Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

История укр культуры / Відгук про відвідування театру

.doc
Скачиваний:
66
Добавлен:
02.08.2013
Размер:
36.35 Кб
Скачать

Відгук про відвідування театру

студента 1 курсу 14 групи 1 медичного факультета

Михайловського Ярослава Максимовича

  1. Назва театру, причини свого вибору (гастрольна вистава, місцева тощо): 16 жовтня 2011 року я відвідав Запорізький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. В.Г. Магара. Обрав саме цей театр, оскільки багато чув і мріяв побачити місцеву виставу «Анна Каренина».

  2. Вихідні дані вистави:

Вистава «Анна Кареніна» - драма на дві дії (російською мовою) за мотивами роману Льва Толостого. Тривалість 2 год 30 хв. Автор інсценізації, головний режисер-постановник – заслужений діяч мистецтв України Євген Головатюк.

Художник-постановник – заслужений діяч мистецтв України Валентин Слонов.

Балетмейстер-постановник – Тетяна Астаф’єва.

Звукорежисер – Нінель Савенко.

Звукооператор – Микита Кириченко.

Помічник режисера – Олена Сичова.

  1. Актори, задіяні у виставі:

Головні ролі виконували:

Анна Аркадіївна Кареніна – заслужена артистка України Оксана Туріянська,

Олексій Олександрович Каренін – заслужений артист України Микола Коновалов,

Олексій Кирилович Вронський – Антон Попудренко.

У виставі також брали участь народні артисти України Григорій Антоненко, Юрій Бакум, Любов Матвіїшина, Владілен Попудренко, Іван Смолій; заслужені артисти України Алла Анзіна, Світлана Бобир, Володимир Голяк, Алла Карпенко, Анатолій Сиротенко, Ніна Шинкарук; провідні актори та творча молодь театру.

  1. Детальний аналіз постановки:

Цікавіть теми: драма «Анна Кареніна» дозволяє нам зрозуміти особливості світського життя XIX століття. В центрі драми – жінка, що вчинила всупереч думці суспільства. Вона заплуталась у власних почуттях і діях. Анна обирає шлях самогубства як засіб вирішення проблеми. Засуджувати її легко, так само легко і виправдати її. Але дуже складно зрозуміти, чому головна героїня чинить саме так. Драма пропонує нам пошук власних відповідей на це питання. Тому тему твору я вважаю цікавою та філософською.

Подивившись виставу, задумуєшся над багатьма речами, по- справжньому розумієш цінність любові, стосунків та життя в цілому. Глибокий психологізм стосунків та персонажів показаний автором через, на перший погляд, не важливі, звичайні побутові дрібниці, захоплює глядача з перших хвилин дійства і тримає в напрузі до самого завершення вистави, адже кожен наступний момент готує несподіванки і кардинальні зміни у стосунках героїв, розвитку сюжету і навіть оформленні сценічного простору.

Підбір акторів: я захоплююсь роботою режисера, адже як вдало він врахував характери героїв та вдало підібрав акторів, які змогли б їх передати..

Музичний супровід: Підкреслює драматизм ситуації, супроводжує головні моменти вистави, дозволяє глибше зрозуміти почуття головних героїв. Музичне оформлення вдало здійснили заслужений діяч мистецтв України Наталія Боєва, Олексанлр Сурженко.

Манера гри акторів: вражає гра талановитих акторів, які передавали кожну емоцію так, ніби пропускаючи її через себе. Гра кожного актора індивідуальна, оригінальна, емоційна, колоритна, відповідає характеру персонажа. Чудова імпровізація. Єдине, мені здалося, що були деякі сцени, коли актори трохи перегравали, перебільшували з мімікою та жестами.

Сценографія: оформлення вистави мені не сподобалось, оскільки протягом всього часу вистави залишались однаковіі декорації.

Відповідність літературному оригіналу, новаторство: сюжетна лінія майже відповідає оригіналу, однак автор скоротив деякі епізоди другорядного характеру.

Емоційна тональність: мінорна, насичена драматизмом і переживаннями. Вистава була настільки хвилююча, що я від першої хвилини і до кінця, перебував в стані психологічної напруги, було цікаво спостерігати за розвитком дії, з кожною сценою напруга все більше і більше зростала.

Загальна оцінка діяльності режисера: загалом позитивна, за винятком деяких деталей (оформлення сцени).

Загальне враження від вистави: вистава мені сподобалась, оскільки дозволила зануритися в атмосферу світського життя XIX століття, реалістично відобразила трагедію жінки в тогочасному суспільстві, надала мені можливість замислитися над власними почуттями, надихнула на наступне відвідування театру.