.

ДТ – додаткове трансмітерне реле. Забезпечує кодове живлення рейкових кіл при неправильному напрямі руху.

Коли потяг знаходиться на рейковому колі за світлофором, припиняється прийом коду, колійне реле И знеструмлюється і вимикає дешифратор. Вимикаються сигнальні реле Ж та З, також знеструмлюється повторювач реле Ж1 та Ж2. Через тиловий контакт реле Ж2 послідовно з вогневим реле вмикається лампа червоного вогню. Формується коло кодування наступного рейкового кола кодом КЖ. При замиканні контакту КЖ кодового колійного трансмітера (КПТ) в перший момент спрацьовує реле ПТ. Реле ПТ своїм фронтовим контактом вмикає реле Т. Через фронтовий контакт реле Т в рейкове коло подається код КЖ.

При прийомі коду КЖ спрацьовує реле И. При цьому вмикається живлення реле-лічильника 1, який має уповільнення на протягування якорю 0,15 с. На час цього уповільнення проходить заряд конденсатору С1. Шляхом послідовного з’єднання фронтового контакту реле И та тилового контакту реле Т перевіряється асинхронне проходження імпульсів струму в суміжних рейкових колах, що необхідно для контролю відсутності короткого замикання ізолюючих стиків. З контролем відсутності імпульсів струму в суміжному рейковому колі, що перевіряється тиловим контактом реле ПТ, і присутності імпульсу струму в своєму РК, що перевіряється фронтовим контактом реле И, спрацьовує реле В. По закінченню уповільнення реле 1 притягує якір і самоблокується. Своїм тиловим контактом він розриває коло заряду конденсатору С, а фронтовим контактом формує коло розряду конденсатору С1 на обмотку реле Ж і конденсатор С2. Реле Ж фронтовим контактом вмикає повторювачі Ж1 та Ж2. Реле Ж2 фронтовим контактом вмикає лампу жовтого вогню. Іншим фронтовим контактом реле Ж2 послідовно з лампою червоного вогню вмикає високоомну обмотку вогневого реле О, яке контролю цілісність нитки накалювання лампи червоного вогню в холодному стані.

З моменту припинення імпульсу коду КЖ в довгому інтервалі реле И відпускає якір і вимикає лічильник 1 і реле В. Витримавши уповільнення 0,3 с, ці реле знеструмлюються. Реле Ж продовжує отримувати живлення за рахунок розряду конденсатору С2 і утримує якір притягнутим. При прийомі інших кодів КЖ робота сигнальної установки повторюється. Ємність конденсатору С2 підбирається так, щоб забезпечити мінімальне уповільнення на відпускання, якого достатньо для того, щоб реле Ж не знеструмилося в період довгого інтервалу, і не затримувало вмикання червоного вогню при зайнятті рейкового кола потягом.

Коли на світлофорі горить жовтий вогонь, створюється коло кодування кодом Ж рейкового кола, яке знаходиться перед світлофором. При прийомі

коду Ж, в першому імпульсі робота пристроїв повторюється, але в малому кодовому інтервалі коду Ж, реле И відпускає якір ненадовго (0,12 с), тому реле-лічильник 1 і реле В утримують якір притягнутим, так як мають більший час уповільнення, ніж час інтервалу. Створюється коло збудження інтервального реле-лічильника 1А. Від другого імпульсу коду Ж притягує якір реле И, і замикає коло збудження реле З і заряду конденсатору С3. Реле Ж фронтовими контактами вмикає повторювачі Ж1 і Ж2. При збудженому стані реле З і Ж2, через їхні фронові контакти на світлофорі вмикається зелений вогонь. На весь час прийому коду Ж, реле З знаходиться під струмом через фронтові контакти лічильників 1, 1А і реле И, а при виключених реле-лічильниках за рахунок розряду конденсатору С3. Таким чином реле Ж і З знаходяться під струмом на весь час прийому коду Ж, і на світлофорі горить червоний вогонь.

На час горіння зеленого вогню на світлофорі замикається коло кодування рейкового кола кодом З. Дешифратор ДА побудований таким чином, що не відрізняє коди Ж і З, тому при прийомі коду З, дешифратор працює так само, як і при прийомі коду Ж [1].

Схема сигнальної установки типу Омз відрізняється від сигнальних установок інших типів особливістю її сигналізації. Світлофор із схемою типу Омз має додаткові показання: жовтий миготливий і зелений миготливий вогні. Жовтий миготливий вогонь дозволяє рух потягу з встановленою швидкістю і вказую на необхідність прослідування вхідного світлофора з пониженю швидкість (потяг приймається на бокову колію по стрілкам, з маркою 1/11). Зелений миготливий вогонь вмикається на світлофорі якщо потяг приймається на бокову колію по пологим стрілкам, а вхідний світлофор сигналізую двома жовтими вогнями та зеленою полосою.

Керування зеленим та зеленим миготливим вогнями відбувається по проводам ЗС и ОЗС за допомогою поляризованого реле ЗС. При закритому вхідному світлофорі розривається коло живлення реле ЗС. Коли на станції

приготували маршрут прийому на головну колію, то в лінійні провода ЗС, ОЗС подається струм прямої полярності, на сигнальній установці спрацьовує реле ЗС, а потім його повторювач реле ЗС1. Лампа світлофора горить безперервним зеленим вогнем. Якщо на станції приготували маршрут прийому на бокову колію, то в лінійне коло ЗС, ОЗС подається струм зворотної полярності. На сигнальній установці спрацьовує реле ЗС, через його фронтовий і перекинутий поляризований контакт, та фронтовий контакт реле Ж2, створюється коло живлення реле М. Реле М починає працювати в імпульсному режимі і через його контакти збуджується реле КМ, а потім і реле ЗС1. В результаті на світлофорі вмикається зелений миготливий вогонь.

При сигналізуванні вхідного світлофора двома жовтими вогнями, в рейкове коло, яке знаходится перед вхідним світлофором посилається код Ж. На сигнальній установці збуджується реле З і фронтовим контактом створює коло живлення миготливого реле М, яке через контакт кодового трансмітера працює в імпульсному режимі. В результаті імпульсної роботи реле М збуджується контрольне реле КМ. На світлофорі з’являється жовтий миготливий вогонь.

У сигнальній установці Омзп2 по лінійному ланцюгу И1, ОИ1 передається інформація в схему сигналізації переїзду про стан двох ділянок наближення до переїзду. Сигнали, що подаються в лінійний ланцюг, розрізняються за амплітудними і полярними ознаками, що дозволяє контролювати три стійкі стани двох ділянок блоку перед переїздом [5].